Smulgråt..

..snål person (som grämer sig över minsta förlust)..står det på nationalencyklopedins hemsida. Ett rätt värt ord.
Jag tycker det passar minst lika bra som det som händer efter att man har kämpat i 4-7 timmar i en trny och sen går hem med 1.5 ggr buyin..man gråter över smulorna (som upphovsmannen också troligen tänkt), och gärna efter en bad beat..."Det blev smulgråt för hela slanten" Dock ska man inte jinxa sig själv och bryta på tumregeln att aldrig klaga på plusset dock kan ju det nästan vara lika oskönt ibland att minplussa som att faktiskt bubbla.

Apropå osköna turneringsscenarier så tycker jag det finns två som i särklass sticker ut i ång-bemärkelse.

Scenario ett: Du har foldat i fem timmar och klarat dig genom att vinna precis så många blinds att du ligger på halva average konstant. De blinds du vunnit har hänt med AA eller KK UTG eller rundfoldat på knappen och folk foldar som vore det KM i Origami.
Alla andra spelbara händer du tilldelats såsom alla suited connectors och låga par har du fått utg och inte riktigt känt dig bekväm med att spela. Paren 77-QQ och AT-AQ, KJ-KQ har du fått i sen position, men då har det utbrutit ngt slags femvägs allinkrig framför.
Nu, till slut, får du AK på hijack och blindsen är höga. En dubbling nu med antar tar dig till 1.5 ggr average. Spelaren innan höjer standard, du går autoallin, och BB synar med AA och du ryker som 112a av 500 med 60 priser.

Scenario två: Ta scenario ett, fast den här gången har BB QQ och du vinner slantsinglingen :) Du har nu dubbla average och har lite respekt vid bordet. Äntligen kan du utnyttja dina överlägsna pokerskills på fiskarna vid bordet!
Bubblan brister och du ligger mellan 4-7e plats med 60 kvar. Nu får du in pengarna mot en av de tre spelare i turneringen som täcker dig med AA vs K3 i en blindfight gone wrong. Brädan kommer 99733 och du är ute 57a.

Känner man igen sig i dessa så vet man den oerhörda frustration dessa medför. Tycker dom är mkt värre än en megabadbeat i CG.
Senast igår var jag i något som liknade scenario två (föga förvånande att detta tas upp idag). och höll på att få en spricka i tanden (ännu inte utrett huruvida jag fått en eller inte) när jag med full kraft bet in i metallspännet på mina Koff PortaPro-hörlurar. Det rispgnisslade jäkligt oskönt iallafall on impact.

Hursomhelst så lirades fem turneringar igår :
En $129 freeze, som vi kan lämna därhän med en misslyckad bluff mot en spelare som spelade ut mig totalt efter att bara ha synat med QQ andra leveln HU preflop och floppen kommit J83 (jag JT) och jag checksynat potbets flop, turn och rerejsat river allin när 7an kom för stegen. Du spelade alltså rätt varje gata snyggt!
Med facit i hand slog jag en bluff, TT och J9, nh wp gg Me.

En $75 PL Texas/PLO där jag hamnade på obestånd med 26 kvar och 10 priser under en Texasnivå med AK vs QQ preflop mot den framtida 2e pristagaren. Inte onöjd över spelet alls utan en normal situation som händer någon gång i varje trny.

En $30 rebuy PLO trny (fö 2e pristagaren i trnyn ovan som vann denna, "pu'sdaeh" från Norge, kul med folk som har flyt....).
Hade inte mindre än tre situationer i denna där jag hade equity i trevägspotter, men som skulle slagit ut mig om jag synat och förlorat. Nu hade jag givetvis tripplat i alla tre, men spelen var nog inte var helt fel ur chipconservation-trnysynpunkt tror jag, då jag med mer stabilt grindigt spel ändå tog mig till final table i bra chipposition.
Där antades jag ner till chip-6a med 8 kvar då pengarna rök in på 533 jag med AQT3 men "chip natzi"'s 536T fick slå ut mig. Problemet var att jag av rädsla för en utg limper inte höjt preflop och jag då hamnat i situationen när jag lät fi's framtida BB special se floppen.

En £20 rebuy som var ganska kall, då jag tidigt först inte fått lura med mig folk på illa fejkat maniacspel med varken JJ eller AK, som var handen efter JJ (det skaaaaa ju funka!).
Istället åkte jag själv i rask följd på:
KQ vs 99 K97 flopp (rebuy-aggressisvitet)
TT vs 22 på 296.
Preflop KK vs JJ på KT9x...Q
Preflop QJ vs AK (handen-efter-tilt mot samme spelare)
QQ vs AA (handen efter den mot samme spelare!!!!!!!)
"whats going on here????" skrev jag i chatten...då vände det....inte.
J3 vs J8 på JQ73 han synar pottomslag turn och får checka ned fyrfärgade 8 höga färgen

Här började rebuyen bli dyr så jag fick vinna med A7 på A7QJ vs QJ.
Fick sen 7777 i en squeezesituation som blev allin vs AJ, och låg efter rebuyperioden på över average ändå, men behövde komma 10a för att break even.
Får TTTT på rivern vs rivrad K hög flush och har nästan dubbla average (karma)
Squeezar 6st limpers med AK alla foldar, får AA handen efter och ngn tröttnar och donerar.
Smallballar mig in i problem på 34JT...9..med KJ vs 78 och betalar av lite för att handen blev så sjukt spelad.

Blir sen utspelad två ggr av samma större stack.
Första gången har jag AT på 4679J när vi checkat flopp, han suckerbetat 1/3 pott turn jag synat med pipa, nfld och överkort (som jag iofs inte var säkra på som outs) J på river blankade färgen, och han betat samma tredjedel på rivern (800 i 2400) och jag tyckte det var en 33-33-34 syn-raise-fold situation och foldade. Han visade KT med K fldraget för samma tänk som jag på turn och ett fejkat suckerbet river. Jag var ändå faktiskt nöjd för att jag känt lukten av att ngt var fel men mycket missnöjd med mitt urfegeri.

Andra förnedringen är vi heads up med fi i sb. Jag har höjt pre med KT spader och floppen kom AT4 med två klöver.
Check Check.
Turn 7 klöver.
Han betar 1/3 pott igen och jag känner att han kan vika med tanke på hur handen gått med timingtells osv, dvs den allmänna känslan, plus att jag känner att jag leder men vill inte se en till klöver (dock en risk värt att ta då jag ofta kan valuesyna river om den blankar). Jag höjer iallafall till trippla hans bet.
Han synar insta, vilket fiskar troligen gör med K klöver och tror att det inte är genomskinligt, vilket det är, och de då inte får något betalt om de träffar. Dock så var det här ju inte någon fisk, vilket jag borde haft i åtanke, men men...

River kommer 5 klöver så brädan är fyrfärgad. I potten ligger nu 7200 och fi betar utan någon längre betänketid 3600.
Har exakt samma känsla den här gången som förra, men han har mitt psyke sitt våld och jag viker. Nu visar han QJ off utan flushen.
Utspelad och gissar att om jag hade synat den första bluffen, och den andra gått till likadant, så hade jag antingen "vågat" syna den eller så hade han vikt redan på turnraisen.
Känns ofta som om det är små omständigheter som denna som ger bordsdynamiken och också påverkar ens spelbeslut.
Säger väl sig självt iofs att historyn spelar stor roll, men väl värt att tänka på lite extra ibland...........ÅNGA!!!!

Torskar 1/3 av stacken med ett squeezespel i BB med T7 hjärter (fan vad jag squeezar) där synaren först synat 25% av sin stack med 56 hjärter sen instasynat resten och träffat riverstegen när jag träffade min 7a :(
Inte långt senare åkte jag ut i en rolig hand Jag har 9k med average 17k och går allin vs en midposrejsare med 12k bakom på nivån 500-1000. Nu går cutoffallin..och BB..och första killen synar även han allin!
Händerna som visades var jag med JJ, cutoff AQ, BB AK, och första rejsaren KK som scoopar potten på brädan 2989T.
Surt sa Fox. och, "Scully, where are you?"

Till sist en $30 rebuy som gick som tåget från start. satt bekvämt topp tio hela resan till bubblan ungefär (surprise). Åker på en minibeat med 78 på 78KT vs 96 suited. Kommer snabbt tillbaka med AA vs QQ på teaserfloppen AK3 alla spader och han har Q spader, men som blankar.

Nu till en hand som jag tänkt på alldeles för länge och är helt lost i. Blinds 1000-2000.
Jag sitter i SB och det är rundfoldat till knappen som synar med 29k bakom. Jag har 33K och synar (en gammal förkärlek för 85suited) BB knackar.
Flopp T82 jag betar 2500, mest för att ta hem den. BB fold, knapp syn. Turn 5!!!!
Jag checkar för att skyffla in om han betar. Han checkar :(
River A. Jag tänker checksyna här mest för att det kändes som om han måste beta den här om jag checkar, men i efterhand så är ju bet till 99% det bästa spelet då han definitivt synar med alla tior, åttor och ess, eller sämre då det är ett sånt obvious bluffkort för mig.
Hursomhelst så checkar jag och han betar 2k i 11k potten..??..Ska jag bara syna nu eller? Känns smutsigt mot hela pokervärlden att bara syna av någon anledning.
Vad kan han syna då? Troligen oftare ett större bet än ett mindre bet då det är så sjukt fiskigt att beta mini, och för att bli misstrodd i detta typiska bluffläge måste jag nog beta lite mer. Jag vill dock inte ha en reraise.
Jag minihöjer till 4k...well played sir...
Han går insta allin!!!!!!! CDSIJAV<NB<ue<obunel!!!!!

Jag foldade, men vafan har han? Bara rivrat tvåpar med esset? 34? missad J9? Jag var helt borta iallafall.
Bräda T825A, skulle jag synat? Han limpade preflop på knappen.

Bubblan spricker och jag ligger 24 av 27 med 28k. Blinds 1000-2000 men antar.
Samme kille som i föregående hand, trycker allin på min BB med 21k. Jag synar insta med AQ spader. Han har J2 och brädan kommer 37882 och jag har sega 7k...brrrr....
Tar mina 7k till 51k via AQ vs K7 mot samme lirare, KK vs AK vs storstack, AJ vs QT där jag slår ut J2-killen :)

Och nu till dagens bad beat och scenario två från inledningen. Jag har nu 51k som sagt med average ca 45k.
Shortstack med 32k höjer till 8000 på 1200-2400 Jag säger 22k med QQ (tänkte allina faktiskt, men whats the difference med nuts gick den sofistikerade tankegången)
Nu har vi en tredje kille i handen som har 163k och megaleder trnyn. han har precis synat en rerejs preflop med AT off och blockbetat sig till ett ace on the river vs JJ på en KQ3 flopp.
Han tar synen på 22k iallafall vilket inte ringde de normala varnigsklockorna med tanke på hans tidigare manövrar.
Första killen synar nu bara 22k med 10k bakom..öhh?
Flopp 498 och alla kör in. Jag QQ, shortstacken JJ och chippon 44 givetvis.
Hade undvikits om jag allinat preflop, vilket min röda soffkudde fick erfara. Trots det vill jag ju självklart ha en situation med QQ vs JJ vs 44 för chiplead efter bubblan, men wtffss. Antiklimaxet är så vidrigt när klockan är 04.24 och man vunnit 131 dollar.

Fick trösta mig med en gammal klassiker - Speak the Hungarian rapper - OBS inget skämt.



A Piece of Cake-

-Poker försökte jag snylta till mig igår då jag spelade i vad jag trodde var deras större söndags trny. Det var det inte, då jag försent såg att det startat en 100k garanti två timmar senare.
Hursomhelst så gick denna på räls med bluffar, action med de bra händerna, och tunna resteals som fick vara ifred.

Det var 603 startande och 90 priser. Med 98 kvar och average ca 40k fladdras KK upp på skärmen (tycker uppfladdras passar bättre än "jag tittar ner på". "tittar fram på" kanske skulle funka men uppfladdra alt. fladdras upp kommer användas om internetspel framöver).
Blinds på 500-1000 med antar och utg+2 säger 3250.
Utg+3 säger 11520 med 19k bakom.
Jag säger wtf och sen ftw och lägger sedan in 48000 värde i turneringsmarker (Vad Glimne-iskt det lät). Han synar allin efter lång betänktetid med QQ.
Brädan kommer 6d Js 8s 9s 2s och hans damhöga spaderflush vinner. Nere på 18k och ångmaskin.

Får vinna med A7 hög allin vs KJ på Q högbräda när en på bordet sagt att han misclick foldat med KQ. Flytning.
Några steals senare och en badbeating av QJ med QT är jag tillbaka på lite över average runt 60k.
Squeezar QQ-killen och en donk med 76 suited på cutoff och får en resqueeze av SB och jag får vika - tillbaka på halva average med 31k nånstans.

Preflop-avancerar mig tillbaka och mer därtill, efter en rerejs på 337 med 44 och har plötsligt 105 k med average runt 80k.
Lägger AJ mkt marginellt i mittpos mot bordsdonken istället för restealen, då jag
1. tyckte att det var för många bakom,
2. jag redan varit mkt aktiv, och,
3. hans rejs var tidig, donk eller inte.
Hade (troligen) tripplat då han rerejsats allin av bordets andra aktive spelare (som restealat mig 9 ggr av 10 i våra bb fights) varpå donken synat med J8 och åkt ut mot TT på A hög flopp.

Ramlar in som chipåtta på final table och åkte femte varvet som just 8a med 88 vs AJ. Hade här 116k med blinds 6k-12k med skyhöga antar så spelet var auto men surt då 1a var 12k och spelarna var hyfsat kassa bortsett från två mkt aktiva spelare. $1284 blev resultatet.

Spelar två bord CG PLO 2-5 SEK vid sidan om och torskar direkt två inköp så här:
Jag är i SB och rererejsar knappen till 170 med AAQT han synar och floppen kommer mcdreamy J83 med mitt flushdrag.
Jag hade "bara" 380 kvar då jag köper in 550 av 1000 på de här borden mot random spelare (dock så kvalade dessa två lirare in på "välkända donks"-listan, så jag kommer i framtiden köpa in för att täcka dom).
Jag trycker in med mitt överpar-pipa-nfld och får autobluffsynen av.....5574 utan flushdrag...öhh...han får runner-runner färg och skriver argt (?) i chatten att "ja det är ju SvS in med degen och hoppas, så spelar ju alla idioter här" (Jag måste ha missat någon eller några bad beats varven precis innan gissar jag).
Edit: Satt och tänkte på vilken den sämsta handen man överhuvudtaget kan ha på den här brädan var, rent instinktivt dyker ju den handtypen upp :)

Torskar det andra inköpet nån hand senare då jag bluffar i en trevägspott då brädan parat sig på river och jag lett flop - checkat troliga stegen som låg turn - och pottat rivern när färgen kommit och samtidigt parat brädan.
Instasyn av K-höga färgen...menjaaaa! Han slår ingen hand där men skriver likväl "tack" i chatten (vem sa att pokerboomen är över och värdet urvattnats?)
Då lackar den andra killen (5547-killen) "hur fan kan du skriva tack, du e ju helt sänkt" (dom hade history ingen tvekan). Jag hade f ö 98 för topp två, fel kort hade parat sig river.
Jag håller givetvis med här men är tyst, och är innerst inne glad att donkarna inte dragit än från bordet. Jag skriver för säkerhets skull:
"Bra bord, jag drar när jag har 5000kr...fast ni kommer väl dra innan gissar jag" - den omvända psykologin fungerar bra och 20 minuter senare sitter jag med 4700kr efter den erkänt knivsluga taktiken "träffa - beta". Nu drar båda och jag gör detsamma.

Spelar Stars Warmup och går som ett tåg även där. Brejkar AAA andra leveln med K8 suited då jag träffar nötflushen och betar 3300 i 1500 potten oop på river. Torskar ett dock flip vs en shortstack med AK vs QQ och är nere på startstacken igen.
Dubblar med KQ i BB fight och dubblar igen något tvivelaktigt med JJ vs QQ i BB fight även där.
Jag håller mig runt dubbla average tills bubblan brister och har 260k med average ca 140k.

Nu kommer RisngStarX till bordet och maken till tilt har jag aldrig sett. Allin hit och allin dit oavsett position. Det funkar ju dock rätt bra ett tag och han sitter med ungefär samma stack som jag då han åker på patrull efter en bb resteal med QJ vs KK.
Nu trycker han såklart allin handen efter på blinds 1500-3000 med 105k mot en tidig rejsare. Jag instasynar med AK på knappen och han visar Q4 off??!! Han rivrar en dam och jag är nere på average.

Parodin fortsätter men folk foldar och han bygger upp stacken igen.
Nu har jag 128k och RisingStarX torskar halva stacken med K7 vs AK allin preflop.
Rundfold handen efter till honom på hijack. Han går allin för 139k. Alla foldar till mig som fått Q9s uppfladdrad (upp-pepprad på Stars?). Blindsen är på 3000-6000.
Mini-personlig-tilt vs fi borträknad, så är det ju kristallklart att jag leder mot hans range sett till omständigheterna. Dock tar det ju rent instinktivt emot att syna allin med 21 bb's med Q9 suited.
Tanken slår mig då vad man ska med alla teoretiska range-diskussioner om man aldrig agerar därefter. Så jag synar efter en längre betänketid. Han visar 65off och floppen kommer 974....ja, ni kan räkna ut resten...min hand får stå!!!!!!!!

Nu har han ca 4k kvar och vinner sen tre allins i rad med A3 vs KQ mot mig, T5 vs JJ ;) två blindrundor preflop, och till sist 33 vs AQ. Så nu var han tillbaka på ca 180k!!!
Till slut på blinds 5-10k så höjer UTG till 25k och han ställer allin 240k med A8 spader, UTG synar med QQ som lyckas slå ut honom, till bordets förtjusning för det blir konstig poker med en sån extrem maniac vid bordet, men också ånga att de inte var just de själva som fick hans slantar.
Själv torskar jag två flips vs shortstacks och till sist AT vs JJ med 8M som 130a och 1014 dollar rikare.

Dagens bad beat kom i FTPs Sunday Brawl i en tom pott.
Jag har 3500 och synar i en femvägs pott på 100-200 nivån 341 chips i SB med A5 ruter (gillar dom spelen i tomma potter då folk är checkbenägna och man gärna ser fem kort billigare med suited ess).
Vi fem ser iallafall floppen och en är allin som sagt (Average är här ca 5000 så jag är inte i särskilt good shape och lite otålig).
Flopp 234, weeeeeee! Jag betar ut pott 1500 då jag behöver chipsen och ett flushdrag är ute. Får syn av storstack.
Turn 3.
Lite läskigt men ändå auto då det kan vara ett bra kort om han har ett lågt par (som han i vilket fall som helst spelat konstigt om man tittar på stackarna).
Jag går allin för 1650 ca och han synar med 66. Allin-killen visar 54, så Herr Storstack har bara två outs tänker jag för mig själv.
Jag jinxar mig själv mentalt då han givetvis har treorna och sexorna utöver femmorna som outs.
6an landar sådär snabbt och äckligt som bara FTP rivrarna kommer. Jag får andnöd en stund och övertygar mig sen om (på riktigt) att jag kan spola tillbaka händelseförloppet och göra om det.
Någon annan som får såna sjuka tankar när ngt sjukt otrevligt och samtidigt overkligt händer (behöver inte vara poker.....men oftast poker, ok då!)? Jag tror på tankarna på allvar när jag får dom, typ som om det vore en mänsklig rättighet att få göra om minst en om året.
"God? Can I run it twice?" *med David Brent/Eddie Izzard röst*

Kvällen slutar med en 10e plats i en SvS trny efter ett mindre lyckat Seven Card Stud SM på SvS och en tidig sorti i deras större trny där jag ändå var nöjd att jag klarat mig oskadd med KK vs AA men senare åkt med JT på QJ9 mot AQ..
En plus-söndag är dock ett gott tecken då jag alltid kallt räknar med att gå minus coming in.

Nej just det jag lyckas slå upp 49 dollar på Crypto till 298 via tremanna $1-2 PLO, efter ha satt in för att satellita lite, men Crypto cancellerat alla deras garantitrnys tio minuter innan starttid för att, jag gissar:
1. annalkande flytt,
2. redan fullbordad flytt,
3. generell spelarflykt
4. att deras Carribean Cruise pågår med alla deras trnyregulars, som då därför inte kan spela den.
Garantin var inte ens halvfylld så då tog dom bort den bara, förståeligt men lite osnyggt tycker jag allt.
Ogillar f ö att Crypto kommer att försvinna då jag rankar deras klient som överlägset bäst och spelvänligast.

Kommer det sluta med att Party, IPoker, FTP och Stars har alla spelare och alla $50+ trnys har 4000 deltagare?
Hemska tanke. Dom får ha fem st $100 trnys starta samtidigt och man får bara vara med i två av dessa..mm det går dom med på..

When it rains it pours

Har haft en turneringskväll av ofta skådat slag den här veckan.
Spelade 6-7 turneringar i torsdags varav det gick åt hellerup i alla, utom självklart den där 5 dollars man kör på skoj, och som sedan håller en uppe till 04.00 och man bubblar finalbordet och får 18 dollar, Yes!

Nya tag ikväll blev det iaf med diverse tuneringar på Full Tilt, Crypto, SvS och Ipoker.

Börjar med att få vara "that guy", som leder turneringen så där löjligt mkt efter 10 minuter.
Hade riktigt flyt, fick trippla med set vs flushdrag.
Sedan QQ vs A7 vs AT (shortstacks) och en isolering av AJ som redan dubblat, och jag dodgar en-outaren och hade 13k med average 1700.
Två händer senare åker jag upp till 17k efter att ha brejkat KK med 77 på 2 7 9 flopp.
Därefter totalstopp och jag dalade ned sakta i två timmar tills bubblan (vad annars) och jag ryker till slut på 13e plats med AQ vs QQ och A7 vs AJ handen därpå.
Fritt fall efter denna.

Spelar FTP's 300+22 90k garanti och får in degen fjärde varvet med AA vs Ak off
flopp KJT...turn K...river 6...och ute. Detta är givetvis den gången jag inte försökt kvala och satt in pengar specifikt för turneringen :)

I SvS långlördags-trny (5000 chips) ryker jag på T95 efter att ha rerejsat pott på floppen med 555 fått syn och sen sett Q'n landa på turn. Nu var jag absolut säker på att han inte hade KJ eller J8 men liite rädd för ett set. Oftast på SvS är det AT eller QJ. Deg in och han har såklart J8 och rivern blankar.

Blindfight som shortstack i en FTP trny med 55 vs 88. Ingen bad beat, mest situationen efter att ha suttit och foldat i två timmar och sen hitta den första handen som är spelbar i en blindfight och då givetvis stöta på patrull.

En andra FTP trny, i samma situation i stort sett, med ca 8 M trycka på knappen med QJ få syn av A8 och se floppen komma QJ7...turn...8...*suck*....river..A..Nu skrattade jag bara högt för mig själv dvs en tvättkta "lol" (inte ofta man gör dom på riktigt) och stängde alla klienter.

Söndag är en dag imorgon....vad det nu betyder....En mörk plisskin idag tycker jag allt..gillar det!

En gång i livet - Once Live!

...Nej nej nej höhöhöhö ingen storklonk som för den invigde rubriken kan insinuera...

Var på Berns igår och såg "The Swell Season" spela. Gruppen består av Glen Hansard och Marketa Irglova och jag känner dom endast från feel-good filmen "Once" (touche @ rubrik!)
Hade smålyssnat på 3-4 guldkorn från filmen och skivan som är riktigt sköna, men förväntade mig ingen större sensation på Berns.
Döm av min förvåning när det var så pass fullsatt att folk fick sitta på scenen (ivrigt uppmanade av Herr Hansard att så göra) och att konserten blev den längsta jag varit på alla kategorier.
Från 21.00 till 00.15 körde dom stenhårt, varav de först körde 1h 45 minuter (bara det rätt ok längd) och sen ett extranummer på 1h 15 min!!
I extranumret bjöd dom in gäster, bl a nån svensk som jag hade pinsamt dålig koll på Nikolaj Nånting hette han.
I vilket fall, en riktigt grym konsert av Glen, Marketa och Glens band The Frames som backup.
Kan rekommendera det lågmält romantiska musikdrama de båda spelar i (Oj herrejestanes vad det tände till hos läsarna efter den beskrivningen!). "Once" rekommenderas likväl (se ovan)

Hittade en gammal favorit cdskiva imorse som jag snabbt la in i cdlirarn, och som på kommando börjar det i samma hundradel borras i huset från två fronter med mig i skottlinjen!
Vafan är det för hint? Jag tvingade mig självklart genom skivan ändå just for spite men ogillade detta hån från skaparen.

Pokern går stilla plus i november mest för att jag inte utsatt mig för de antalet händer en upp eller nedsving behöver. Ska förhoppningsvis bli ändring på det, om siterna kan konglomera klart snart så man vet var fan man ska donera degen!!
Bubblat nåt finalbord och kommit femma i SvS större trny (dock bara med 41 deltagare?) är de mest spektakulära nyheterna så en lugn månad hitintills.

Basketen har rullat på om än med lite friktion. Vi ligger i nuläget 2a i serien efter en förlust mot Lidingö då vi hade en starter sjuk och Björn Sunshine Johansson hjältespelandes med feber.
Vi har sanningen att säga lyckats vinna en hel del matcher mkt pga att vi helt enkelt har mer talang än motståndarlaget men på intet sätt bjudit upp på deras vilja eller kämpaglöd. Sådana segrar är mkt viktiga för säsongen som helhet men också som wake-up calls som måste få oss att ändra på den trenden illa kvickt, eftersom det finns flera lag som slår oss om vi inte kommer redo.

Att delar av Basketsverige blir upprörda över våra landvinningar trots vår ringa träningsdos kan snabbt bli rätt komiska.
Här är en länk från Basketsverige.se där jag och Rosen (tror jag) försvarar Haga mot vår arge angripare (se kommentarerna från huvudartikeln från #7 och framåt :)

Omaha SM på Unibet

Tänkte att jag skulle ge mig på Omaha SM efter att ha missat alla övriga events i Unibets SM-vecka.
Man började med 5k chips och blinds 25-50. Man var även tillåten en rebuy oavsett chipcount vilket nästan är ett måste i ett actionspel som Omaha.

Hursomhelst efter ett varv är jag nere på halva startstacken efter att ha betat en "stege" både turn och river, och fått syn av ett turnat set,och även betat en "kåk" när bordet parat sig på turn och fått syn både turn och river (efter ett fejkat suckerbet på rivern) av nötfärgen som synade med draget på turn.....eh ok?
Med ovanstående spel hos motståndarna kände jag mig riktigt nöjd med värdet på bordet, och särskilt som både Dan Glimne och Geigert satt vid samma bord (räknade inte med att dom hade nåt hum om PLO vilket snart skulle bevisas)

Glimne rök snabbt efter det sämsta spelet jag sett tror jag på ett omahabord.
Potten är trevägs och på floppen ligger JT7 med två spader och potten är ca 1700.
Glimne betar 700 här. Förste gubben slår om pott, varpå den tredje går allin för totalt 6.5k.
Nu går Glimne in i tanken.
Jag sätter honom på 98 utan redraws, och med tanke på vad hans motspelare kan ha så ligger han ju sådär till, om nu båda har minst samma, med redraws eller triss och flushdraget.
Här tycker jag att valet är givet med rebuyformatet - In med degen, trots det tidiga skedet och att han kanske splittar med en av de två.
Hursomhelst så synar Glimne till slut med......KK utan redraws!!....och rebuyar inte heller!!!!!! De andra satt på 98 och TTT och stegen fick stå.

Geigert var näste man till rakning. Han valuebetade sin stege när flushen kommit på rivern rakt in i sin tvågators-synande motspelare - som givetvis rerejsar med nöten....och får synen.

Själv slår jag upp mig med lika mkt träffar som steals, när nöten ligger ute och folk fegar ur.
Får bra betalt med QQQ på QT76 då jag tyckte att hans halvpottbet på turn utesluter 98 och jag pottrerejsade, han synade då med QJK8 utan övriga redraws, tackar särskilt då han med sitt förmodade resonemang hade sju outs.

Slår ut en shortstack i BB fight med AK hög allinpreflop, vilket är nog sjukt i sig men det verkligt sjuka var att han floppade bästa möjliga utan träff. T82 kom floppen och han hade J97Q turn 4 river 4 och jag kände på mig att det kanske var min dag.

Jag gör en bra syn trodde jag då fi bluffade men faktiskt slog min bluffcatcher. Ånga.
Vi hade fyra st checkat floppen 237 med fl drag...turn kommer K och nu ligger det dubbla flushdrag ute.
Han betar svagt och jag synar med KJ98 med runner färgdraget.
Rivern parar 7an och nu betar han pott från ingenstans. Genomskinligt som in i vassen, eftersom den starka beten "alltid" kommer på turn med triss el två paret, för att skydda sig mot dragen och inte tvärtom.
Nu synar jag som en bluffcatcher och han tar hem den med AKxx mot min KJxx.
Hade jag orkat slå om hade potten varit min men jag fegade ur, och trodde ärligt talat att min K skulle stå ändå.
Så jag gratulerade honom istället för valuebeten of a lifetime (då jag faktiskt gjort liknande spel i CG som ett valuebet just för att få syner likt min, som i Texas kanske tom är standard för att få syn av sämre Kungar, dock otroligt sällan i PLO).
Han hade dock inte tänkt så långt visade det sig då han i chatten skrev det halvt oklara "jag sitter med kallingarna vid benen men du hade sämre :)"
Caught with his pants down ;)

Blindarna börjar gå upp och jag sitter med 33k och avg 26 med ca 60 kvar och 30 priser. Hamnar i en duell med en shortstack med AQQ8 vs KK87 allin pre. Floppen kommer 99J med mitt fl drag och jag ser inte hur jag ska kunna torska den här med fina 17 outs (9 flush, TTT, AAA, QQ) Men den blankar och jag sitter med ganska exakt average.
Edit, detta var f ö mot den eventuelle slutsegraren CliffNinja.

Inget händer med inga händer som man (jag) brukar säga så till slut knapplimpar jag med A488 med klöverflushdrag på 400-800.
Sex st ser floppen 399 med mitt flushdrag. Cutoff betar 1300 i 5300 potten och jag "måste" syna här då det är otroligt att han har färdig kåk och inte betar mer, med eventuellt nio outs emot sig plus alla överpar till nian.
Turn kommer offsuit 4. Jag har en 4 och den passar inte heller in i hans handrange.
Han checkar nu och jag tar tillfället i akt att smaska på med ett 7900 pottbet (vilket i hans ögon iofs inte heller makes sense, på samma sätt som jag inte skulle sätta honom med 94 i handen, dock var det rundlimpat så kanske.....väldigt kanske *host*).
Han har bara 20k bakom men synar ändå, vilket är liiite skumt men kanske ändå inte, han har troligen nio outs (tio egentligen, fast det vet han inte än muhuhahahaha).

Rivern kommer offsuit J vilker är både ett bra och dåligt kort. Den träffar honom i stort sett alltid känns det som, men checkar han kan jag med samma resonemang beta ut honom.
Han checkar efter en liten stekning och jag hamnar i man eller mus situationen där man alltid gör fel om man inte heter något som rimmar på Spivey.
Lyckas iaf att göra maximalt fel med rookiemisstaget att bluffa honom allin (vilket säkert skulle kunna få honom att syna med 9Axx eftersom det ser så svagt ut).
Han synar iaf med nöten och jag hara bara 4400 kvar...urrggghh utspelad efter att näääästan spelat ut honom...mm mycket skickligt inte alls genomskinligt..

Sen tog det roliga slut på ett mycket trist sätt när jag får guldläget med AA i en fyrlimpad pott att stänga ute lite folk för deadmoney och på nytt komma med i leken.
Jag får syn av chipleadern Greenbay (som fått stacken mha ett fyrtal vs nötkåken).
Greenbay slog f ö ut mig ur Omaha live SM 2007 (se första bloggposten ever i denna blogg) och jag hade redan nån halvtimme innan detta hände, tänkt på det sjuka att det faktiskt fanns chans att han skulle kunna slå ut mig igen.

Hursomhelst floppen kommer inte helt dåliga 993. Nu checkar Greenbay (jag hade 804 chips kvar att beta innan jag blev allin).
Jag skriver på skoj i chatten "måste du checka med 9an?" och trycker in resten.
Får svaret "ja" och han synar med trissen.....
Vafan kom igen nu Fuglesang (för er som sett Greenbay live), beta in resten direkt!
Jag tycker det är solklar en slowroll, om man som chipleader med över 100k i chips på blindsen 400-800 inte kan beta in de sista 804 chipsen i det läget, och särskilt i en trny nära bubblan. (Med raseri-reservationen att SM-tilten är semi-WSOPsk i karaktär)
Jag tycker det är dålig stil iaf och nämner det i chatten till honom (och "gay" angående spelet.........moget och på sin plats....), men får ett oförstående yes-jag-är-chippo-"get-it-together-grouch"-svar tillbaka (som man gjort så många gånger själv)
Jag gratulerar honom då istället för hans listiga slowplay och börjar vandra ner den där långa korridoren...till mitt badrum för en vaskning av vikingamått med kallt vatten, och några tycka-synd-om-mig-själv-i-spegeln-miner.





Inte OK tober

Först av allt till kommentaren "Simon" du kan skicka meddelande till Per Hultman-Boye på facebook eller bara adda mig där för kontakt.

Oktober var en sorglig historia dock nästan enbart pga den första veckan där jag backade ngt fruktansvärt. Gick då planenligt ned i nivå och slutade starkt på 21k sek upp som kunde varit 31k, då 10k "förlorades" i en trnysplit med Herr Rosin första gången vi prövade det :)
Det sjuka i fiskmåssången var att allt plus i Oktober kom i trnys medan allt plus förra månaden kom i CG (allt = 95%).

Hade bara KK fått stå i FTPs 1.5 M garanti på bubblan och lite flyt i en större stars trny där fina AK vs AT preflop och QT vs 88 på floppen QQ5 när pengarna åkte in, så hade plusset minst varit 7000 sek (dvs ITM) men med chans till väldigt mkt mer....tänk om man alltid tänkte så, skulle vara rätt tungt ofta då...men ...
Sju ggr i livet!!! Kom igen det är allt jag kräver! Inte en gång i livet, utan sju!!! Så att man kan bli helt skuldfri och sen köpa det där torpet i Strängnäs och odla rabarber och rädisor hela dagen....varvat med helt utflippade sit n goer med grannarna.
Mm mina framtidsdrömmar skiljer sig från dina, men så är det.


Veckans tidingsblooper kom i AB angående medfångar till Anders Fuckjävel Eklund Skit där chefen sagt "sköter dom sig inte så åker dom ut"
Taget ur sitt sammanhang blir det en alldeles särskilt skojig kommentar, som du med fördel kan ta upp på nästa middagsbjudning och dra hem applåder med.

Har ni hört att Barack Obama spelar en väldigt barock omaha?

Sitter just nu på finalbord på en trny där vi med 5 kvar har en kille på 204 chips med 1500-3000 blinds.
Han lyckas sen vinna fyra potter i rad där alla synar och var uppe på 14976 innan han åkte på KT vs A5.
Hamnade f ö trea med lotteriblinds.. Ledde med 71k vs 45k och 48k blinds 3000-6000 sen 33 vs AT och 44 vs 96 och ute.

Nu ska jag sova, stor dag i morrn. Frejas dag.

"So you're telling me there is a chance?"

Sjukt oflyt i gårdagens texasgrind, dessa händer hände i följd på samma bord, riktig uttagsrigg kanske möjligt, men ändå, va fa'aan, häng med!

Hand nummer 1:

Jag sitter på turn med KK mot fem andra motspelare. Brädan visar 67KJ rainbow.
Alla går allin och jag leder mot tre andra set, K5 och 89 spader. River är klöver fem och en spelare vid namn "SverreSnurra" får scoopa potten med sina sju donkouts. Alla reloadar.

Hand nummer 2:

Redan handen efter händer följande. Jag sitter TTT mot sex motspelare den här gången. Brädan visar T792 med två hjärter. Alla gick precis allin igen.
En av mina motspelare sitter med K4 hjärter. En har A5 hjärter, så två färgdrag emot mig.
De resterande tre har set, och SverreSnurra har A8 off. Han sitter därför med bara sex nötouts dvs de sex open-ended stegkorten som inte ger färgen, annars leder jag!
Han träffar spader knekt givetvis och tar hem hela potten! Gahhh!!

Hand nummer 3:

Chatten går varm om hans fenomenala tur och bristfälliga pokerkunskaper. Det skiter SverreSnurra i och skriver "play better".
Jag får nu 77 mot sju motspelare och floppen kommer 67J rainbow - alla går allin. Jag är uppe mot AA, 666, AA, 98, 98, 54 och SverreSnurra med Ks-Jh. Ännu en gång en hyfsat betryggande ledning
Turn kommer Jh.
Och rivern levererar fina Kd.
Sverre-jäfveln scoopar potten efter att ha träffat en femoutare på turn och därefter en fyroutare på rivern. Alla reloadar again!!!!.

Hand nummer 4:

Generaltilt råder och SverreSnurra skriver "gg all" i chatten. SverreSnurra limpar även nästa hand (väntat) och jag trap-synar med AA. Snyggt!
Sex till synar så vi är åtta st som ser floppen komma 78A rainbow. Det blir rundcheck (lite mer oväntat).
Turn kommer Q klöver och ett klöver flushdrag ligger nu ute. Alla går allin (mm faktiskt). Dealern råkar flasha spader två. Ingen bryr sig.
Jag är uppe mot, QQQ, 777, 888, JT klöver, 9T spader, en överspelad AK off och Sverre visar 56 hjärter. Han ligger pyrt till vs bättre stegdrag, mitt dominerande toppset och färgdragen.
River kommer ruter 4 (??!!!?!!) och Herr Snurra scoopar potten ännu en gång efter en treoutare på river. Alla reloadar max och CAPS LOCK-raljeringar kokar vilt i chatten.

Hand nummer 5:

Jag får nu 88 och limpar som vanligt. det gör även åtta till.
Åtta motspelare i potten och på turn ligger 68TT. Alla går allin.
Jag är uppe mot KT, JT, 97, 66, J9, 57, KK och SverreSnurra visar generad upp AA den här gången.. Jag leder ännu en gång med kåken!!!
River kommer, ja du gissade rätt, ett av de två resterande essen. Sverre-herrejävlar scoopar potten. Alla reloadar max!!!!

Hand nummer 6:

Jag tilldelas den finfina handen 32 ruter. Jag har nio motspelare mot mig, och åtta med mig. Med mig, mot SverreSnurra!.
Alla checkar floppen och på turn ligger brädan 6654 med tre ruter. Alla går allin.
Jag är uppe mot AK ruter, 6666, 555, 444, tre st 78o, och AA.
Fyrtal, triss, stegar, färger. Ha! Jag skrattar alla i ansiktet med min straight flush. WEEEEE! Sverre vänder upp korten 89 ruter..för färgen.
River kommer (o) sannolika 7 ruter och SverreSnurra spikar in enoutaren för scoop med högre straight flush.
Någon skriver "Buy a lottery ticket" i chatten. Vilket var extra ironiskt roligt, vilket nedanstående resonemang kommer att visa.
Bordet stängs iallafall och SverreSnurra blir anmäld för fusk av oss nio resterande fiskar, men han hinner precis casha ut alla slantar innan bannen hinner verkställas. Snyggt av honom.

Now..

Om vi nu bortserfrån alla övriga underliga omständigheter att datorn stod kvar efter andra handen och att SverreSnurra inte låg livlös i ett sleeperhold vid live-spel, och vi säger att allt blev rundcheckat osv kortsnitt etc bla bla så ser vi att SverreSnurras outs har legat som följande när pengarna åkt in:
7 av 35 - 6 av 34 - 5 av 33 - 4 av 32 - 3 av 31 - 2 av 30 och 1 av 29.

Om vi nu översätter det till svennemelon-odds så borde detta vara detsamma som att klonka sju rätt på lotto.
Om nu sju rätt på lotto för enkelhetens skull ger 7.7 miljoner sek dvs $1 miljon så måste SverreSnurras plussession på fyrtiotvå inköp ha spelats på en nivå där ett fullt inköp är nära $23809 för att vara monetärt likvärdig ($23809 snittuppdubbling gånger 42 på maxinköp för en miljon).

Detta tar oss till $100-200 NL ungefär. Så in med glatt humör, hal spelstil (pun, yes a pun) och skotta nu!!
..så är det därför du har 10-veckorsautogiro på lotto? It all makes so much more sense now..
Mitt svar på detta, är den av Love pånyttfödda mellanstadie-comeback-ursäkten: "Ja..men ändå.."
Inbjuder läsaren att bjussa på egna lottojämförelser (hade varit lättare med Omaha händer (erkänn att du läste Obama och inte Omaha första gången) men lite mer krävande att förstå eventuellt).

I brist på rulle/poker know-how/ och rädsla för hjärtattacker så kan jag rekommendera lottospel för en snabb 7.7 mille på kontot.
I brist på naivitet om sannolikhetslära kan jag rekommendera att jobba hårt, spara pengar eller ha tur med aktieaffärer.


Avslutar med Örebros kommunala musikskolas maffiga tolkning av "Also Sprach Zarathusthra" till inledningsscenen av Stanley Kubricks " 2001", där den riktiga versionen också användes i originalet när det begav sig. Pampigt är ordet iallafall. Kan du avgöra skillnaden?


RSS 2.0