Jahaja...

Rök på 518e plats och var  under average alltför länge för att kunna spela på nån slags skicklighet. Det var rundfold till mig på knappen hittar 99. Blinds 3000-6000 med antes 600, dvs 14400 i potten. Jag har 93K och ställer in. Sb har TT, ingen hjälp, ute :(

Sunday Million forts..

Är på bubblan nu med 42k med avg 72k brrr kallt. Torskade en 25k pott med AQ vs A9 allin 9 river ooch åkte ut på samma sätt i  second chance turneringen med AK vs AT med en T på turn. Känns inte riktigt som min dag....än :)

Sunday Million

Fick just en fin dubbling i Sunday Million hehe.

Höjer i mittposition med 99 till 2400 med 300-600 blinds. Får en syn av en lika stor stack (jag 27k han ca 20k).

Flopp K 9 7 två hjärter. Jag betar 3200 i 5900-potten varpå han dubblar min bet direkt. Han har nu ca 11k kvar.
Det är en äcklig flopp om han nu har drag som JT hjärter t ex, men en fin om han nu har AK och tycker drag möjligheterna är lika äckelframkallande som jag.
 
Jag ställer in och får en relativt snabb syn av AK? Nej....av 77? Icke!! men av........jo, jag hittar inte på, av AQ off suit!!??

Är 100% säker på att det ska komma två hjärter eller J T men otroligt nog så står mitt set :)

Sitter med 57K nu med average 22k. Joooooooooooooba!

Omaha SM

Här kommer första SM inlägget dock i fel ordning!!


Vi skiter i resan, som var värdelös på Tallinnskt vis med tidig uppgång, litet flygplan och SJUK en-timmes jetlag.
Vi börjar istället med resans första event PLO 550+50 euro med en valfri rebuy eller add-on efter pausen. Bara 47 spelare var anmälda och 5 priser delades ut med ett första pris på ca 200,000 SEK.


Jag hamnar vid ett bord med en gammal B2B-omaha räv Greenbay (som också presenterade sig som Greenbay hehe), Hasse Eskilsson, samt heads up VM-mästaren (tror det var 2005) Peter "Pege" Gunnarson till höger om mig. Inget drömbord, men inga av borden var särskilt dåliga å andra sidan. Jag hittar inget speciellt tills den här handen kommer upp.


Jag sitter på 3467 med två hjärter och en slaskig unknown synar i BB vi är 4 till floppen som kommer 45Q med två st ruter. sitter på knappen och de två första checkar jag betar pott, syn av BB, fold, fold. Turn 7 klöver som då också ger klöverfärgdraget. Jag har alltså nästnöt stegen men inget tillägg förutom en fulkåk som kan förlora mot eventuell QQQ hos BB.

Jag pottar igen varpå han blixt re-poppar den pott. Jag har inte sett ett enda solitt spel hittills av denne kille o synar av mina sista pengar med fulstege utan egentliga redraws...MKT KALLT med andra ord. han flippar upp nöten med 78 också utan färgdraget  självklart därför han pottade den så rejält (Gino var detta :) befriande att ha noll koll ibland, snygg setup btw) Och jag får göra min rebuy efter att rivern blankade.


Lyckas direkt slå upp mig från de nya färska 5000 marker jag har med topp två par samt en pott rerejs mot samme kille med ett jättestegdrag på floppen. Sitter nu med 14k i chips och hittar KKT2 limpar utg med den och tre st synar. Flopp T62 rainbow, jag får hjärnsläpp och checkar, det blir rundcheck och ännu en 6a kommer.
Bord 662T nu slänger jag ut en bet på 800 i 1400 potten (som stinker: vafan betade jag inte halvpott på flopp så alla la sig eller jag fick reda på vad jag stod) får en steksyn av Greenbay varpå den som jag tycker verkar vara den mest trixiga spelaren höjer fiskigt till 2000.


Jag tror han representerar TT men då jag sitter på en tia verkar det mindre troligt, så jag sätter honom på antingen en 6a med antingen ett ess eller bara helt tom. Så jag lyssnar till min förrädiska inre röst att om jag rerejsar aggressorn kan nog Greenbay lägga en färdig kåk då han "måste" sätta mig på TTT66.

Jag pottar till 8k (fråga mig inte hur det blev så mkt hehe (på nätet finns ju BET POT  knappen!!) varpå greenbay steeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekgår allin. Mycket riktigt blixtfoldar trixiga killen och jag gör ett lamt skådespel och får vika. Greenbay visar inte och jag gissar att han bara har TT666 då ett fyrtal hade varit lite kul att visa :)

Min sista hand för dagen och turneringen är den relativt skitiga A923 med två st klöver. I detta skede är jag trött, halvtiltad, och otålig (de tre bästa egenskaper man letar efter hos en turneringsspelare och pokerspelare i allmänhet).
Jag pottar upp den med blinds 15-300 till 1050 varpå min nemesis minirerejsar. jag får alla odds i världen och jag utesluter AA hos honom då rejsen va mesig och att jag har ett ess. Jag kväker ut ett mesigt "kul med stor stack..hehe..ehh." Greenbay e iskall med sina 50-60 år på nacken "Ja..ehh..hehe.."


Floppen kommer AJ9 med två ruter och en hjärter. Dvs rätt ok men otroligt sårbar flopp om en turn får komma så jag ställer mina sista 3900 chips och får blixtsyn."Faaan han ahde AA, va sjukt" tänker jag, men Greenbay viker upp KK77 dubbelsuitad med hjärter och ruter, och säger "KK77 *konstpaus* täckta"

Jag gissar att det betyder dubbelsuitade samtidigt som turnen viker upp hjärter 2. Så nu sitter jag med tre st par och Greenbay med KK 77 plus alla hjärter och ruter som inte ger mig kåken dvs 19 outs (tror jag).
Jag halvskriker "svart svart svart" men rivern blir hjärter 6 dvs en runner runner (låter bättre så när man berättar ;) och jag får gå o svetta av mig i hotellrummet.


Idag har det spelats Texas sm och jag har fått ha på mig en rätt skön skjorta av Nordic Bet med tillhörande online-fisk-tur-kvalare-stämpel på sig vilket jag gillar då alla tror man har AA om man betar. Berättar mer om det senare, måste hinna äta middag nu på 20 minuter innan nästa period kommer (eller måste jag det jag kanske redan har åkt ut?...ohhhh).

Stej tiund/phBoye...typ





Allin i Tallinn/Torsk på Tallinn..va bara tvungen..

image2<--- allas er plisskin/potaddict/kappapunch


Ja nu tänkte jag berätta hur mitt första SM tog sig form (tog sig form?).


Hamnar på ett bord med för mig 9 unknowns (vilket inte betyder nånting egentligen då jag är grön i live-sammanhang eller Pokersverige i största allmänhet) men jag känner igen 2 st spelare från Klubben turneringarna i Sthlm plus att en tydligen precis kommit ITM i Monte Carlo (Anthony Chatelain fick jag förklarat för mig att det var). Hur som helst så tror jag att jag har fått ett ganska bra bord med bl a tre st internetkvalare av att döma på kläderna. Nu i efterhand har jag förstått att både nätpoker-drottningen Mikka samt Ayia Napa discokungen Arash satt vid mitt bord.


Det börjar slött, med tight spel av hela bordet. Jag hittar 99 på i BB och synar en Cut Off överbet-rejs på 250 av Arash som jag misstänker i en hand lite tidigare blev badbeatad och var tvungen att vika med blinds 25-50. Jag sätter honom på ett hyfsat bra pocket som ABSOLUT inte vill bli uttdragen igen, därav den lite större preflop rejsen. Floppen kommer A 2 4 varpå jag betar ut fiskiga 300 som en bluff. Arash mumlar något och slår bokstavligen sina kort i mucken, kul med lättbluffat tänker jag och håvar in den minimala potten.


Lite senare åker jag på dagens första motgång då jag höjer med T9 hjärter i mellan position och får en stekig syn av SB. floppen kommer 9 8 5 rainbow han checkar, jag betar ut 300 och får omslag till 600. Denna spelare gjorde precis samma sak i en tifdgare pott och lyckades beta hem den på turn då hans motspelare checkat turnen. Så jag synar ganska fort för att inte bli körd med om detta är ngt play i hans repertoar bara. Turn visar 7. Jag sitter nu med öppet stegdrag samt eventuella outs på 3st 10or och 2st 9or dvs 13 outs. Känns rätt säkert om han inte mot förmodan skulle ha triss. Jag tror dock innerst inne att han sitter med två överkort eller eventuellt JT och ville ta initiativet på floppen genom sin miniraise.
Han checkar igen..vad nu då? Jag betar 1100 för att skydda mot eventuella överkort men troligen lägga mot rerejs. Ett mycket farligt spel då jag verkligen vill se en river med den här handen. Han synar bara igen vilket får en, två, tre varningslampor att blinka i mitt huvud. river kommer ännu en sjua och han checkar jag checkar bakom och han mumlar "fan" ganska högt.
Jag gissar att han "ok han hade 55-kåken eller 66 för stegen, men istället viker han upp AA!!?? Den relativt lilla potten på 3750 åker till hans sida och jag har kvar 8300 och är inte ens semi tiltad över vad som hänt. 


Nästa roliga situation kommer med 77 i BB då det är 5 synare och jag checkar i BB. Floppen kommer K33 med två klöver och utg limparen betar halvpott. Vilket antingen betyder att han verkligen har ngt fint eller inte träffat, men att utg limpen ger honom respekt nog att beta, och hoppas på att folk "vet om sånt" och lägger allt utom KK, AK, KQ eller en hand med en 3a.
Alla foldar och jag bestämmer mig för att ta den här potten från honom. Jag gör mitt bästa för att inte låtsas bry mig om handen och synar lite nonchalant. Turnen visar hjärter 8a och han betar nu 600 i potten som ligger på 1000. Jag gör samma analys av den beten som hans floppbet och tar sakta fram marker och höjer upp den till 1700 dvs en "jag-vill-ha-syn-av-din-kung-för-jag-har-en-trea"-bet.
Han tar relativt kort tid på sig att inte bara folda men utan också visa en Kung och säger "jag gissar att den här inte räcker" Jag stammar fram "Big Blind Special" och håvar in potten utan att visa, och börjar bli riktigt varm i kläderna.


En annan intressant pott (intressant = pott där jag kan skryta om hur duktig och smart jag tycker jag är) kom med A2 suited denna gång också i BB mot knapp och SB limp. Jag knackar bakom.
Gillar att inte rejsa med Ess-matta i BB även om en rejs säkert skulle kunna ta ner potten direkt.
Finns chans att ta hem en större pott om ett ess faller eller kanske tom flushen, särskilt också då det fortfarande är första blindnivån.


Floppen kommer KK3 check check check...turn visar en 5a för en gutshot för mig, inga flushdrag ute. SB betar 100 jag blixtsynar med vad jag tror till 90% är den bästa handen, om han mot förmodan sitter med en kung och måste försöka ta betalt med den nu så har jag 4 fulouts för hålpipan vilket kan ge mig hela hans stack..eller halva iallafall hehe. Knappen lägger.
River visar en Tia. Check, check jag vinner mkt riktigt med A hög då SB visar Q8 off. Inte helt fel av honom och beta turn då han troligen halvt om halvt trodde Q hög var bäst hand, då min check i BB inte visade på ett ess.


Nästa hand gör jag det fel som jag oftast gör och är min största svaghet i poker..eller ja Texas iallafall :)
Forts följer:

Utg tight-nisse-SimbaPoker kvalare rejsar utg på 50-100 nivån till 350. Jag sätter honom på TT-AA eller AK, AQ och tänker här blir det fold, men då kommer underbara 98 spader flygande till mig från Jekaterina vår fulsnygga dealer (mycket fulsnygga dealers här). Här kan det bustas om rätt flopp kommer plus att jag har position. Jag synar. Resten av bordet har nog samma uppfattning av utg killen som jag och foldar.

Floppen kommer K56 med två spader. Mkt bra flopp för mig, men jag anar givetvis att Simba är rätt nöjd med floppen han med om han nu inte har QQ eller JJ. han betar ut 1100. Ett litet överbet vilket kan vara antingen ett irriterat par i Damer som inte gillar Kungen eller AA eller AK som inte gillar flush och stegdraget.
Jag synar, vilket jag gillar bättre än raise i det här läget. Ingen ide att slänga in pengarna med 9 hög och åka ut först ur SM då vi har ungefär samma stack. En syn mot sig med topparet där är lite obehagligt, då turn kan bjuda på många äckliga kort samt att han säkert har i bakhuvudet att många spelare spelar sina set på det klassiska syn flopp, raise turn-viset, i position (inte jag så ofta dock).
.

Turn kommer ruter T och han checkar. Jag frågar hur mkt han har kvar, trots att det är väldigt tydligt hur mkt han har kvar. Han svarar lite halvstressat vad han har, vilket jag inte får ngn read på (Ska man inte VETA då vad han har, så gör dom ju på TV?).
Hans check kan ju mkt väl betyda KKK ekar det i mitt huvud men jag segbetar 2k i tron att om han inte har en minst en K så lägger han direkt plus att en svag K mkt väl kan hamna i muck den den med.
Jag tittar bort och hör "fold" av Dealer-Jekaterina jag börjar slänga mina kort mot mucken då min räddande ängel Gena stoppar min gest och gör det klart för mig att han sa "call" men att Jekaterina uttalar "Call" "Koul" vilket låter som fold när man e stressad. Hur som helst så har inte min hand hunnit muckas.


Rivern kommer spader 7 så jag har stege men också en 9 hög färg (dock inte färgstegen då fel kort va spader på floppen). Nu kommer mitt stora fel: Att ta betalt!!! På nåt sätt så får jag för mig att hans syner MKT väl kan ha betytt ett flushdrag, som då säkert är högre än mitt AJ eller AQ spader dvs så jag checkar i tron om att jag inte får syn av sämre (ett riktigt Jennifer Tilly spel dvs :)
Han visar AK för topparet och säger att han inte skulle synat allin men väl 1-2 k till. Kul att bli tiltad när man vinner en pott som underdog ;) mkt kvar att lära har man..


Efter första pausen får jag en liten rush då jag slår ut två shortstacks med TT vs 55 i blindfight och KK vs AK i blindfight det med. En rerejs med QQ och KK preflop ökar på stacken samt ännu en shortstack-utslagning med TT vs AJ i blindfight vilket var en Simon Johansson men vet inte riktigt om det va samme Simon som va bäste svensk i Monte Carlo. Min stack är nu 23500 och average är 12k.


Nu kommer torkperioden. Har TT vs JJ på 9 hög flopp och spelar den fiskigt även om mitt bet på halvpott på rivern med bord KQ933 och flush ute borde få de flesta JJ att folda. 66 vs AA tar en liten del av stacken också då floppen kommer ganska låg.
Annat än det så fick jag folda för mellanstackarnas rerejsar preflop med 33, KT suited två gånger, och de gånger jag foldat QJ, 54 suited, J9 när det var rejs preflop och jag hade halvtaskig pos så hade jag tripplat upp då flopparna kommit min väg. Inget fel i spelet egentligen men det bidrar till tilten. 

Efter 8 timmars spel e jag nere på 11k i chips med average 17k Jag säger till mig själv att jag fortsätter vänta på en bra hand innan jag gör en move tills jag e nere på 9k dvs halva average (nån slags online tumregel jag använder) Handen efter jag satt ut den planen hittar jag JJ och är riktigt trött på att folda för rerejsar.
Blindsen är 300-600 och antes på 50 utg limpar så det ligger 2000 i potten. Jag skiter i UTG limpen nu ska degen in. Jag ställer in och lyckas splasha potten ordentligt av uppbyggd ånga inombords. Känns riktigt skönt!! 
Då går cutoff går allin fortare än Phil Hellmuth synar i High Stakes. Så känslan i magen är den samma som man får när man själv lyckas köpa ut på turn men den andre återköper på river.

Han viker upp KK och mitt öppna stegdrag på turn ger mig hopp, då 10 fina outs med knektarna inräknade finns kvar i leken. Ett A kommer river och jag önskar att jag va en donk som spelade A8 off på samma sätt istället för JJ. Good Bye. SM var grymt kul att vara med i och det är även en turnering kvar på lördag som det ska donkklonkas. Skry out/phBoye


RSS 2.0