Projekt plisskin dag 17

Plussade $540 idag på Calles eminenta dator, dock bristfälliga skärm med kass upplösning (nämnas bör att det inte är hans skärm utan en låneskärm).
Totala plusset är nu på $4643 nu och "ska" egentligen ligga på $5666 enligt projektets utsatta snitt så det är mkt jobb kvar att stå i de 13 dagar som är kvar.

Paus i 50 rebuyen nu och jag ligger 24 av 97 kvarvarande. Dom har igen höjt garantin till 35K, från förra veckans 30K, så 1a pris ligger på 9.1K :).




"mmja, jajamen, nehe,,jaa" och en Kravchenkering av plisskin lyckas.

..Bonde söker fru har blivit en otippad favorit i och med Fredrik, som i bästa Torsk på Tallinn stil underhåller på sitt charmigt osäkra vis.



Hoppas embeddandet fungerar.

Projekt plisskin ångar på med dag 16, och 223 dollar plus = 4093 totalt.

Fick för mig att strunta i cashgamet idag (torsdag var detta) och körde istället 6 turneringar samtidigt (vilket var 3 för många på Calles dator) Och lyckas trippla upp i en av dom direkt med AA och QQ sen dubbla i en annan fyrvägspott med A8 på knappen med tillhörande flopp:

J88 med två hjärter

Då det först betats, rerejsats, synats och jag slutligen gått allin och alla foldat???
sen gick det utför..

Turneringarna var en 30 freeezeout, en 20 freeze, en 10 dollars freeze 7000 garanti, två st 5.50 rebuy trnys (varav en var PLO) som är kul att slaska ibland och till sist den vanliga 50 rebuyen som jag bara kört 2ggr sen projekt plisskin påbörjats och jag verkligen börjar sakna.
Fick en rejäl avhyvling i PLO turren midway through då en stack med 3000 pottar utg med 300-600 blinds och jag isorerejsar med AKQT ds (jag har 17k). En aggresiv 5.50 trny PLO expert på knappen åmar ur sig ett "lol idiot" och säger att han foldar JJ77 trots att blindarna inte agerat än. Dom foldar dock och utg killen vinner en liten pott med AAxx. Då har experten på knappen fått nog då han hade scoopat potten om han synat. Jag var en idiot som rerejsade med en sån usel hand som AKQT ds och det bästa:
"no normal pokerplayer reraises with that junk".
Jag svarar med ett "im sorry my isolation bet made u fold a hand that wouldve beaten me" och får till svar att såklart UTG killen har Aces, han pottar ju :)

Jag ser hans poäng lite halvt men svarar att en kille med utg killens stack är glad att höja med 20 andra händer i hans situation och att vi faktiskt spelade en 5 dollars rebuy.
Skulle nog ha varit bäst att inte säga någontng alls förstår jag nu, då en kille så laddad och sugen på att mästra/skälla ut alla som spelar spekulativa händer och vinner, sällan ger sig.
Dock så är det så underbart att se dom åka dit med AAxx mot 5567 och sen se dom gå lös i chatten :)

Istället blev det jag som åkte från 3e plats till ute 28e med QQKT på flopp 6KT efter en pottning preflop och pott flop av mig. fi hade steksynat med AT89 utan fl draw och turn river kommit J...7..urk.. jag kan ge mig på att min nemesis följde mitt spel, då jag bytt bord precis innan, och njöt bakom sin dator. Men det bjussar jag på.
Nästa bakslag kom i den 2a handen i 10 dollars freezen med TT vs 77 på flopp 236, då jag hellre ryker mot JJ eller 666 istället för att sega i en turre med 800+ deltagare. turn river 4...5 och jag har 60 chips kvar :( men.....
pentipplar (?) med JT på bräda A648T och sen dubblar det plus växel med A6 vs KJ.
Då kommer en hand som skulle få mig att smälla av i en "riktig" trny men som faktiskt är kul i 10 dollars sammanhang ibland.
BB fight och jag har KJ hjärter och 630 chips blindsen är 30-60 och efter sb's minirejs så trycker jag in allt och får blixtsyn av KT off. So far so good..

Flopp 78T med 7an och 8an i hjärter

Turn hjärter 6 och jag är klar...tills hjärter 9 kommer på river och ger SB en str flush med tian!!!
Vilket är så sjukt att Calles dator, mina knogar och grannarna på Storgatan alla låg i riskzonen för skadegörelse, blodvite respektive förargelseväckande beteende, men istället bara blev en story för bloggen :).

Åkte ut snabbt ur alla trnys förutom 50 rebuyen där jag med totalt stitlje efter 45 minuter i rebuyperioden fick 46 suited på knappen, och synade en rejs i en fyrvägspott.
Floppen kommer angenäma 357.
Innan jag ens fått göra någonting så är två st allin med A5 respektive 78 jag trycker in mitt och den siste synar av hala sin stack med A6..4e och 5e gatorna är blanka som på en tisdagsmorgon utanför mig (farfetched gatustädnings-pun) och jag fick till sist lön för mitt rebuyperiods- fegspel.

Lyckas med en sjuk utdragning med ca 70 kvar vilket ger mig en chip-andraplats. Får QQ i BB och en mittenposition synar bara medans alla andra foldar.
Hmm tänkte jag, lika bra att en gång inte spela ABC poker och höja och kanske bara limpa med. Killen har för övrigt större stack än jag själv (jag 17k han 22k).
Floppen kommer sämsta möjliga ATT Check checkj.
Turn Q, wow! men now what?

Jag betar 600 i 1500 potten och han säger 1200 (sweet) jag säger 1800 (av ngt spur of the moment reflexbettande utan egentlig tankegång, händer det andra än mig?) han tutar upp till 4600 tot och det är slutlekt från mig som ställer in givetvis (tror han har antingen KJ eller eventuellt en 10a och kan inte gärna sätta mig på ngt annat än ett svagt A eller en svagare 10a efter BB limpen), han synar mig fort med underbara AT för floppad kåk...numera underkåk :). Jag har 34 K nu och han är nere på 5k och tar det SKITBRA! Han lyckönskar mig och säger att jag "better win the whole trny now" (mer om honom senare :).

Jag segar kvar mellan 2-5 plats tills det är ca 25 kvar och 2-6an (jag var 5a då) sitter på rad på samma bord!!! En solid spelare Warper12 (typ) har lyckats slå upp sig till 2a plats och har överlägsen chiplead på bordet och sitter sist i 2-6 skaran.
Han har plötsligt börjat köra riktigt bigstack poker och rerejsar oss andra allin preflop var och varannan hand. Vilket kändes som om han egentligen var på en rejäl kortrush eftersom han varit så tight tidigare.

Jag hamnar iallafall i hans nät med AQ då han två händer tidigare rerejsat bordets andra största stack allin preflop (nu var blindsen farligt nära lotteristorlek med min stack som 6e plats på 49k och blindsen var 1500-3000)
Jag säger 9600 UTG + 2 och han allin för 88k ungefär. Vad gör man här med 39.4k kvar, 53.1k i potten och en bully kör över bordet?
Jag foldade fast jag trodde att jag ledde marginellt i säkert sju fall av tio. Kunde kanske hoppas på AJ eller AT men det kändes som 88-JJ till AK. Kändes på ngt sätt bra eftersom jag ofta inte foldar där och ofta (alltid) semibubblar. 39k var ändå ok med tanke på chips in play men inte Harrington-mässigt. Hursomhelst så ryker Warper12 som 17e på ett annat bord och jag gissar att det var ngn som tröttnade och synade ner honom till slut (gissar? så måste det ha varit!!).

Jag ligger megasist med 12 kvar på ena 6-mannabordet
BB och jag sist i fältet som sagt och får 77. Knappen trycker allin mot mig och en annan, förhållandevis, liten stack i SB. Jag synar med mina sjuor med 27-28k kvar med blindsen 2000-4000. Knappen har 66 och floppen kommer

6QT FAAAAAAAAAAAAAAAAN

turn 7 JAAAAAAAAAAAAAAAAAA

river 6 FAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

Nej min hand fick stå den här gången men visst är man ledsen på turn när man återdragit (dragit åt?) och ser att fi ändå har riverouts :)
Två st åker sen ut samtidigt och det är Final Table dags :)

Jag ligger fortfarande megasist i kompani med två st andra som har ett varvs blind-försprång (hittar på lite nya pokerbegrepp här :)
Och nu börjar "Kravchenkeringen" (alt. "Kravchenkationen" = nästa begrepp och ett solklart sådant för er som sett wsop main finaltable 2007).
Jag foldar ner mig gång på gång och de få gånger jag får problemhänder (som man kallar det om man är pessimist som jag) som KJ eller A9 på knappen när det är rundfoldat och blindarna kan syna med any two pga ens mesiga stack, men foldar ändå ;) Det söna är att alla de andra större stackarna (i dubbel bemärkelse) slår ut varann medan de små stackarna får lämnas ostörda och jag glider upp placering efter placering..
Hursomhelst med 6 kvar och jag sist (såklart) så får jag JJ UTG och nu är det väl dags, att med hela bordet efter, att iallafall få syn och förhoppningsvis dubbla.
Det foldas till knappen, som nu steksynar, vilket ger mig riktigt kalla kårar då han oftast isolerar mot blindsen som han täckte.
Blinds fold och knappen har AJ hjärter.
Flopp QT4
vilket jag absolut inte gillar eftersom han i såna här lägen oftast är 90-10 favorit.
"The Checkmark" kommer redan på turn då en 2a hjärter kom och fi nu vinner på AAA, KKKK och de resterande sju hjärterna. (folk snackar om teaser flops men det här va fan en trailer, iallafall om man räknar turn :)
Det sjuka är nu att rivern istället parade Tian och jag genast blev religiös.

Storstackarna fortsätter att spela sjukt farligt mot varandra och 5an och 6an ryker fort. Jag blir särskilt förundrad hur 4e man åkte ut.
Utg och jag foldar. SB höjer till 30k med 5k-10k blinds. BB-chippon säger 67k. Blixtsyn och blixtställ på floppen 47T av SB med sina JT off. BB synar glatt med KK och vi är tre st kvar. Vafan kom igen nu, eller? Man har ju iofs många gånger själv fallit offer för "Chipleader-Paranoia" dvs "ähh vafan han bigboyar mig nu bara", måste varit ett sådant fall det här. Klandrar iofs inte floppspelet men pre får han väl göra ngt annat eller var den ofrånkomlig? Förslag? Ingen av oss hade riktigt stack nog för floppspel efter prefloprejs och rerejs så kanske.

1. 8194 dollar 2. 5400 dollar och 3. 2700 dollar

chipstacks 1an 450 k 2an 300k och jag 150k

Riktigt lotteri med 7500-15000 blinds som kom direkt. Jag går allin med 110k med 99 och är glad för syn,,men inte av AQ....och inte med floppen QJ4... Jag ryker som 3a. 2700 dollar rikare men rejält besviken och putt över att det blir lotteri för de sista stora summorna..

Nuuuuu, tillbaka till killen jag badbeatade med QQ på floppen ATT och som satt med AT och långsamspelade sig in i fördärvet. Var tvungen att skicka över (föga tröstande) 50 dollar till honom efter turren då han följt med hela vägen till min utslagning i chatten, och varit trevlig! (måste belönas då det är så ovanligt, OCH kanske kan starta en trend =) Ingen aning om vad för trend jag snackar om här men..skit i det..

Nån som vet hur man lättast lirar windows pokerklienter på mac förresten? Måste kirra det och helst utan att köpa nya "leopard" till mac (vilket iofs kanske är smart). Hejrööö

lite flyt äntligen

Dag 14 plus $821
Dag 15 plus $449

För alla med VG i 5ans matte (borde stämma ngt sånär) så borde...nja och då självklart har hängt med på projekt plisskin (kort version: $10k på 30 dagar $.50-1 PLO, hittills minus dagar då det fuskats på högre bord!!).
Iallafall, tillbaka till matte-frågan, så borde jag nu ha $5k på kontot men sitter med $3870 då jag inte kunnat snitta de $333 dollar jag satt ut varje dag.
Dock så är det långt ifrån omöjligt att ta in denna summa så projektet fortgår in i dess andra fas. Stay tuned.

Annat bra och proffsigt är att vi är obesegrade i Basketligen utan importer, efter en total kross av Södertälje de sista 6 minuterna i lördagens match då vi för tillfället låg under med 65-75. Vi gjorde sedan 18-0 och totalt 26-7 och vann med 91-82 och är nu ensam serieledare med två matcher kvar innan importerna kommer, och Mike Palm blir helt frisk från sin skada (= fyra av våra starters är således inte med oss än).
Så vi bänkisar njuter nu i en eller två veckor till då vi får spela 30 minuter eller mer per match :) Skry!

En annan kross var i lördags på min gode vän, David Moheim's flickvän Stephie's 25 årsfest. Då vårt 5 - manna team med det firmafest-klingande namnet Stephies Fanclub sopade banan med motståndet i den ruggigt prestige-fyllda 90-tals-quizzen (självklart prestige fylld och viktig då vi vann..annars en kul grej som något lag med boybadnsfantaster nördade hem). Vilket osökt får in mig på "eller så sökt att jag får panik" - för att citera Fredrik Wikingsson - min kusliga expertis på New Kids on the Blocks alla medlemmar som jag (äntligen) fick visa prov på i ovan nämnda tävling.

Dagens begrepp, myntat med hjälp av Rasmus Tordne, är butelj-batalj, vilket blir en synonym till fylleslag av vänskaplig och ofta testosteronstinn karaktär (ett annat alternativ: "Wööwööooowöööooouuuww" - refuserades till förmån för detta uttryck, som säkert kommer användas av mig 2-3 ggr  gånger till i min livstid)

Om ni inte redan gjort det så kolla in pojkgruppen "the Muzungos", hejröö


Update och date

Fredag till söndag spenderades att fira ettårsdagen med min flickvän på spa maskrosen i Sundsvall så ingen poker alls. Det lilla jag hunnit spela gick illa plus 120 ena dagen minus 100 den andra.
Projektet är således i dålig form men det ska gå med lite flyt. Så efter dag 13 är plusset på blygsamma 2585 dollar.
Är sjukt seg så mer updates kommer med mer spel. Hej hej!

Vem ska rädda plisskin med his hand in the cookiejar?

Dag 11, back 400 och total stiltje i spelet...hmm..ett 1-2 bord med fisk,,,nice....va tusan 1-2 -är ju lika lätt som 2-4 sak samma.....30 minuter senare...3-6 va ju ett tag sen...
Ja det hela slutade 940 dollar back och projektet haltar avsevärt. Men så går det när man jämför sig själv med Erik123 och Chris Ferguson tydligen hehe (se inlägg nedan).
Får from nu be Calle dra ut sladden ur hans dator en viss tid och samtidigt inte stirra mig blind på 333 dollarsvinsten exakt varje dag, utan istället se 10,000 dollar på månaden som målet framför allt ,på 50.-1...Dock så kan ju skriva av alla förluster på bord över .50-1 och på så sätt fortfarande klara biffen...eller nej..
Men men, nya tag ikväll, blir nog ett långt pass..

Dag 11.
total vinst 2565
snitt som krävs resterande 19 dagar för att nå 10k = 396 dollar
Nicht omöglich men så JÄÄÄÄÄVLA KLANTIGT!!!!!!!!!
ses imorrn..

Erik123, Chris Ferguson och plisskin

Fick jag er uppmärksamhet med rubriken? Gut. Här följer det långsökta sambandet.  Drar mig till minnes dokumentären "Pokerlandet" när Erik123 sitter framför datorn och säger ngt i stil med "nu e alla sit out, det e ingen som vill spela med mig" Det hände mig igår (nån snubbe vid namn Xscape2681, som jag inte ens har några notes på, gick resolut från bordet när jag satte mig, ett 6-manna bord PLO, kom igen!!) han klickar sit out när jag sätter mig och säger ngt i stil med "c ya later i dont play with plisskin (OBS nickar inte plisskin). Kleber71 frågar "why" han svarar det "smickrarde" "cuz he is super aggresive fool" lolligt värre och lämnar sen bordet.. en varm känsla infann sig i Carl-Bertil Jonsson. 
Inte helt olik den känsla Jamie Gold måste fått när Hellmuth i senaste high stakes säger att han 1. Hade honom lurad i en pott när Gold försökte tala in Eli Elezra till att folda och lyckades. 2. Att Hellmuth också höll med om att Gold skulle kunna bli historiens bästa bluffare!!
Hade det månne ngt att göra med att Hellmuth fortfarande var i diset från att 10 minuter tidigare vunnit 213K dollar vs Farha med AQs vs AQo, vem vet.

Edit - Nu det störiga, jag hade chattutdraget copy pastad här men har lyckats editera bort den på ngt vis, ska fixas hemma på min egen dator där jag fortfarande har den...hoppas jag..

Hursomhelst, min andra långsökta connection med "Jesus" Ferguson kom när jag läste senaste numret av First Poker. Där stod det att Chris hade lyckats gå ifrån 0 till 10000 dollar på 16 månader. Hur svårt är det?? Det händer väl hela tiden eller (Även om det misslyckas oftare än det lyckas most likely men ändå) Mitt "projekt plisskin" ska klara det på 30 dagar och jag spelar fan inte ens högt. Så summan av kardemumman är att jag numer är på samma nivå som både Herr Sagström och Chris Ferguson :) 
Spiking ov da prahjekk så är siffrorna från igår följande:

Dag 10.
4-5 bord .50-1 PLO
+ 291 dollar
Tid 4 timmar
Totalt 10 dagar + 3505 dollar
Snitt 350.5 dollar/dag
Vinst efter 30 dagar med nuv. snitt 10515 dollar
Snittid per session 2h 42 minuter
Timlön 129 dollar eller 838 kr

Låg back 515 dollar som mest igår med en skön uttdragning andra eller tredje handen av sessionen som start då jag hade AA54 vs KKT9 allin preflop med floppen A47...8...J.
Kämpade upp mig fint och vann en trevägsallin på 393 dollar med K hög str flush mot 6 hög färg (vad gjorde han?) och en bittert rivrad fulkåk KK222 (han hade dock betat genom hela handen med top n bottom då floppen hade kommt K97 alla hjärter jag hade AJTx tre hjärter (dvs nötterna med str fl gutshot) sen turn hjärter Q skryyy!! 
Och visst känns det lite sadisktiskt härligt när killen får sätta sin kåk och glatt tutar in resten på rivern..För det kan väl inte bara vara jag som känner så?

Annat kul var att en kille som kan vara topp (botten?) 3 PLO spelare jag nånsin stött på kom med 19 dollar till heads up bordet, då jag hade 306 och slog upp sig till 194 som mest innan jag fattade, att han INTE fattade, vad han höll på med och jag tog tillbaka resten (och troligen de sista han hade kvar på kontot då hans följande reload var på 48.09 dollar). Elie326 eller nåt hette han (Japp den bjuder jag på!).

Jag, aggresiv? Jag kollade mina stats på 5 bord igår (och då var ett ett head-up bord visserligen) och mitt snitt på sedda floppar låg på 63% så ja, jag är nog en LAG if I ever saw one. Ska väl tillägga att antalet limps gick att räkna på en hand på min session igår.

edit spelade nyss med killen som gick ifrån bordet igår för att han inte ville spela med mig ochdetta händer han har AAxx jag Q798 <  Grolimmmmm: ouch wl gl to me  Dealer: Dealing Flop
S99s D44d C77c  Dealer: Dealing Turn
S99s D44d C77c D66d  Dealer: Dealing River
S99s D44d C77c D66d DQQd  Dealer: Grolimmmmm shows Two Pair
H77h HQQh D99d C88c  Dealer: Xscape2681 shows One Pair
SKKs SAAs S88s HAAh  Dealer: gigaterasmies shows One Pair
DAAd CKKc HKKh HJJh  Dealer: Grolimmmmm wins with Two Pair
C77c D99d S99s DQQd HQQh $193.30  Dealer: Grolimmmmm wins with Two Pair
C77c D99d S99s DQQd HQQh $193.30  Dealer: LazzeVegaz is the dealer  Dealer: Starting a new hand (#675443876)  Dealer: Starting a new hand (#675443876)  Dealer: Dealing cards  Dealer: Your cards S22s DQQd C77c HKKh  Grolimmmmm: misclicked first call  Xscape2681: ARGH  Xscape2681: whywhywhywhy  Xscape2681: i never play with you  Xscape2681: @@@@@@@@@@@@@@@@@  Xscape2681: you always do this  Ingordo: lol  Dealer: Dealing Flop
C66c S66s C99c  Ingordo: realy bad hand  Ingordo: all-in preflop, u are crazy  Xscape2681: typical  Dealer: Dealing Turn
C66c S66s C99c CQ



Ser inte vad som syns när jag paste-ar in den här , men jag misclicksynar 40 preflop med Q789 och blir inprisad för 34 till vs KKxx och AAxx och vinner fter att träffat 2 par (egentligen tre par) 321 dollar och det råkade vara samma kille som gick lös i chatten igen :(

Projekt Plisskin - dag 9

Dag 9. 
4-5 bord 50.1 PLO 
+ 432 Tid 1h 58 minuter
Totalt 9 dagar + $3214 dollar
Snitt $357/dag
Vinst efter 30 dagar med nuvarande snitt = $10710
Snittid per session 2h 33 min
Timlön:  $140 eller 911kr

Efter 27 minuer låg jag uppe $280 mha en 5 outare i en trevägsallin där jag blivit trappad och commitad på turn men drog ut mot båda två med bordet 452 med två st hjärter.
Jag hade 7669 och spelade egentligen på  mina blockers, men hade en steg-utväg ifall ngn hittat ngt bra.
Jag bedömde båda stackarna (i dubbel bemärkelse) vara tillräckligt stora för att efter att ha synat en pottbet på flopp, lägga, om deras drag inte satt på turn, vilket de inte gjorde då en offsuit T kom.. Inte köra bluffess eller blocker spel mot shortstacks som är commitad inann handen i stort sett, dödssynd i omaha.

Dom hoppades troligen på att dom skulle bli priced in av varandra (dvs att den förste efter mig synar med trissen eller färgdraget i hopp om att den tredje också gör det) vilket dom gjorde, MEN, med den lilla skillnaden att färgdraget ställde för 40 extra dollars i $296 potten.
Det gav mig 40 extra att syna med vad jag såg efteråt hade varit 5 killer outs men då (jätte) hoppades på vara 6-8 steg outs.
River klonkar spader 8 och jag scoopar.

I den andra var det lika brutalt. Preflop rerejsar en kille min eminenta hand 728T ds spader och klöver (Jo jag spelar nog flest händer och mest aggressivt på den här siten och nivå) och på den här nivån betyder en rerejs, med ca tre spelares undantag, enligt mina notes, att dom har AAxx. Flopp kommer
732 med backdoor fl draw för mig potten är på 18 han pottar. Jag repottar och vet inte vad jag hoppas på men jag kommer inte att lägga foten vad som än fötter.
Han allin, jag synar och ryser till när jag ser hans AA22 med det riktiga fl drawet, sen ryser jag till lite mer när Turn kommer
...T
och River
...7
$210 till plisskin och jag hade hittat min image för kvällen och tänkte bomba vidare med nuts i en timme till så borde plusset bli bra.
Segade nu i 1.5 h innan jag äntligen fick en minirush på två bord och till slut plussade $432.

Grattis till oss Sundsvall Dragons som spöade Solna trots att vi inte hade importer men dom hade fullt lag. Hade inte tränat på hela veckan pga en sjuk vadkaka som rendered me useless på allt som innefattade gång/hopp eller spring.
Men två voltaren och lite massage senare så körde vi. Vi ligger under hela matchen och det står 68-68 med 1 minut kvar, då vi kör en pick n roll på toppen jag och Jocke Kjellbom. Jag driver in med höger under korgen och kickar ut den till David (Baldwin) som dräper i en trea och vi tar ledningen med 3 poäng med ca 55 sek kvar. Dom kastar sen bort bollen då jag slår den ut på Wille Becks knä och ut och vi får tillbaka bollen. Dom pressar och Adam tvingas till ett tufft skott som går ring ut. 25 sekunder kvar deras boll och vi foular och deras amerikan sänker båda straffkasten.
Jag blir foulad med 14 sekunder kvar och ska avgöra matchen eftersom jag inte är "nervös alls"......men istället chokar jag Grande och missar båda!!
Deras boll, vi leder med 1 poäng, och efter visst tumult så får Wille Beck iväg en trea med 4 sekunder kvar som går.....ut....!! Adam dribblar ut klockan, vi vinner, folk rasar, och mitt magsår fick vila några år till. Över och ut.

RSS 2.0