Ball, tuff och häftig..

..är kul när folk säger när något är ballt, tufft eller häftigt.
Typ:
- "Va ball!"

Annat kul är som de säger häruppe i Sundsvall när dom avsnoppar plurala adjektiv (jag freestylar med denna benämning) på sättet:
- "Är ni trött?"
Istället för det sthlmskt korrekta:
- Är ni trötta?"
Varje gång jag hör det nu läggs det på en liten, liten kolbit på en glödande härd i mitt inre, som till slut kommer att explodera och förstöra universum eller iallafall Sundsvall med omnejd och närliggande orter såsom Gnarp, Stöde, Njurunda och Liden (men Njutånger skonar jag pga det sköna namnet). Frågan är om inte Iggesund borde få sig ett eldklot eller två också, då det luktar värre än i Kolmårdens tigerburar när man kör igenom där. Det värsta med det är att på x2000 när lukten sprids (Ja det luktar tom i tåget på den här sträckan!) så tror ofta de inte fullt lika rutinerade resenärerna (eller ja tror att dom gör det iaf) att ngn (jag) har släppt en riktig sultanbrakare. 
Trots att jag vet att så inte är fallet så ser jag ut som nån som precis har släppt en sådan, vilket har den bitterljuva effekten att jag får några minuters obehag MEN ett ypperligt tillfälle att träna på mitt ack så bristfälliga pokerface.
Tack Iggesund! Ni besparas eldkloten frånmittglödandeinrepgakolbitarnasomblevförmångapgaavsundsvallarnassavstavningar
elllervafanheterdetavsnoppningarskitidetnifattarpoängenPåÄngen
HAHAHAHAHAhahahahahazzzzzzzzz..........

Så slutsatsen av detta är att jag tycker alla ska ladda hem BBC serien "Planet Earth" (kan stå "Saving Planet Earth" när man söker) och glo på den med en varm kopp te framför er. Det är en serie i tolv delar då just tolv av världens främsta filmare filmat (Ja, är det inte passande och snillrikt) naturen på ett sätt man aldrig sett det förut. Såg första avsnittet nyss och det är fan riktigt, riktigt, riktigt, riktigt coolt. Det skadar inte heller att David Attenborough är narratör (freestyle nr 2).
Det är lätt att ge goda råd men svårare att följa dom. Samma sak med tips så kolla in den där serien geschwint! Hejrååååååååååå

$50 Rebuy

Fråga mig inte vad jag tänkte med 11 kvar och 10 final table platser, men jag va "in the MADDERFAKKING ZONE BITCHES"...är mitt svar om ni skulle fråga ändå.
Det är rundfoldat på vårt 6 manna bord med 11 kvar och bordets lill-maniac med 64k ställer in rakt av med 3000-6000 blinds. Jag har 74k (average var nog runt 66-68k med terrorbalansen att det bara var 3 st av 11 över den nuffran). Jag hittar KJ off. Synar. Ja bäste läsare, Plisskin plays to win the whole shit. Jag kallar mig inte för Bubblerar-Kungen utan anledning. Men till mitt försvar så var Balboa111's (nåt sånt hette han) range i det läget - och jag skämtar inte - alltifrån 23off till AA. Då känns KJ rätt bra även om en 60-40 aldrig står här på bubblan..inte för mig iallafall.
Men allvarligt, finns det nåt play som stinker bully mer än det spelet? En äckelsofistikerad spelare skulle ju kunna göra det med ett monster men vafan..
Jag är färdig nu med att försöka försvara spelet ur EV, spelteoretiskt, potodds yada yada yada. Ville ta den synen.
Hur kunde jag sätta honom på K3 off frågar du dig? Svaret är, det kunde jag inte alls, men hur skön känner man sig inte när han hade det och resten av bordet lovprisar synen i chatten när utslagningen av den enda maniacen som var kvar var ett fucktum, när floppen kom 6KJ.

Men turneringen hade ju på intet sätt gått dåligt innan heller. ledde den med 23 kvar på 90K average ca 35k. Jag satt på knappen och det var rundfoldat. Hade precis slagit upp mig från ca 28k till ca 90k mha blindsteals på guds tightaste bord samt några andra folds när jag faktiskt hade AA, AQ.
Ett viktigt spel var på knappen med Q9 suited och rundfoldat, blinds 1000-2000 och jag fiskigt sagt 4500 mot en 14k stack i sb och en 26k stack i BB. Sb foldade och BB synar.
Floppen kommer 238 två i min suit och BB betar direkt 4500 i 10k potten varpå jag blixtallinar, vilket i mina ögon säger exakt vad jag har dvs Q9 suited. Illa tajmat av mig då jag tycker att en liten paus i beslutet hade varit på sin plats med ett överpar eller bättre (och en triss hade jag inte ens behövt allina på). hursomhelst så foldar han och mitt färgdrag-överkort spel var genast genialiskt.
Ett helt varv går och samma situation kommer. Nu har jag JT och blindsen är 1500-3000. Sb har 21K och BB 6K efter sin blind. Jag har 86k ungefär och säger 10k. Nu steker sb ett bra tag innan har trycker in porslinet. BB gör likadant och nu kom pottoddsen farande med högljudda trumpeter och fanor.
41500 i potten, jag täcker båda, och ska in med 11k. Synar såklart och är uppe mot 33, yes, och AQ, ganska yes det med :)

Flopp 325, neehhjjäää!!

Turn K men ett färgdrag för mig kommer som kan scoopa potten till mig

Riiiiverrrrrr.............4, vafan...AQ vinner, Plisskin lägger beslag på jumboplatsen och är nere på 65k.

Harvar vidare, vinner nån blind och sen kommer situationen som inlägget inleddes med.

Kom till finalbordet som chip-2a och ingenting händer, ingen åkte ut på två levelchanges!!
Finally ryker en, två, tre fyra och fem i rask takt. Jag pendlade mellan 1a, 2a, 1a, 2a.
Nu var vi 4 kvar. och det var relativt jämt i stackarna med ca 700k chips in play.
Nu började alla 6manna sng's man spelat att betala av sig med bully-fasoner galore :)
Började steala blind efter blind, restealsen foldades mot med mina mediokra händer och fick syn när jag hade nåt fint.
Första kille ut - synar en miniraise från SB i BB med A3 suited och rerejsar hans cont bet allin på floppen 356 med bottompair (och runner runner draget för steg och färgen hehe) och han lägger (kan det inte alltid vara så).
Varvet efter (dvs 3 händer senare) så tryckte samma kille in sina sista chips varvet efter med K8 jag läser A-A på mina hålkort och satt sju sekunder senare med 456K.
Slakten fortsatte sen, då de andra två var passiva och inte ville ta 3e platsen som var på $2250 (2an $4500 och 1an $6750.)
Jag commitade mig eller gick allin mot deras stackar 8 av 9 händer och dom foldade gång på gång.
Siste killen innan HU åkte ut mot den andre spelaren i en blindfight då den ena hade dubbla BB kvar bara.
HU hade jag 590k mot hans 128k och blindsen var skyhöga 7500-15000k
Headsupen varade 2 händer. Första handen har jag 98spader och tryckte direkt .Han synar med AK

flopp QT7
10 outs (999,888,6666)

turn 2 och ett färgdrag till mig.

River Q och han dubblar.

Nästa hand hittar jag AQ. Han höjer till 30k dvs en minihöjning, jag är på en adrenalinrush och klickar "allin" han blixtsyn med AJ
Flopp A23...9....7
Klonk :)
Efter mitt mästerliga heads up spel kändes 1a platsen välförtjänt (ehh). Vinsten är den 4e största för mig i online turrar. Live är den största (och enda) 153 dollar på Harrahs $60 freezeout muhuhu :)


Nick jammin to swedish rap

Dåliga slag och goda slag, samt, är det sant!

Jag är fortfarande tiltad från igår då min KK streak höll i sig i turneringarna. 0 av 5 de senaste gångerna vs Ace-rag. Den här gången var det ju nästan lite viktigt också. En överaggro spelare som redan nästan slagit ut mig med en semibluff som suttit (inget fel i det bara irriterande när det känns som man gjorde en mördarsyn) sitter i sb jag har KK på knappen med blinds 300-600 säger jag 1900 (det är foldat runt. Jag har 13200 avg 11000. Killen har 10700 och blixtställer med A7. Jag vet redan att han har typ A7 och synar motvilligt (det har blivit motvilligt på senare tid) flopp AQT ruter och jag har 4 outs då mina KK är fel färg. miss..miss sen tog det inte långt innan jag rök, och min hand gör ont as I write this av slaget i soffstödet efter.
Överlägset att ha en blogg där man kan skriva av sina bad beats. Men här kommer några PLO good beats för att väga upp det. Trevägsallinen vinns med flushdraget på floppen (händer ju aldrig). Floppar 6 hög str flush som får fullt betalt när fyrtalet kommer på river för min motspelare. En annan betalar av med stege mot mitt fyrtal i 6or på brädan 24466 med färg ute...såja det räcker väl för ett tag iallafall.

Spelade ett vänskapligt förkrökshomegame i helgen då ett par högst oväntade moves kom från en av medspelarna. Nuförtiden tycker man väl ändå att i ett sällskap på sju killar i åldern 21 till 31 så borde de flesta ha ett hum om texas holdem eller iallafall efter en kvick genomgång haja grunderna. Det som följer bevisar motsatsen.
Vi är i en hand och 5 av oss har foldat preflop inklusive Johannes (min hjälte) floppen har lagts ut och två spelare är inne i en pott och funderar vad deras drag ska vara, då plötsligt en hand, Johannes hand, lägger in två st 5-marker och deklarerar "tio". Det är svårt att beskriva stämningen som spreds i rummet. Johannes har redan foldat preflop. En snabb förklaring ges men också ett skratt som faktiskt var helt omöjligt att hålla inne hur pinsamt det än kan ha varit.
Nästa move. I en blindfight då en kompis Jim höjt 4 ggr BB och han synat preflop och en potbet flopp, på floppen J93 Turn kommer A. Check av sb och då vi för femtielfte gången förklarat hans val på turnen till check eller bet minst 5 eller vad som helst över, så betar han 5 och lägger in marken. Jim synar eftersom potten är på 330 nu. River kommer blank 4 eller nåt och samma sak händer. Check, bet 5 och syn. Johannes visar upp K5 offsuit och tittar spänt på Jim som om att handen troligen borde stå. Jim visar upp 77 och får fram "Kan man säga att den inte var helt lättspelad". Det blir skratt bordet runt (tack Glimne!).
Det tar inte slut här utan när det var hans tur att deala efter säkert 40 minuters spelande (så inte första gången mao)så samlade han ihop korten och delade ut utan att blanda. Det kändes som om man var i en bröderna Marx film med Groucho i högform ungefär.
Det mest intressanta var att ingen kunde ju spela mot honom på något intelligent sätt vilket resulterade i att han var chiplead tidigt i vår sng. detta efter att ha check synat hela vägen med 99 på brädan 965..3..J. Gjort samma sak med AQ hela vägen oträffad som givetvis stod i showdownen.
Ett sista exempel på hur pokern ändå lyckats gå vissa förbi (totalt) var när jag limpade med A5 suited Jim rejsar 4 ggr BB och Johannes som ville vara med åmade ur sig "Jag måste alltså dubbla din satsning nu". Vi tittade på varandra i ren och skär förundran.
Jag åkte ur tidigt med AQ vs KQ där min commitande cont bet på K73 rainbow floppen slagits om av bordets tightaste spelare och jag gör en hellmuth laydown med 28 chips kvar (se wsop episode 07 och 08, stor underhållning). Han visar KQ. Jag ryker snart därefter. Kvällen avslutas med att Johannes spiller ut en hel kanna kaffe i köket. ridå.

Stör mig f ö så in i vassen då man på nätet kommer på sig själv att man inte ska in på en viss sida och man panikscrollar med musen upp till STOP knappen uppe till vänster och i samma hundradel man trycker på den hamnar i ngn slags twilight zone mellan två sidor där skärmen är blank. Och man måste trycka på Back-button. Förlorar säkert 6 sekunder i veckan på det!

Andra störningsmoment var när vi satt på Street i Hornstull (som till vår besvikelse hade marknaden veckan efter) och det fanns fyra stolar på uteserveringen varav en är upptagen på plats 3 av 4. Vi frågar om vi kan ta den andra och flytta om lit, men den är upptagen av hennes kompis som precis ska komma. Okej säger vi sköna medmännsikor som hänger på Street (Alla som är där är löjligt avslappnade och sköna människor) Det går 25 minuter och Theo kommer förbi och undrar samma sak om den 4e stolen. Jag sitter på två blytunga persiska kuddar och lutar mig mot en balk på väggen med fötterna på en hinkliknande stol/fotstöd mellan de två andra stolarna.
Vi säger så att damen till höger om oss hör att vi inte ska viska något spydigt "Ehh neääeej det e hennes kompis tyvärr men sätt dig här bredvid. Theo är nu inte lika mesig som jag var och frågar iallafall om han kan sitta tills kompisen kommer. Nu är det ett sånt läge att man vill säga "öhh det har inte kommit ngn på 25 minuter så om du sätter dig nu så kommer han säkert direkt, men om du inte gör det så kommer han typ inte alls (lite som när man väntar på ett samtal och inte vågar använda telefonen) Ja det får han såklart svarar damen med ett märkbart ansträngt leende. Jag kokar i min ekonomiklass plats, men ser avslappnad och skön ut ändå. 20 minuter senare kommer Street-proffset (måste varit nåt slags proffs på det sätt han travade in med pondusen och vetskapen om hur pax-systemet på stolar fungerar där) och körde bort vår vän, vänligt men bestämt.

image19

Cool bild från Street

I Sundsvillah

Tillbaka i Svillah och "vardagen" dvs träning i gymmet 11.00, träning i hallen 16.00...men därefter poker och åter poker! Efter endast 4 speldagar i juli så kliar det lite i mushanden om jag ska vara ärlig.
Redan dragit igång nu med en $30 freeze, en $10 dollars $6500 garanti, och en 50 rebuy $25k garanti. Får se hur det går nudå, rostig som man är....nej nu lackar jag jag missade den vanliga rebuyen 25k garanti men har reggat en 10 dollars rebuy 25k garanti, den har oftast 1200 pers med,,f that..unregister

Många fantastiska spel tidigt i turrarna: I 6500'n så synar en kille nu med hela startstacken andra leveln 1.min rerejs  2. en shortstacks rerejs allin. 3.min nästföljande iso-allin (jag har AKo) med A3 hjärter = split då bordet tvåparas. Grejt plej miiister.

I den andra trnyn slår en kille upp till 120 med AJ (?!) på 10-20 blinds, killen efter coldcallar med AJ han med..okej...Jag hittar KK och säger 440, och båda synar??!!
Flopp A78 (givetvis :)  1350 i potten jag checkar i min BB position. Check bakom, sen 200 bet av den siste killen..Ja, vad gör man? Jag vill se vad turnen kan visa eller om det eventuellt lurar en QQ, JJ så jag synar. Nu synar den tredje också och det roliga är med ens slut. 
Turn 9 check, check, allin. Jag foldar, den andra synar glatt och dom splittar upp mina 640 chips med sina AJ's, och jag trimmar ned ett nytt grått hår på hjässan.

Lite flyt i 6500'n har redan snubblat upp 1500 stacken till 3100 och har KJ i BB. Utg dubblar till 120 och får med sig 4 callers. Jag slänger in 60 givetvis och får se en flopp med J95 två ruter.
UTG checkar och näste man säger 120 i 720 potten, nästa man synar, nästa med och jag själv. UTG foldar.  Jag vågar absolut inte höja här och bli allinad av QT eller ruterdrag. Jag ser hellre en ofarlig turn eller förbättrar själv än att skjuta direkt..
Turn 5
Kanonkort! check, bet 600 av mellankillen i 1200 potten, nästa man fold,  och jag känner mig fortfarande bäst. Troligen en svag J gissar jag att han har som lägger mot rejs eller eventuellt ett klent försök att ta hem den med draghand, känns otroligt med ett monster med 999 eller en A5. Jag synar hellre igen då den förste killen är kvar och kanske lurar på ett monster. Han foldar och turn kommer en offsuit 6a. Nu betar han så snabbt 1620 att det känns skevt som fäen. Alla drag missade, AJ, QJ, JT måste han väl checka ner eller beta mindre med, och så även med en monsterhand om han inte tror att jag har AJ eller precis KJ och absolut inte vill släppa den, men då är väl en allin bättre i mitt tycke. Hursomhelst mkt skum bet så jag synar 1/3 motvilligt och han visar upp fina 77 och potten går till plisskin :).

Sen lyckas jag vinna en alllin med QQ vs JJ och nån hand efter förlora den vinsten och mer med KK vs AA på 665 flopp (och jag som trodde jag var kylig som bara synade hans prefloprejs med KK :(.

Dubblar i $30 freezen severly shortstacked med K8 vs A9 då floppen ger mig en K och turnen en till. men åker nån hand senare som 34e med 20 priser med AQ vs 77 allin preflop i densamma.

Efetr min KK vs AA i $6500'an var det bara att hitta ett allin läge med 1300 i stacken på 150-300 går allin på knappen med A2 men BB synar givetvis med J8 som rivrar en stege. Slut för idag tack för idag...Efter lite Jack Bauer säsong 5 då.
OBS allt spelades igår kväll, bara seg att lägga in allt i bloggen. Hej!

RSS 2.0