Noooobs

..är ett uttryck som jag kan sätta pengar på förekommer markant oftare i PLO-chatten än i texasliret. Maken till folk som "kan" omaha och ska rätta/mästra/lära folk hur man spelar finns det knappast ngn annanstans. 
T ex folk som märkt att man kan essbluffa, att man kan ha BÄTTRE stegdrag än bara open ended, och att man ofta kan syna och ha värde med många händer mot obvious AAxx handen hos fi; Jag får intryckt att dessa människor på något sätt är lite stolta och nöja med sig själva, som om de och inga andra har förstått detta och att de har en edge mot allt och alla som spelar PLO, och inte är sena att i chatten utbilda fisken (oftast inte ens matnyttig info bara ren och skär rop på bekräftelse, med något som inte ens är speciellt anmärkningsvärt!) och samtidigt förlöjliga sig själv eftersom detta skulle ingå i Rolf Slotbooms tvåtimmarskurs (om han hade haft ngn, gillar fö inte hans bok, larvbok, there I said it).

Märk väl än en gång, att detta är ruggigt common knowledge alla dessa finesser i spelet, som hos den djärve (läs: uppmärksamma på vem/vilka man spelar mot och hans/deras stackstorlek) väl kan bringa in en hacka då och då, med i-kanten-plusset att man kände sig som ngt slags geni de första gångerna. Men mer än finesser är de ju tyvärr inte. Efter ett tags erfarenhet kommer det automatiskt och är en normal del av spelet.
Dock så finns det ju vissa extremer (Läs: Hedersgurra/Tom Selleck som nog är den ende, förutom jag själv i mina tidigare dar då kanske, gladeligen höjer upp med TTTT på handen för att få äran att göra ett uberblockerspel ;)

Då "riktig" grinding dvs minst ca fem timmar per dag blivit en del av mitt pokerspelande så märker man ju att tråkig omaha dvs se floppar billigt och hitta situationerna (några få per bord per timme är lönsammast).
Detta i kombination med vad jag gillar att kalla Den Tiltande Messerschmitten (DTM).
Det är en alldeles sällsynt lukrativ pengakälla så länge inte hela bordet har stack och är uppmärksamma. 
DTM har oftast läxat upp alla på bordet ett tag och blivit utdragen i en 60-40 situation (Observera att det oftast räcker med EN pott för att deras ursinne ska slå ut omdömet och all den lära han så flitigt försökt tuta i bordet).

Nu följer den löjligt aggresiva isolerings-plon från plisskin där man rerejsar hans rejs (eller ofta rerejs) med premiums + de allra närmaste händerna i rankingen. Synar med 100% av de resterande spelbara händerna. Man kan en torr period förlora marginellt på enbart synerna när man solklart missar och får vika flopp men oftast så tar man inköp efter inköp och han är inte sen att reloada. Vill det sig riktigt väl så blir man utmanad på heads up men se till att det blir på samma nivå eventuellt en nivå högre, då om man går upp riktigt högt och har lite oflyt så svider DTM's hit'n run desto värre....för den kommer det lovar jag!

På flopp följer hans contbet 99% av gångerna, vilket gör besluten löjligt enkla. De gånger man har ngt fint så är deras range som en total plo-noobs dvs du vinner mkt oftare än vanligt, och, på den nivå du spelar, som säkerligen är högre än en vanlig noobs. Vanlig tiltskola detta såklart. Man får skilja på DTM som bombar på, om man checkrejsar, och den som viker på checkrejsen dvs man får välja checkrejs- eller checksyn-approachen. Other than that är det som att förutspå vädret på midsommar. Lycka till!

Råkade ut för en sån här lirare idag på 1-2 plo  med det  "svenskroliga" nicket "Callmenot" (aldrig fattat det där men ngt internt bland (forna?) highstakes-svenskar var min gissning när det begav sig iaf)
Han noobade folk höger och vänster och förlorade lika mkt.
I en hand rejsade han i mittpos till 9 och fick potomslag av BB till 31. Syn.
Flopp KJT med fl drag. BB bombar - han allin - BB syn med AAQx inte fl draget dock. Callmenot har KKK och heller inget fl drag och bordet blankar.
Då är BB en noob.
Callmenot: "SO sick sooo sick, noob, what a terrible play, so bad that raise omfg!"
Jag: "Yeah thats what i was thinking! Who repops with aces preflop and throws out a potbet when hitting nuts on flop?"
Callmenot: His play preflop was so bad.
Jag: " yup, raising with aces..noobish."
Callmenot: "fu noob, heads up?"
Jag: "Yeah! where?"

Vi hamnar heads up på 1-2. Han hinner få ur sig "Hello noob :)"
Första handen har jag KJT9 och rerejsar honom pre till 18 han synar, flopp K95 med fl drag som ingen av hos har. Jag pott - han repott - allin- allin
Han visar 9345 offsuit, jag scoopar första inköpet.
Rerejsar med essen två ggr och vinner en liten och torskar en liten. Han för aggresiviteten varje hand om jag inte rerejsar honom då han tar det väldigt lugnt. Floatar några potter med skit och betar hans turncheckar.
Han spelar fejkaggro dvs preflop och flop full fart, på turn ser man om han har en hand eller inte. Han fattar nog inte själv hur illa han spelar.
Dagens lol var när han frågade om han kunde få min msn.
"so we could play later"
Jag: "HAHAHAHA"
Callmenot; "?"
Jag: "Ull find me here matey, pal, buddy, guy"
Jag foldar de fyra nästföljande händerna preflop eller på floppen.
Callmenot: "fold fold fold, u are sooo good"
Jag: "No u are better" (inte särskilt vitsigt men vafan)

Handen efter får jag vältajmade AAJ7 en suit rerejsar pre till 18 och hoppas han tar det som om jag tog åt mig av hans kommentar. Contpottar 35J rainbow (skön bräda) han viker (både tyvärr och kanske bra, även om jag inte viker den mot honom). Vill ändå spela på att hans kommentar tog på mig så jag synar nästa prefloprejs med blyga 9963.
Flopp 922 mums!
Check - han pottar jag synar...turn kommer 8 och fl drag. Check - han betar 21.
Jag rejsar mini till 42. Första gången jag gör det vilket då kan ses som extrem styrka eller ett tomt testbet.
Han synar iallafall.
River A som fullbordar flushen. det ligger 120 i potten jag steker länge och betar 116.50.
Han steker nån sekund och synar med.....QQ86 offsuit...och lämnar bordet...noob...

Spelade 3800 händer igår över 12 timmar och backade 1.5 inköp vilket var bra då jag låg back 1200 ett tag.
Lirat en timme idag och gick plus 500. Ska spela minst 6-7 timmar ikväll/natt för bonusen som jag kommer att klara (Evigt tjat om den där bonusen, det var en bonus på 2k dollar från förra året i wsopchips som jag inte kunde använda och sunpoker var alldeles för vänliga och lät mig relativt enkelt spela ihop den nu i 20k mpps då jag lovade att komma tillbalka till crypto efter ett år på unibet och ipoker.

Nu ut i solen innan kvällens drabbning.

Sömndag

Hade tänkt mig en lång pokerafton, men icke sa telias internet som la av var 30e sekund ungefär.
Dock så blev det en rolig söndagstrny på sun...så länge den varade iaf.
Då jag visste att internet kunde lägga ner mitt i potterna så var allinsen avsevärt mkt fler än vanligt för att slippa disconnectmotrigg. Det tog slut på en 236 flopp då jag hade 55 och rereejsade ett contbet allin, han hade QQ och mina 6 outs kom aldrig tyvärr.

Jay-Z konserten blev en 4 av 5 (i min originella skala som jag använder) då stämningen var mäktig, men konserten var lite för kort och utan extranummer skumt nog.
Tror alla man känner som någonsin kommit i kontakt med en Jay-Z låt var där dock, så det var ett plus i kanten.
Fick även skicka ett tillrättamejl till DN's utsände Nanuschka Yeaman, som i sin recension skrev att klassikern "Can't knock the hustle" betades av, vilket den inte gjorde men väl "Hard Knock Life" som hon i sitt svarsmejl erkände hade blandat ihop.

Fick tips av syrrans man Lelle om gruppen Fleet Foxes  Fem yngre snubbar från Seattle som gör nån slags blandning av Mamas and the Papas, Coldplay, Rolling Stones och valfritt hippiesound 60-tals band. Nån slags mollbaserad Beach Boys ljudbild typ. Pra krejer i varje fall. Faburit hittills "Your Protector".

Matteusskolans nya basketplan invigdes idag. Två fullcourts med hardcourtunderlag utomhus. Riktigt nice och bra uppslutning med tretton pers + tre scrubs. Lyckades med en Torbinski duckning av stolpe när jag räddade en boll från att åka ut vilket får ses som dagens höjdpunkt.

F ö så vill jag vara Turk...eller Ryss, kan inte riktigt bestämma mig.

Jesus, chicago och kylspel

Lyckats planera in tre konserter i sommar varav den första i raddan är redan på torsdag med Jay-Z i globas.
Är ett tämligen stort fan av Jay-Z och hoppas att konserten inte blir som de flesta hip-hop konserter med 33% tyst huvudgung 33% aggresiv/"fan vad jag är yeah"-stämning och 33% den skönare glada stämningen som lyser med sin frånvaro oftast.
Efter att ha sett dvdn med Jay i Madison Square Garden så tyder allt på att det är lite mer showbetonat vilket jag hoppas han håller i på eurotripparna.

18e Juli är det dags för Chicago (the 70-talsband inte musikalen) som jag blev frälst av förförra året i florida. Ska vara på Circus vilket jag tror är optimalt. Kommer till 98% vara yngst i publiken (barn medragna av föräldrar borträknade) men das shitten sie ich IN!

Coldplays första spelning av två ska försöka ses den 17e september om inte basket kommer i vägen, i vilket fall jag får sälja dom till ockerpriser (vilket jag också är semiladdad inför att göra, så win-win!)

Om Zero 7 och Flaming Lips kommer också så är året lika fullbordat som mitt frukostbord med en gäst, frutom jag o Diva. Missade dock Robyn igår, ånge!!!!

Vaknade 7.30 av byggjobbarna. Mobilfilmade oväsendet i rummet och babblade ngt på engelska tror jag om hur sjukt det va.
Satte klockan på 10.15.
Vaknade 10.15 satte klockan på 11.15.
Vaknade 11.15 snoozade till 12.29.
14.00: Gymning på Nisses mammas jobb utan ngn energi, sen 5km joggning på djurgården med densamme med hund Nellie (som f ö kom dead last).
Pokergrind från 21.00 till 01.00.
Limiten plus 170 på 2-4 och 3-6.
PLO'n desto bättre med 450 plus på 1-2 och .50-1.
Trny minus 109 i buyin.

Var f ö tvungen att vinna tillbaka mina fina sportsbet på Portugal - Schweiz häromdagen, där både vinstbet och safening på lika resultat gick till skogspartiet för 500 dollar ca.
Satte mig således ned i förrgår efter matchen och skulle lira ihop det på ren och skär ånga (givetvis), och lyckades magiskt hit n runna 400 dollar i PLO'n efter 20 minuter. Fick ångest för det i 11 sekunder innan jag hann dämpa den med en tallrik fil och ett glas vatten (livin large). Gud vet vad som hade hänt om nån av 55-45 matchupsen inte stått den kvällen..

Nu ska jag sova eller vänta uppe till match 6 i NBA finalerna. Heja Boston.


Tillbaka som bakad kaka med Cool Whip

Läste en survey i Men's Health där 4165 amerikanska män hade frågats vad som representerade det största hotet mot USA. Deras svar löd:
Islamic Terrorists 40%
Iran 15%
Homegrown Terrorists 13%
North Korea 8%

Ok so far so good, inte så otippade svar, men vad det bästa var, var att på en andraplats så gled Kina in, med 17% av rösterna!?
Är det jag som legat för länge under en sten med Bacardi Orange Red Bull eller är det en ganska sjuk utvärdering av läget?

Poker ska det också spelas som faaan sista dagarna i Juni för att cleara en bonus som går ut 1 Juli.

Ber f ö om ursäkt för Sveriges torsk igår då jag med 40 sekunder kvar, samtidigt som hela restaurangen unisont hade börjat "Yes-vad-bra-vi-är-som-spelar-lika-klappa", kläckte ur mig: "Är det ingen annan som tycker att vi ropar hej nu, asså, lite för tidigt, jag menar, matchen är ju int"...min mening avbryts av en långmacka till Villa. Ridå.

Så nu gäller det att vi tar hand om Ryssen på onsdag, annars ska jag banne mig vandalisera ngt oviktigt i hemmet a la Senegal-ångan anno 2002.

En måste-tittning är filmen "Strange Wilderness" om man är trött på smart humor och vill amrikanslapstickgarva en stund. Avnjutes bakis för bästa resultat. Fånigt exempel från filmen 
Avslutar med ett klassiskt family guy klipp jag inte kan få nog av här

Adjö!

RSS 2.0