Got Lost? Del 1.



The Lost Supper

Dvs did you get LOST eller did you GET lost? Och SPOILERALERT för alla som inte sett och planerar att nån gång titta på LOST (vilket jag varmt rekommenderar), sluta läsa här...om inte förbered dig på uber-nörderi av sällan skådat slag!!!!11!!!one!!

För att underlätta för förvirrade tittare efter finalen så tänkte jag bidra med mina två ören om what the hell just happened...de sex senaste åren.
Om någon har frågor efter så ös på. Jag ska inte ta credit för allt i den här inlägget, vilket inte heller skulle bli en särskilt trovärdig sammanfattning, utan detta är slutsatsen jag kommit fram till efter tre dagars konstant forumplöjande av teorier :)

Slutet:

Det smyger om kring olika teorier om att alla dog i första avsnittet och att hela serien var ett liv efter döden eller test/limbo vad du nu vill kalla det. Nuj.

Kortkorta versionen, som faktiskt räcker är, precis som Christian Shepherd säger i sista avsnittet:
Allting som hände på ön hände i deras riktiga liv. Vissa dog där, andra efter de lämnat ön, vissa dog före Jack (Sun och Jin t ex) andra långt efter (Hurley och Ben som blev beskyddare av ön).
Flash-Sideways-Realityn [FSR] var karaktärernas limbo/purgatory, även om defintionerna av limbo/purgatory (google it!) inte riktigt stämmer överens med vad de upplevde där, men vi kan komma överens att det var ett slags "väntrum" för dom innan de mha varandra tillsammans återfår sina minnen från ön för att til slut "Move on/Let go"

Detta väntrum är enklast förstått som en plats utanför tiden, som står med pausknappen intryckt.
Och den står med pausknappen intryckt till det ögonblick då alla de inblandade (dom i kyrkan plus Ben) dör i deras verkliga liv (och vi kan gissa att Hurley troligen blev den sista att dö i egenskap av ny beskyddare av ön).
Okej hänger ni med, så när den sista av skaran har dött i sitt verkliga liv dvs efter Jack som dog på ön, Jin och Sun ubåten, Sawyer och Kate som till slut någon gång troligen har dött en naturlig död efter att ha flygit tillbaka med Lapidus, Miles och Richard Alpert med Ajira-planet, Locke som faktiskt dog när Ben mördade honom i hotellrummet (tragiskt!) etc etc allihop en efter en och till slut även Hurley. Vad händer nu då? Jo:
Blipp!
Playknappen trycks igång och vi kommer till första avsnittet på säsong 6 ögonblicket precis efter turbulensen på planet och där börjar deras "quest" att genom varandra återfå sina minnen fram till ----> sista avsnittets slut.

vds

F ö Jacks hund i verkliga livet, och samma plats där han vaknade i första avsnittet och Vincent (hunden) kom och nosade på honom.

En kille på Bad Robot produktionsbolaget som gjorde Lost berättade att from delen där Jack tar på kistan så spelas det slut upp som JJ Abrams hade bestämt när han skrev pilotavsnittet.
"For those that wonder -- the original ending started the moment Jack walked into the church and touches the casket to Jack closing his eyes as the other plane flies away. That was always JJ's ending. And they kept it.
Det är rätt maffigt.

Fun fact: Det många tyckte var häftigt är just scenen på planet i första avsnittet i säsong 6 när turbulensen kommer, precis som i första avsnittet någonsin, men med skillnaden att planet inte krashar, är Rose's kommentar direkt efter till Jack "You can let go now..it's over, you can let go" vilket indikerar, precis som ovan, att i det lilla ögonblick turbulensen sker så "sker" de första fem säsongerna dvs hela Lost-historien fram tills det avsnittet och Jack och de andra startar sin väntrumsquest/limbo/purgatory.
..vilket också syns genom att Jack då för första gången börjar blöda i hals-såret han får med SmokeLocke i slutstriden på ön.

e



Väntrummet var alltså en plats de skapade tillsammans med de personer som var med dom "in the most important moments of our lives” som Jacks far säger till honom i slutscenen, och den plats där dessa "ihoplänkade själsfränder"/buddies for life..and after, hade chansen att kunna hitta varandra och sen tillsammans gå vidare....till..... Hydra Island för att bygga en by? Himlen? Ljuset? Eller bara vänta på att Christian Shepherd stänger kyrkdörren igen och fortsätta leva sina nu förbättrade liv tillsammans med nostalgiska BBQs på söndagar och bara hänga? (min favorit :)

Extremt religiös vinkel hursomhelst och twist att Jacks far heter Christian Shepherd, samtidigt en avslutning som man själv inte skulle banga på i sitt eget liv :)

Jag är inte själv särskilt religiös men sammanfattar som en Lost-forumit gjorde:
"Some people won't like it because they don't believe in an afterlife, which is funny, cus i don't believe in smokemonsters, but it never stopped me loving LOST".

Frågor?

Teorin ovan verkar vara den accepterade versionen för de flesta och den som Matthew Fox (Jack Shepherd) själv också säger sig tro på.
Det folk har stört sig på är att det var ett bra slut för dom som var fans av karaktärerna men ett mindre bra slut för dom som var större fans av mysteriet Lost, dvs det var ett acceptabelt slut för den emotionella sidan av oss men inte för den intelligenta. Jag är redo att till viss del hålla med här.
Lost har ju haft det mesta av sin framgång just pga alla sidospår, mysterier, isbjörnar, siffror, kaniner, elektromagnetism, tidsresor osv.

f
s


En del av dessa frågor är fortfarande utan svar, vilket var ett faktum man nog insåg redan innan sista avsnittet. Om man hade ambitionen att svara på alla frågor de sista 105 minuterna så skulle det ha blivit ett avsnitt Pogo Pedagog-style med en powerpoint-presentation i punktform med svar på alla frågor. Och att få svar på alla frågor ger troligen upphov till ännu större ångest om man inte gillar svaren dom ger, men...om man tänker efter (eller letar genom alla forum) så FINNS det ju faktiskt svar på nästan alla frågor: Häng med...sa han käckt!

Det man först slås av är kanske att alla i väntrummet är liiiite annorlunda än var de var när de satte sig på planet i början av säsong 1.. Detta är pga att de inom sig har upplevelserna från ön kvar djupt i minnet och de bearbetat det de behövde från deras "flawed personalities" som Jacob sa till dom, och att de skapat det liv de egentligen ville ha/förtjänar i deras väntrumliv.

Här medger jag att det blir en smula flummigt, då deras liv och upplevelser efter ön då har påverkat/förändrat deras liv och historia i väntrumstiden....utan att egentligen verkligen ha hänt i väntrumstiden.
Eftersom, väntrumstiden börjar/trycks på Play efter turbulensen i planet. Läs meningen igen och fortsätt sen:
dvs det är bara imaginära minnen som förkroppsligas sekunden efter starten av väntrumstiden, dvs på flyget direkt efter turbulensen.
T ex Jack har en son i väntrumstiden och är ömsesidigt lyckligt skild från Juliette, Locke har det bra med Helen osv. Men men den får man svälja om man köper den teorin.

Men,

Om du just nu spottade upp den teorin så är du en följare av en annan teori (som jag tror mer på) som går ut på att de lever sina nya önskade/förbättrade liv i väntrumstiden from födseln, sekunden efter att de dött i den riktiga världen (vare sig det inträffade på ön, efter ön eller när det blev för varje enskild person) och inte från ögonblicket efter turbulensen i planet med "fejkade" minnen som då i samma ögonblick blev förkroppsligade.

Utan istället helt enkelt verkligen levt genom dom, gjort annorlunda val, Jack har sin son med Juliette, Sawyer är polis dvs alla har ändrat sina "flawed personalities" som Jacob uttryckte det i världen som är deras limbo/purgatory/väntrumsliv. När de till slut hamnar på planet och då är i den åldern från då alla lärde känna varandra och kommer ihåg varandra ifrån, och kanske ännu mer viktigt, from den tid de hade en gemensam historia, så ges dom chansen att igen träffa varandra och återigen komma ihåg allt, vilket vore underligt om de hade gjort när de var typ sex år gamla.

Det betyder bara att vi då inte har fått se deras uppväxt i väntrumstiden, som då inte hade varit samma som de vi sett i alla flashbacks genom åren där de hade sämre liv och till slut krashade med 815 på ön och orsakade dessa bättre liv i efterdöden-väntrumstiden osv osv.

Båda är väl helt ok teorier men jag lutar åt den andra tror jag eftersom det blir lite flummigt annars att deras väntrumstidsliv innan flygresan då inte verkligen har hänt i väntrumstiden utan bara helt plötsligt ..händer/finns, men take ur pick!..och ta en bensträck, tio djupa andetag och örfila dig själv 108 gånger innan du sätter dig ner igen.

Andra specifika frågor:

Vad är ljuset?:

Ljuset är något som liknar världens själ, livskraften i allting.

Vem är Jacob?:

Han vaktar ljuset och beskyddar ön.

Vad är ön och varför behövs den försvaras?:

Helt enkelt den plats där ljuset finns. Jacob säger att om ljuset försvinner så kan the Man in Black [MiB] lämna ön och alla dör överallt. Ett bra skäl att försvara den.

Vad var Charles Widmores intresse av ön?

Han var ledare för the Others och blev "utslängd" och ersatt av Ben och ville hitta ön igen och ta tillbaka sin roll. The others är oklara men verkar ha kommit till ön antingen av misstag eller genom Jacob och verkar pendla genom att vara ledda av Jacob ellr manipulerade genom Ben via MiB och samtidigt går igenom sina egna prövningar...och är allmänt osköna..återkommer till deom.

Varför kan man inte föda barn/dör mammor på ön?

Den här lite jobbigare då den inte svaras på specifikt. Det finns en drös med teorier om det på http://lostpedia.wikia.com/wiki/Pregnancies/Theories.
Ett axplock:
1. Att iom tidsresorna så kommer de nyfödda barn som inte sedan antingen lämnar ön eller dödas att öka på populationen i evighet, vilket blir knasigt.
2. Att the man in black [MiB] gör det så att the Dharma Initiative till slut tar dit förlossningsläkaren Juliet så att hon kan spränga Jughead (Fat-Ass bomben)-som i sin tur orsakar the Incident (kommer till den strax)- som gör att Desmond måste trycka på knappen-glömma det-orsaka att 815 krashar ---> MiBs plan kan genomföras via karaktärerna. det följer tanken att det mesta som händer på ön är Jacobs plan och MiBs motplaner, en bra teori tycker jag.
3. Radioaktivitet från the Incident (Ja, jag kommer till den snart sa jag!)

Plus ca 20 teorier till.

Det som faktiskt händer är att mödrarnas immunsystem attackerar fostret som om det vore en parasit vid samma tidpunkt av graviditeten oavsett föräldrar vilket förklarar de födslar som faktiskt fungerade då deras mödrar var i 8-9e månaden när dom kom till ön (Claire och mamman till Jacob och MiB. Och att detta ska vara en egenskap ön helt enkelt har, pga dess hyperaktiva helande förmåga, elektromagnetismen, radioaktiviteten, öns vilja att reglera populationen vad man nu tror. (igen se ovan).

Vad hände med Walt, Michael och Mr Eko i sista avsnittet och i väntrumsdelarna, varför var dom inte med?

Michael är fast på ön som ett spöke (ett viskande spöke tom).
Walt har inte varit med sen säsong 2 och klarade sig f ö från ön och levde ett bra liv i den riktiga världen (som vi såg när Locke hälsade på honom).
Eko ville författarna ha med men han ville ha fem ggr den summan dom erbjöd för att hoppa in i sista avsnittet, han fick inte det och tackade nej.

eller....så är författarna rasister :)

iuth
tiy


Vad betyder siffrorna?:

siffrorna being: 4 8 15 16 23 42

För mig har siffrorna mest fungerat som ett extra nördintresse att försöka hitta dom överallt eftersom de förekommer så fort det egentligen kan förekomma en siffra: i bakgrunden, Hurleys lottorad, termometer, serienumret på the hatch, kandidaternas nummer (varför behövde dom nummer?), summan av dom var 108 dvs intervallet i minuter då Desmond behövde trycka på knappen osv osv.
Men detta är inte vad de betyder utan det är det här, enligt Damon Lindelof som gör showen.

"Here's the story with numbers. The Hanso Foundation that started the Dharma Initiative hired this guy Valenzetti to basically work on this equation to determine what was the probability of the world ending in the wake of the Cuban Missile Crisis. Valenzetti basically deduced that it was 100 percent within the next 27 years, so the Hanso Foundation started the Dharma Initiative in an effort to try to change the variables in the equation so that mankind wouldn't wipe it itself out."
Så där fick vi även svar på The Dharma Initiatvies syfte. :) Och varför alla dessa stationer försökte mecka med den elektromagnetiska strålningen; för att ändra variablerna

Det är ju en extra krydda att de mystiska siffrorna förekommer överallt och den egentliga planen var nog bara att skapa hype och diskussioner kring dom.

nijun

Okej det får räcka. I del två kommer resten (alla sjuka tolkningar av The Incident, Juliettes coffee-kommentar, Slutscenen-erna)

Men lite humor måste vara med



Efterhandskonstruktion...eller, efter-handen-konstruktion..

Vi sitter på bubblan i en FTP 26a och denna hand utspelar sig, enjoy:

Full Tilt Poker Game #20970424252: $33,000 KO Guarantee (161231613), Table 147 - 500/1000 Ante 125 - No Limit Hold'em - 18:13:46 ET - 2010/05/19
Seat 1: ROBGEE81 (22,228)
Seat 2: apukki1 (24,399)
Seat 3: BabyMidas (34,751)
Seat 4: Vedoard1985 (41,310)
Seat 5: PRPpeche (29,892)
Seat 6: Jeliman (39,016)
Seat 7: donknship (30,662)
Seat 8: VL1910 (24,750)
Seat 9: batchev (26,165)

*** HOLE CARDS ***
Dealt to BabyMidas [4s 3h]
Jeliman folds
donknship folds
VL1910 folds
batchev folds
ROBGEE81 folds
apukki1 raises to 3,335
BabyMidas folds
Vedoard1985 folds
PRPpeche calls 2,335
*** FLOP *** [8s 6s 4c]
PRPpeche checks
apukki1 bets 6,666
PRPpeche raises to 26,432, and is all in
apukki1 calls 14,273, and is all in
PRPpeche shows [Ts Js]                         <---  Push allin med flushdraget med överkort
apukki1 shows [Tc Qh]                          <--- Syn!! Med QT off för...*host* överkort, som stååår, so sick!!
Uncalled bet of 5,493 returned to PRPpeche
*** TURN *** [8s 6s 4c] [Qc]
*** RIVER *** [8s 6s 4c Qc] [Kh]
PRPpeche shows King Queen high
apukki1 shows a pair of Queens
apukki1 wins the pot (50,173) with a pair of Queens

Så oerhört glad att jag inte var spelaren med JTs. Det hade kostat mig både fjärrkontroll (brukar slänga saker), bruten handled (brukar slå saker) och kuddfodral (brukar bita saker).
Den hade rankats topp tre på sjuka utslagningar tror jag (Jag ska f ö snart beskriva en.som hände mig i MiniFtops för ngn vecka sen, men den har jag inte hunnit smälta än, och inte mina grannar heller troligen som säkert vaknade av det avgrundsvrål som följde)

För att sammanfatta spelet ovan: Det han gjorde var alltså att syna sig allin vs en reraise med QT hög utan drag på en 864 flopp..och ha det fenomenala flytet att vara uppe mot den absolut sämsta hand hans motspelare kan göra det här spelet med i JTs, dvs ett flushdrag som han dessutom för tillfället dominerar.
Och inte nog med det, han har sen mage att försvara spelet i chatten :)

apukki1: just hoped he didnt have a king or an ace, was quite sure he didnt hit the flop
batchev: nice read
batchev: but really crazy
apukki1: a bit,yeah heh
VL1910: and its not possible for him to call with a pair preflop? he has to ''hit'' the flop?
apukki1: it is, but what i've seen him play, he would lead out with it
VL1910: anyways god call i guess u was in front :)
VL1910: it did look like an instinct call snapped him off...normally first instinct is the right 1
apukki1: thanks

Han, Apukki, hade tidigare på blindnivån 200-400 med 9.7k gjort denna manöver i BB.
Cutoff öppnar till 1100. Knappen trebetar till 3350. Båda har ca 16k. Apukki trycker in sina 9.7k med A7off och drar ut cutoffs AK.
Själv ska jag inte kasta strykjärn i igloos då jag i samma trny squeezat 20bbs i BB med A6s och dragit ut KK med flopp 466, där tidigare nämnda Apukki hade 44 och hade scoopat rent.
Detta hände efter alla dessa konstigheter, viket var en smula pinsamt då jag precis hade lollat Apukkis försvar av QT synen i chatten.

Thats it for now....


...och förresten......Söndag...It only ends once.....4 8 15 16 23 42.....May 23rd 2010...GAAAAAH!!!!!!!!

Jag blev ägd!

Jag spelar en steps-satellit och haft honom allin två gånger redan, men han har här kommit tillbaka och lite senare äger han sönder mig..

Full Tilt Poker Game #20965100450: Step 3 Heads Up Shootout (161438474), Table 1 - 25/50 - No Limit Hold'em - 14:35:49 ET - 2010/05/19
Seat 1: ramesco111 (1,677)
Seat 2: BabyMidas (1,323)
BabyMidas posts the small blind of 25
ramesco111 posts the big blind of 50
The button is in seat #2
*** HOLE CARDS ***
Dealt to BabyMidas [2s 4h]
BabyMidas raises to 100
ramesco111 calls 50
*** FLOP *** [Ad 8d Kc]
ramesco111 checks
BabyMidas bets 112
ramesco111 calls 112
*** TURN *** [Ad 8d Kc] [8h]
ramesco111 checks
BabyMidas bets 237
ramesco111 calls 237
*** RIVER *** [Ad 8d Kc 8h] [9h]
ramesco111 bets 150
BabyMidas raises to 399
ramesco111 calls 249
*** SHOW DOWN ***
BabyMidas shows [2s 4h] a pair of Eights
ramesco111 shows [Tc Jh] a pair of Eights
ramesco111 wins the pot (1,696) with a pair of Eights
*** SUMMARY ***
Total pot 1,696 | Rake 0
Board: [Ad 8d Kc 8h 9h]
Seat 1: ramesco111 (big blind) showed [Tc Jh] and won (1,696) with a pair of Eights
Seat 2: BabyMidas (small blind) showed [2s 4h] and lost with a pair of Eights

Hans stats tyder eventuellt på att han kanske bara var kass då han på 152 turneringar totalt bara vunnit ihop 725 dollar och i genomsnitt hamnar 58/100 (bra spelare ligger 45/100 och nedåt).
Han sa i chatten att han tyckte att jag bluffade för mkt (hade inte visat någon bluff eller spelat bluffigt heller), och efter att jag undrade hur han tänkte med synen så svarade han "You needed Queen" vilket jag inte riktigt fattade men men.. Man lär sig något varje dag :)

When will then be now? Soon.

En vecka till med en hel del nästan-placeringar: Dock på rätt väg men en stor skopa frustration över att de femsiffriga dollarbeloppen varit inom räckhåll men försvunnit lika snabbt som en dröm när man vaknar ....metaforer...ehh...okej.....
I FTOPS main event gick det som tåget rätt länge, men loket spårade ur med 165 kvar med ett meta-matusow-trötthets-explo-spel.

En aktiv tysk satt vid bordet och vevade och vevade men blev trebetad, fyrbetad och halvt ägd men hade en så pass stor stack att han inte riktigt hamnade i knipa.
En hand mot den eventuelle vinnaren Kirbynator var rätt sjuk och måste berättas.
Tysken höjer till 9500 på 2000-4000 nivån med 300k bakom. Kirbynator i BB säger 24699 med 290k totalt.
Tysken segar rätt länge tar time occh säger sen 58900. Kirby instar 162000 och lämnar 100k prick bakom. Tysk fold. Kirby visar KTs.

Lite senare dubblar tysken till närmare 500k och sitter i midpos. Jag har harvat runt en average stack den senaste timmen och haft 280k som mest men var nu nere på 125k och får K8s i SB. Tysken öppnar till 12250 på 2500-5000 i midpos.
Det foldas till mig och jag tänker i min trötthet att okej, tysken har äntligen fått ihop sin stack nu, ligger bra till, öppnar i den mest "ofarliga" positionen utg+4, jag har spelat tight och har bra FE med 25BBs.
Låg här 99a av 165 med ett ofantligt förstapris på $513k.
Jag har inte reshovat någon på det här bordet än, och skulle han få för sig att syna med AQ eller pocket 77or och under (ganska osannolikt) så är jag inte jätteilla ute, men på det hela taget kändes det som en 90% "säker" reshove, och alltid bra att ha den första vid bordet avklarad för framtida spel (den man ska göra med skräp enligt Obrestad för att sen ha stål nästföljande gånger, en setup från hennes sida? :)).

Risken jag tar är ju självklart att han har en hand, och en hand som han vill syna 1/4 av stacken för dvs kanske AQ+ 88+ mot vilken jag har usla 30% mot och det då blir en sjusärdeles spew och något jag kommer att gräma mig för i all oändlighet (det bör man definitivt ta med i beräkningarna oftare, grämeri-faktorn).
Nevertheless så var magkänslan "rätt", så jag pushar rakt av, inte ens en vanlig trebet kostade jag på mig, utan keramikfrakt inåt!
Synering!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pocketknektar som står och jag var ute kl 08.40 för $2000 :)
Det osköna är att jag var helt nöjd med hela turneringen fram tills det här, det känns mycket värre när man kan skylla sin sorti på sig själv och inte en elak RNG, vilket jag lärt mig att någorlunda leva med. Surt surt.

Spelade en 75k garanti samma dag och hade rejält slagläge med 44 kvar då jag låg 12a med 73k på 1200-2400.
UTG ställer 33k rakt av och jag har QQ det finns en stack som täcker mig men what are the odds liksom. Jag ISOställer mina 73k och får en instasyn av 74k stacken som har KK. Jag turnar ett flushdrag men missar och var ute, coolersssssss!

En till försmädlig trny hamnade jag 14e i med förstapris på $8100 och åkte ut då en Hijack öppnare synade in sig med AToff mot mina reshovade 33 och träffade en tia. Vi hade båda stack på 24bbs så jag tyckte synen var en smula magstark då vi båda hade helt okej stackar, dock om jag får syn där så är det inte ofta man flippar så egentligen positivt :)

Och en till vidrighet i precis samma läge i en trny 22.5k garanti förstapris $5400, 15 kvar jag ligger 12a och reshovar chipleadern med AQ i SB för 23BBs. Han steker och steker och även om jag leder vill jag nog ha en fold här, det bara kändes äckligt som det kan göra ibland.
Han synar till slut med AJ. ofarlig flopp, Q på turn!! Men river fyrfärgar brädan och han tar hem den med ess hög flush, verdammt!!

Har även kollat gräset på en annan sida och spelade där två stjärnskope-events Mixed Hold'em som var ett fantastiskt roligt koncept med 50/50 nl och fl hold'em. Dock så hade Fixed nivån oprotionerligt höga blinds jämfört med nl-delen och det blev på slutet riktigt lotto i limit-delen. Hamnade djupt i den billigare av de två med 22 buyin och småcashade där $84. I den dyrare med $215 buyin kom jag riktigt långt, men slutade på en 15e plats för ca $2k förstapris 37k. Perra skjuter ingen hare.

Gårdagen var en alltigenom otrevlig historia med en unheard of nästnöt mot nöt-setups.
Fick in den med 333 mot 555,
JJ mot AA på 835 vs bordets donk (inget att säga om egentligen, men ett omöjligt läge att folda ifrån),
AA första leveln 6x trebet som synades av både 54s och K9s i en 100 trny. Flopp 459 som blir en trevägsallin och bordet fyrfärgar och jag får flush men 45 fick med spader 4 också kåk,
888 vs QQQ på 57Q8 där jag synade flopp och han disconnectar på turn  (vilket jag i handen förstås inte alls vill). Han hinner få tillbaka connection med sju sekunder kvar och får iväg ett minibet och jag rejsar såklart och vi hamnar allin, brrrr.

Sist igår så spelade jag min favvo $100 + 1 rebuy/1 addon. Och just det, för att visa att poker inte bara är otur så tar jag med den här handen som räddade mig lite tidigare i trnyn. Hamnade allin i BB med Ktoff vs den andre shortstacken i SB med AT.
Flopp A29 bye bye.....eller?...turn Q och flushdrag för mig...river J = stege! Man ger och man tar :)

Nu iallafall låg jag ganska kasst till med 25 kvar 12 priser. Vid bordet sitter en kille som jag trebetat två ggr lyckosamt och en gång trebetfoldat mot, med en riktig Hellmuth-manöver f ö då han inte hade någon fold equity, fast jag foldade ändå, och hoppades på att han skulle inse situationen, han måste dock ha haft en hand och jag la....mina 37s...:(
....Okej okej, handen gick såhär!

Jag har precis reshovat och fått upp stacken till då 14.5k på 400-800. Han sitter på CO och säger 1900 med 24k bakom. Jag överlevlar mig själv, och bordet, med tänket att ingen trebettar utan stål handen efter man fått tillökning via en reshove särskilt med min minimala stack. Plus att jag nu trebettar "vanligt" istället för att shova som handen innan, vilket traditionellt visar större styrka.
Så jag säger 4321 från min knapp och lämnar 10.5k bakom, med ja, 37s. Tycker det är samma situation här. CO borde vilja ha en topp 3% hand här eller bättre om han nu inte vill gambla såklart med alla par och hoppas på AK från mig (som jag i 99% shovar dock). Han vet att jag inte foldar om han shovar här så han fyrbetsbluffar aldrig.
Givetvis är det här ett riktigt Fancy Play Syndrome spel på gränsen till spew men som jag fortfarande tror var rätt. Nu shovade han och jag fick folda, därav Hellmuth-liknelsen.

Någon hand efter detta har jag 9900. Samma kille som i föregående exempel, vilket var optimalt givetvis, öppnar på co till 1900 jag shovar in AQ och resten foldar. Han steker nu men till slut blir det syn med A8 off!
Flopp QJ9...turn 4...river 7....men som vanligt i de viktiga potterna så fyrfärgas brädan I-MADDERFAKKING-GEN och han tar hem den med A-hög färg....when will it stop?

För att balansera rangen i bloggen så avslutar jag med lite goodbeats :)

d

Pengarna åkte in på turn :):):):):) Fan, nej vänta, jag har en out...boomshakalak!

g

Spelade sig själv egentligen, men extra skönt med overkillrivers :)

z

Inte fel att vara på rätt ände en gång i livet :)





RSS 2.0