6'7, from Central Arkansas....

Ja faktiskt ganska sjukt. Vi har samling på träningen i måndags kl 12.05 och vår coach Peter Öqvist informerar om att vi ska få en ny amerikan med ett en-match-kontrakt. Alla är förväntansfulla och han börjar säga ramsan som, om man sett basket på 90-talet kan utantill, - nämligen speakerpresentationen på Chicago Bulls hemmamatcher.
- 6'7, from Central Arkansas....
Här fyller jag i på skoj (fast egentligen så obvious att den som gör det först mer ser ut som ett skämt själv)
"Scooooottie Pippen!!
Varpå coach fyller i:
- Ja, Scotte Pippen.
Alla kollar på varandra och drar på smilbanden för det var ju kul ett tag men nu får tränarstaben faktiskt säga vem amerikanen egentligen är.
Och det visar sig otroligt nog att det faktiskt är den riktiga Mr Pippen!
Så nu ska han spela en match med oss i januari vilket ska bli så sjukt och kul att det inte ens smält in i huvudet än.
Målet är att få med honom hem till Calle och lira Guitar Hero vilket jag ger oss en 2-procentig chans på att lyckas med cirkus. Andra förslag är att vi ska ta bild på honom i duschen eller trasha med honom att hans fru heter Lasha och att det bara är gamla fyllbultar som heter det i Sverige. Jag ska pressa honom på vilka han störde sig på i Bulls på 90 talet (typ Kerr skämtar när man e astrött eller Cartwrights skott när dom sköt straffar på träning om det tog typ 3 minuter o skjuta två skott)

Annat kul är en ny lägenhet vilket gör att jag tyvärr hann flytta ifrån Sviten-kvarteret innan jag besöka klubben :(
Nu bor jag istället granne med Mr Rosen på Gärdet som vi gjort sen vi var små, kan bli riktigt bra med parmiddagar och annat "skoj" muhuhaha.

Pokern går åt helvete förutom en 3eplats i en 50 turre i förrgår för 2.2k. Så inga updates på ngt projekt värt namnet att fortelle.

Lyssnade igenom Muse's album "Black Holes and Revelations" och fick ett nytt band jag lägger till bra-musik-listan i huvudet. Fick infallet att tanka skivan då jag hört "Knights of Cydonia" oavbrutet en  då det utbröt ett Guitar Hero-marathon mitt under söndagsgrinden hos Calle.

Nu blire andra halvlek i Euro League basketen med toppmötet i ena gruppen Tau Ceramica - CSKA Moskva på viasat sport. Hej röööö

En bad beat kommer sällan ensam (eller utan ett blogginlägg :)

Har känt mig lite som Phil Hellmuth idag och igår..och inte den glada älskvärde och samtidigt säkert enerverande för hans moståndare när det går bra för honom-Phil Hellmuth, utan den man ser när han åker ut på en 50-50 och anklagar "the insane idiot" för donklir. Lite mer som den versionen.
Jag har känt så av precis den anledningen att jag har känt att jag gjort allting rätt i de turneringar jag spelat men haft otur när det gällt.
Självklart är det inte alls helt sant men känslan av detta har förstärkts pga att det känts som varje pott man vunnit har varit skill (bra betalt med bra händer, bluffar som går hem osv. vilket känns mkt bra i pokeregot),, och de gånger man förlorat har det varit sjuka beats.
Detta till skillnad från att torska en 50-50 eller vara shortstack och tvingats vinna en 40-60. Dom är lättare att smälta och ganska vanliga i turneringsgrinden.
Poängen jag vill få fram är att de sätt jag åkt ut på svidit så mkt mer än de brukar, pga de extrema omständigheterna.
Kortare version: So sick och j-vla b-js badbeats!!!!

Igår spelade jag en 100 freeze som åldrade mig med ett ovisst antal år.
Har JJ och höjer en limpare i mittpos på andra leveln.
Flopp kommer 38Q rainbow han checkar och jag betar 3/4 pott.
Killen som har ca 1100 chips kvar av startstacken på 1500 synar mina 270 efter ett oklart stekande.
Turn ännu en 8a varpå han går blixtallin. Klar fold eller? Nja, finns väl egentligen ingen logisk hand han går allin med här efter hans floppspel förutom en sofistikerat spelad 333. Så jag synar utan alltför lång betänketid och han har T9 och drar dött (även om jag hade fått hjärtat i halsgropen om en J hade kommit på rivern :)
Det här är en sån syn som jag aldrig skulle ha gjort för säkert bara ett år sedan och det kändes bra man var igång och spelet flöt på.
So far so good.

Hamnar i en commited situation lite senare i trnyn med KQ suited när smallblind går allin med 990 och jag höjt till 375 i mittpos på 50-100 nivån. Flopp kommer AT9 och han har tre st femmor som outs som givetvis kommer på rivern. Ingen större hacka i stacken men sladdertacka - madderfacka ge honom JJ5 på floppen istället gatdäämmitt!

Har lite under average på 150-300 med 4150 chips och får T3 suited i sb. Det foldas runt till cutoff minus en (öhh?) Som säger 850, vilket för mig säger svaghet eller monster, som först in. Jag bestämmer mig för att stealrejsa allin, då hänger sig datorn. Jag ser bordet fortfarande och handen men jag foldas och han tar hem blindsen. Direkt efter får jag AK på knappen men bordet vägrar lyda mina "I'm Back" försök då stänger jag alla internet fönster men glömmer bort att jag pga min mac spelar ongame i browsern så hela klienten stängs ner :)
Tar 2 minuter att kom tillbaka och jag får KJ suited och är på 70% ånga ungefär, då en liknande höjning i sen mittenposition kommer, och nu ska bordet få betalt för gammal ost tänker jag, så jag trycker in, blixtsyn han QQ

flopp 44T
turn 4
river....K (trodde ni det bara skulle vara misär?)

Skämdes i ungefär..eller nja skämdes inte alls. VA ASNÖJD!!!!

Så nu hade jag ca 8500 och average låg på 6500 ca. Det går ett par varv och shortstacks börjar ställa höger - vänster. En stack på 3000 ca ställer från cutoff och jag har AJ off på knappen med ca 6500. Tycker den kändes 50-50 men lägger efter att ha timats ut. sb synar med 66 och cutoffs vinner med QJ då floppen gav ett J och turn ett A :(
Tycker sån ånga kan vara riktigt oskön även om man spelar ganska rätt (eller har det som tröst iallafall)
Blir rerejsad massa gånger på steals och det visade sig oftast att jag låg efter när andra synat fi's allins, varav en då jag la 77 vs två allins i blindsen som båda hade AA!
Får iallafall QQ på cutoff och hoppas att nån stackars short ska få smaka. Behöver inte vänta länge då UTG + 1 ställer in 3300 på 200-400 nivån. Det foldas runt och han har AA (vad annars) och får även ett A på floppen.
Jag kan beskriva mitt emotionella tillstånd som "va-synd-det-är-om-mig-som-spelar-rätt-men-aldrig-får-ett-brejk"
(KJ handen var sedan länge glömd :)

Får på desperate-mode nivån AT suited (varför är den 99% alltid suited?)... (99%, "alltid"?) i BB med 3800 chips, 300-600 blinds och 36 spelare kvar med 30 priser, och ska precis ställa in då de två jättestackarna rejsar och rerejsar varandra och jag får lägga. Dom hamnar sedan allin och har QQ vs AK, AK vinner.
Handen efter får jag JJ!!!!! Och UTG som jag är, så går degen in givetvis, AK-vinnaren synar med sin 30k stack varpå QQ-förloraren går allin för 11k!
Jag hoppas att det är någon slags efterchocks-ånga.
AK-snubben viker och jag kan trippla upp mot bara en motståndare :)
QQ snubben viker upp osannolika QQ igen!!!! Och får även här ett Q på floppen. Jag berövades till och med på set-spänningen. Skrattade lite galet och la mig svettandes med "Flickan som lekte med elden" och hoppades att alla skulle dö.

Det var gårdagen det. Började idag med att "åka" (dvs alla chips i stort sett) med AQ vs JJ i en 50 rebuy med A23 flopp och J river.

30% ånga.

Lyckas slå upp mig lite och har avg efter rebuyen.
En snubbe har 39K vid mitt bord med avg 5k och vinner 50-50 efter coinflip och har visat KK och AA och alla pockets som finns med tillhörande flopp eller turntrissar..
Jag får QQ med 4700 chips han har utg rejsat till 600 på 150-300 nivån, vilket för mig kändes som 44 eller JT eller KK eller T7 off då han synat och vunnit en allin med T9 vs 88 alldeles innan. Hursomhelst hans range var 52 kort. Iallafall jag tänker att han synar fan en allin här (Jag låg väl precis på gränsen att en preflop rerejs bara skulle bli löjlig typ iofs), så jag tryckde in 4700. Och såklart han synar med dubbeless (fint uttryck det där "dubbeless")! Hursomhelst, vafan sluta ge mig underpremiums!!

50% ånga nu.

Fortsatte med att lura mig själv att spela på SS två turneringar.
Den första 240+10 med härliga 3000 chips rök jag på andra nivån med KJ på flopp K73 då jag minirejsat fi's flopp-cont.bet och fått syn.

J på turn.

pottbet - blixtsyn

River T

Jag överbetar och får en allin för 210 chips extra och fi har AQ. Jag ryker nån hand efter med 90 chips kvar.

65% Ånga

Spelar även 500+50 turren som underligt nog bara hade 1500 chips.

Där gick det kanon där jag rerejsat fi med KJ på flopp Q72 då han utan ett set eller Q borde ana oråd men synat och turn kommit K och jag betat hela vägen och nästan dubblat.
Halvägs in i turren har jag 5300 chips med avg på 2800 ca och rerejsas av en shortstack i BB då jag höjt med AQ på knappen. Synar och han har AT - T direkt och jag har 3800 chips.
Rättvisa ett varv senare då jag UTG + 1 har AA och limpar. Samma kille säger 500 på 100-200 och jag säger 900 han synar bara. och floppen kommer AJ7.
Nu får jag be till gudarna att han tar min check som ett irriterat KK vilket han inte gör utan checkar tillbaka

Turn 7 och nötterna bist mein.

Bixtcheckar även denna gång och han säger 500 i 2100 potten med 1600 kvar.
Jag kan inte riktigt göra ngn move här om han är tom och jag är före honom så jag har egentligen bara minirejsen kvar och får hoppas att han är en total donk som tänker för mkt.
Jag minirejsar och han stekallinar mkt riktigt med TT och jag är tillbaka på 5800 ca.
Är vid det här laget mkt tillfreds med mig själv och känner mig särskilt duktig som kan spela nötterna så fint (både preflopnötterna och flopp - turn- river nötterna.) ;)

Kanske bara 35% ånga :)

Har 7200 och en spelare vid namn Myspojk som mina SvenskaSpel-rutinerade vänner Erik och Calle kallar donk går allin för 3200 först in i mitt pos med blindsen 150-300. Jag har AK i bb och isoallinar. Han har bästa möjliga AT suited (vad annars) och belönas med bästa möjliga flopp

TJ8 med två i hans färg

Jag lyckas slinka mig ur att få bära chipsen till min sida bordet och har 3900.
Ett halvt varv senare synar jag ett skumt bet på 600 av en stack med 807 chips kvar med A2 suited flopp J68 två hjärter han checkar slugt till mig och jag ställer in hans marker innan mina egna typ men vafan kom igen ! Iallafall så synar han med 55 som står.
3100 chips kvar i BB och cutoff säger med 3600 stack 720 med 150-300 blinds. Odören av svaghet spreds om än flyktigt till min sida bordet och jag ställde rakt av med J8 off. Ingen blixtsyn, bra..ingen syn av chock att jag ställt mot hans AA, ännu bättre.
Istället en syn at the buzzer med J9 off!!???
För 95% av stacken med 8 kvar tills pengarna.
Floppen kommer förlösande 78Q !!!!

Jag superjinxar mig själv och säger "jaha ingen 9a eller tia då."
Som en slägga i bakhuvet när man sover kom den första tian på turn och andra på rivern.

Ånga 100%

Baluns, fittegris och fittnylle

Tre bra ord. Det ena fick jag av min kära syster som använde det tre ggr senast vi pratade i samband med en fest "som inte kommer bli nån stor baluns". Jag använder det i helt skilda sammanhang, då det är ett substantiv som folk inte riktigt känner till men heller inte frågar om vad tusan det betyder (det tog tre ggr innan jag tog mod till mig med syrran).
De andra två används bara i samband med beskrivning av väder, såsom: "fittegris vad kallt det är" eller "fittnylle vad kallt det är" En konjunktion av det bättre slaget (är det en konjunktion?)

Har börjat mitt nya projekt som till en början flytit på lika bra som kvicksand, vilket är en liknelse jag inte riktigt vet var jag vill komma med, men, ganska så kasst iallafall. Back en dollartusing på cash och en trny fadäs.

Den första kom i ongames 50 rebuy med 50k garanti där jag fram tills min sorti nog aldrig spelat bättre.
De enda tre showdowns jag förlorat var allin pre med QQ vs TT (T river), allin pre AQ vs shortstack 55, och den sista kommer jag till.
Hursomhelst, att få upp stacken via att vinna varje showdown, resten via att spela ut fi (om jag nu gjorde det vet jag förstås inte) och vara 100% på bluffarna kändes grymt bra och hade spelat fram mig till en 6e plats med 50 st kvar (70 priser och startfält 585).
Jag sitter med 66k average nånstans vid 35 och har nåt varv tidigare blivit rerejsad preflop och fått lägga AJ mot en relativt aggressiv preflop spelare.
Lyckas plocka upp AQ och det är rundfold till mig på knappen och min nemesis sitter i BB med 61k (jag 66).
Blindarna är 1500-3000 och jag "vet" att han kommer slå om allin om jag rejsar svagt. Häri ligger mitt beslut. Ska jag gå allin och plocka upp degen eller försöka trappa?
Jag väljer det senare och säger 8500...han allin - jag syn. Han viker upp A8 och träffar en 8 på floppen och en andra på river. Kändes extra oerhört störigt när en move man väntat på slår så fel (dock risken jag ville ta men likväl jävelskit, jävla skit)
12500 dollar i första pris men jag får härliga 242 istället!!!!! (rök tre händer senare med JT vs AK).
Satte mig ner och gav "Ranking the Stars" en chans, som kvickt fick mig att bli glad då jag som en senig och ganska smal man har lätt att hitta stora pulsådern vid handlederna.

gudd baj

Goodbye projekt plisskin

Efter 19 dagar och 5277 dollar plus så lägger jag ner det. Har gått bra med tanke på faktiskt resultat vs limit, men blir svårt att nå målet nu på 10k på 30 dagar (på .50-1 PLO).
Har också märkt att mitt eget spel blir märkligt och krampaktigt mer än vanligt de dagar man har minus-sessioner. Särskilt nu när jag måste hämta upp relativt kraftigt så blir spelet konstigt och det känns bäst attt lägga ner det.

Nästa grej är trisslotts-projektet som går ut på att plussa 4000 dollar per månad (till skillnad från 30 speldagar som tar mer än 2 månader för mig). Allt pluss utöver detta är givetvis välkommet och kommer säkert överskridas några gånger (bloggskryt...för vem/vilka? Microgrinders?).
Dessa 4000 dollar blir iallafall ungefär 25000 SEK. Det gör det möjligt för mig att låtsas att jag vunnit 25k i månaden i 25 år på en trisslott (då dessa 4k dollar ska tas ut varje månad). Det gör det även möjligt för mig att håna tidigare vinnare om jag tar ut en större vinst nån gång muhuha!

Så fritt fram för fyllepoker, 10-20 omaha (yeah right) och min gamla vanliga MTT's frekvens (som det hållits inne på markant under projekt plisskin)!!!!

Weeeeeeeeee!

Stay tuned.

ps. Har även ett sidoprojekt där jag försöker "lära" mig att spela cashgame texas (som jag egentligen aldrig grindat). Hoppas det kan förbättra mitt turneringspel istället för tvärtom, som vissa säger att det kan göra om man tidigare specialiserat sig på PLO, SNG's och MTT's och sen ska byta. Är det så?

Twilight Zone i Solvalla (Ja, "i" Solvalla)

Har lyckats med bedfriften att under 5 dagar varit utan internet. Var undrar ni genast, självklart, givetvis, såklart. Jag svarar Solvalla. I Solvalla. Finland.
Vi var på läger i något som närmast kunde liknas vid ngn gammal Nazi anläggning vid en sjö ca 45 minuter utanför Helsingfors, men de mest oländiga, skumma, middle-of-freakin-nowhere 45 minuterna man kunde åka från Helsinki. Då hamnade vi i Solvalla.
Inget internet, fängelseceller till rum, men faktiskt riktigt bra mat. En förskönande beskrivning av veckan hittas på:

http://www.sundsvalldragons.com/news_show_finlandsrapport.html?id=232150

Pokern har med andra ord haltat avsevärt förutom en hedervärd 5e plats (av 6) i en 5 Euro SNG  i bunkern i Finland.
Tacka vet jag då fyllepoker som igår mellan 02.00 och 03.12 slog upp projekt plisskin $483 plus till totalt $5106 efter 18 dagar av projektet.


RSRAMPG - rullarskrattandesrumpanavmigpågolvet

RSS 2.0