More whine Sir?

..Jo måste whina om mina turneringssortier från i söndags, körde två stycken och rök i den ena fint med AQ vs ATs i blindfight efter att han överbetat mega allin som resteal. Jag hade strax under medel här och han hade det dubbla.
 ynen kändes rätt självklar även om jag kunde ha väntat lite, men inte gör han den moven med JJ-AA, dock har man väl sett folk göra det rätt ofta med AK men då oftare i slutskedet av turneringar när blindsen är desto mer värdefulla inte så här tidigt, därav den snabba synen (tror jag instacallade den).

I den andra på blindsnivån 50-100 så rerejsade en midpos rejsare från 300 till1100 med JJ, med bara 2450 bakom. Han steksynar och floppen kommer 99T med två klöver, jag har resonerat färdigt och trycker in resten, blixtsyn med A7 klöver för flushdraget..turn kommer vidriga spader 6 för en gutshot utöver tre stycken A och färgoutsen, river parar 6an men är förstås klöversexan...brrr, men bra värde när folk synar på det viset.

Huromhelst här är en spinoffvariant på tidsmaskins-experimentet från förra inlägget  a la "The Office"

Sjusember...

...har varit en stabil pokermånad...om man räknar bort gårdagen, då jag backade 8k efter två potter varav en var en 3 outare som hade gett mig 4k upp och tidig sänggång, och en annan som hade gett mig 10k upp men mitt två par och K högt fl draw fick se sig slaget av Ess-färgen på river. Så dagen fick till slut sluta 8k ner.

September i övrigt slog rekord i antalet plusdagar med 24st i rad från den 4e till 27e och slutade totalt 39k upp...som hade varit 47k* om jag avstått från att spela igår.....FRA'an vad oskönt!
Anledningen till mitt minus igår var det högst oansvariga att följa fisken upp till bord som var för höga för min rulle och sedan hamna i kläm mot de faktiskt bra spelarna även om jag åkte på 3outaren just där (se ovan).

Imorgon är det premiär mot Uppsala borta. Vi är ett gäng bra lirare som kommer dit med ett flås som är överlägset sämst i Basketettan, så vi får hoppas att skytte, vet-moves och fula trick ger oss en tillräcklig fördel för att kunna ge dom en match.

Tittade nyss på South Park avsnittet där folk från framtiden kommer och tar jobb från nutidens folk pga överbefolkning och misär år 3045. Det hela är nog en kommentar om billig mexikansk arbetskraft samt hur USA handskas med det, och såklart väldigt snillrikt gjort som alltid.
But it got me thinking and grubble, och fick mig att komma på ett idiotsäkert sätt att få reda på om man kommer leva under en tidsålder då det finns tidsmaskiner och även då fria kommersiella resor, muhuhaha!

Det enda man gör är att sätta ett datum (kan vara imorrn, ens födelsedag eller närsomhelst) då man åker tillbaka och t ex ska lämna en lapp på en viss plats eller kanske rista in något på ett träd eller kanske bara skicka ett mejl från en speciell emailadress till sig själv.
Alternativt då detta inte är särskilt troligt att inträffa det närmsta seklet, eller någonsin för den delen, är att ha det i sitt testamente och ge vidare till barn, släkt eller efterlevande på något sätt så att dom vidarebefodrar "dealen".
Så bli inte överraskade om det kommer ett email på er 50e födelsedag från naivverklighetsbefriaddrö[email protected]

*Alla siffror/skryt/belopp är i Svenska Riksdaler tro inget annat hehe, men det fick igång den svenska avundsjukan någon minut, eller...? :)

phBootCamp

..eller nja men ska skriva mitt schema för veckan här så att jag verkligen fullföljer planen (ja för du har ju så stor läsarkrets..)

Tisdag: Benpass och 3km jogg.

Onsdag: Rygg, biceps, core och basketpass med Central 19.30.

Torsdag: Basketpass kväll i Haninge ev. lätt benpass och rörlighet innan.

Fredag: Bröst, triceps och 3km jogg.

Lördag: Sats corepass + axelpass.

Söndag: vila.

Måndag: Lätt benpass och basketträning i Haninge.

Tisdag: Match i Uppsala kl 19.00.

..ehh..ja..det va allt kul för den här gången...
Eller förresten...props till 08 som med helsvenskt material och utan två landslagstarters besegrade Gothia, som i stort sett hade full trupp. Extra beröm till Nilsonator Hedström med 16 pinnar.
Sundsvall däremot fick gå bet ikväll mot Jämtland, vilket iallafall jag inte hade trott på förhand.
Och slutligen, lycka till, till de tre svenskar som är kvar i WCOOP Main Event med de smått sjuka förstapriset på $1 750 000 dollar!

Guddbai

Odeladi!

Laddad och nedladdad till tänderna med fyra nya prison breakavsnitt samt USA - Spanien från OS som jag missade pga Krakow holidayvacation 2lax8.
Sedan basketpass i Gärdesskolan med Centrals utvecklingslag + avdammning av det gamla spänstprogrammet Air Alert 2, som en gång i tiden beställdes från Slam Magazine.
Det visade sig vara som alla andra spänstprogram - ett knippe övningar beskrivna med superlativ med bonusen att dom fungerade om man gör dom tillräckligt ofta (som 99% av all styrketräning).
Så egentligen var det mer som en spark i baken, och efter att man lagt ut pengar på det som 15-åring så var det ju inget snack om att man skulle klämma varje droppe ur häftet (mm det var ett häfte på 6 sidor typ, riktigt fult).
Skön slutkläms-mening som sammanfattar hela inlägget eller förklarar en poäng.




När knoppar brister..

...gör det ont..skrev en gång min namne Karin. Och nu senast Basketsveriges bloggare Jakob Törnell i samband med mitt (tillfälliga?) uttåg ur Basketligan i denna självgoda länk.

Jag var dock tvungen av monetära (läs: stolthets) skäl att tacka nej till heltidsspelande då jag hos stockholmslagen (08 Stockholm och Solna) skulle dra in hälften av en a-kassa stämpling per månad.
Kändes inte som rätt utveckling efter fyra år på college och tre år i Sundsvall att gå ner fyr-faldigt i lön. Och det i ett lag som den gångna helgen, på min position (kryddar bitterheten lite), lånat in en amerikan istället för att lira sina egna unga talanger i en försäsongsmatch.
Skulle vara rätt förvånad om jag var dessa spelare.

För min egen del lägger mig dock inte i hur pengarna i klubben prioriterats, det är helt upp till coach och GM dvs jag har inget emot 08's Jonte Karlsson som person/coach då han hela tiden varit rak och ärlig vad som gällt med 08 i årets säsong. Problemet för mig och dom är pengar (som kvasi-avhandlats två inlägg nedan) inte intresset, som båda har.

Precis kört min andra träning med Haga-Haninge. Utöver ett killer-omklädningsrum (bajsnödigt ord) med bastu och romerskt bad (som snart ska fungera enligt Kaviar-Steffo Ameln) så tror jag att vi kan bli rätt jobbiga att möta (speciellt med lite medvind) om vi bara orkar jogga nån gång på egen hand eller hitta extra träningstillfällen under veckan, då 1h 15 minuter två gånger i veckan inte riktigt håller Jonny Danielsson klass i cardio.

Nu Conan.

Eld i berget i Firemountain

..vilken fräck rubrik!
Jag kommer att trapp-app-appa ner i år med basketen och köra med Haga-Haninge i Basketettan dvs den näst högsta serien (Yeah wuuuhuuu!)
Dock kommer vi att ha tre spelare som spelade i basketligan förra året i truppen och en till som spelat i ligan förut. Lägg sen till legender som Rosen (Ja, den Rosen) och Fredrik "Den Blonde Vargen" Schedin och vi har en rätt slagkraftig trupp.
Det vi kommer att ha problem med är formen, då vi bara tränar gemensamt två ggr i veckan, men rutinen och löjligt bra målgörare ska väga upp det, är (lycko)tanken.

Jag körde idag för femte gången en satellit för en pokerkryssning i karibien i November, och låg topp 4 från start till 19 kvar med 4 säten. Då händer detta:
Får JJ med 19k i stacken och höjer till 1710 på 300-600 med ante 50 från the hijack (pos innan cutoff).
Tomten i SB med 7900 trycker allin.
Jag tänker en smula att han måste ha mig slagen även om det stinker AK eller 99-TT lika mycket. Dock så har jag ju rätt mkt kvar men med 11410 i potten och 6190 att syna och jag VILL ha sätet så tar girigheten och någorlunda odds över tankebanorna. Synar iallafall at the buzzer och han visar A3 !!! och får trissen...givetvis. :(.

Segspelar mig till 17 kvar och stop n goar med 6k kvar med 66 på flopp 24J han har QJ och jag är ute.
Det specifika turneringsscenariot när man har ledit hela vägen och allt funka, gör att flips och bad beats i slutet känns desto MER orättvisa, när det borde kännas tvärtom. Sjuk ånga iallafall.
Men mark my words, jag ska på den där kryssningen om jag så ska betala mig in (Iigger f ö 1200 dollar back på satellite fees till den redan och den kostar blygsamma 3000 dollar exkl flyg till Miami) Meeeeeeeeeeeeer ånga!

Och just det hagas hall heter Brandbergshallen, därav den vitsiga rubriken.

Lager eller vaktmästare, du måste ju försörja dig!

..Sa damen på arbetsförnedringen idag till mig. Brrrr, vad kallt. Då är ju 16 bords 0.01-0.02 PLO 8 timmar om dagen att föredra. Men sanningen är att jag kanske vill hitta ett jobb på riktigt, dock något deltid...helst hemma...och aslätt...ehh?

Vafan hände med Per som brukade gå upp 05.30 gymma - 07.00 skotträning - 08.00 frukost - 08.30 till 12.00 lektioner - sen den underbara pausen efter lunch med 10 minuter of pure ensam number two-bliss på toaletten. Helt fri från bekymmer och den enda (ENDA) lediga tiden på hela dagen. Låter det sjukt? Det var det. Men sant som in i vassen.
13.15 mer lektioner - 16.00 träning till18.30 - 19.00 middag, sen obligatorisk studietid med basketlaget i två timmar , sen mer plugg, sen sov vid 22.00.
Första året på College i Florida såg mer eller mindre ut sådär. Då var man dock omedveten om att man kämpade för att 7 år senare få erbjudande om 5000 kr i månaden hos basketlag i Stockholm.
Jag kväser en känsla att censurera mig själv för att jag låter alldeles för bitter och skyller på att det enbart är fakta..dokumentation av läget i basketsverige.

Hur startar man ett spelarfack? Vore en bra lösning att spelare av en viss ålder typ 23+ eller efter ett visst antal år i ligan 3+ ska ha en minimumlön om denne inte nu cuttas från laget (och visst får jag denna ide när det är jag själv det drabbar, men nöden är uppfinningens moder ;)
Nu består ligan av:

1. Bekväma bra spelare som hittat hem och lever "bra" på bollen och bor i hemstad. 10%
2. Unga underbetalda killar som studerar eller som tycker att en lön på ännu ett studiebidrag är kung. 35%
3. Lirare som inte riktigt platsar i Europa och jobbar på sidan om så att basketen blir en hobby mer än yrke. 35%
4. Lirare som får in seven-eleven lön eller lite bättre ev. och inte jobbar (där hamnade jag de tre senaste åren) 20%

(Siffor tagna ur luften och en snabbkalkyl i mitt huvud)

Var finns motivationen för en medelspelare att fortsätta satsa i Sverige då?
Pengar nej? Självförverkligande/Identitet/Basket är kul? Ja, kanske.
De få som platsar i Europa åker till Europa och tjänar mer pengar, dock är dessa för få för att ha 30-40 spelare som kan och vill slåss för ev, landslaguppdrag eller en karriär i Sverige. Vems fel är det då? En ond cirkel?

Jag tror många antingen tvingas sluta för att kunna ha råd med tillvaron och trappar ned, andra är nöjda med medelsatsandet och en trygg roll i ett lag där tillvaron kräver inte särskilt mkt tid eller uppoffringar, och där en ökad träningsdos eller satsande inte riktigt gör ngn skillnad på speltid/lön.

Om allt detta gör att en svensk basketspelare inte utvecklas efter 23-24 ålder så blir ju inte landslaget särskilt mycket bättre jmf med Europatoppen (som Sverige i dagsläget är långt ifrån), vilket i sin tur leder till att sporten hamnar i skymundan av fotbollen, hockeyn, osv. För alla vet att ett folkkärt landslag gör sporten mer attraktiv för folk att titta på och ungdomar att välja istället för just fotboll eller hockey. 

I vilket fall när landslaget suger så sviker sponsorer och publik på ligamatcher vilket gör att klubbarna inte tjänar mer pengar att avlöna spelare, som på så sätt ge en extra morot för spelare att satsa då de egentligen lika gärna kunde jobbat varsomhelst för samma eller mer pengar. Nu är moroten för många spelare just att få en plats i ett lag.
Detta är ju inget problem enbart för basketen men eftersom det är min sport så tar jag upp den plus att den är en relativt stor ungdomssport i landet. Basketen snittar knappt 1000 åskådare per match medan speedway nästan har 3000?!

Apropå landslaget så tror jag om det var saftiga bonusar för att representera landslaget så skulle kanske fler vara intresserade (kanske inte ens saftiga men något iallafall, för många kvalificerade spelare tackar nu nej av brist på motivation och tid). För Sverige har ju faktiskt 25-30 spelare som med rätt träningsdos tillsammans kontinuerligt under året, eller iallafall lite oftare än nu, skulle vara bra.
Trots det är min känsla är att landslaget definitivt är på rätt väg. Men när assisterande landslagscoach får 1000 kr om dagen och spelarna ingenting vad jag vet (kan ha fel här, men ganska säker) så förstår jag om folk inte alltid tackar ja.

Nu är det ju så att jag inte vet vad det är som bestämmer hur många sammandragningar landslaget har, så jag sitter ju långt ifrån på all information som behövs för att säga vad som bör göras.

Är svenska basketspelare för snobbiga och bekväma eller är de för lågavlönade för att ha motivation för satsningar mot europa och landslag. Känns som både och. Dock måste man nog börja i bekvämlighets-änden, för när Sverige börjar prestera så kan löner gå upp (se resonemang ovan) och spelare känna att det värt att satsa på att lira i Sverige. Som jag! Och det  var ju därför jag skrev hela grejen, muhuhahahaha!

F ö pokern i svenska kronor går väldigt bra, i dollar okej och i euro total stiltje. Kan man inte byta runt dom där?

RSS 2.0