2010

..började bra eller 2009 slutade bra snarare. Lyckades ta en andraplats i Primas dagliga rebuy för 5k euro (brings you back till dagarna när dollarn stod i 9-11kr) och tog samma kväll två 3e platser i två mindre turneringar (både till antal och prispool)  en 15 euro razz och en 25 freeze NL vilket tillsammans drog in ungefär begagnad Asus dator kanske.
I rebuyen mötte jag en spelare HU som bokstavligt talat regerat turneringen totalt från ITM bubblan och ner. Trots det hade jag honom i ett 4-1 underläge efter jag rivrat en runner färg och han samtidigt stege. Allt åkte in handen efter, jag med A7 han med A9 och trots flop KKQ lyckas han scoopa den med försmädliga 2..4.. på turn och river, och vi var nästan even igen.
Han lyckas sen få mig att fyrbeta A3 för värde allin och han synar enkelt med sin JJ som står och turneringen var hans. Sjukt trist då jag hade fått bra pejl på honom trodde jag, men han bevisligen lyckats manipulera mig till knasiga spel med ständiga rätt små trebets preflop. En värdig vinnare helt klart.

Har börjat sportsbetta på basketligan en hel del då jag har stenkoll på alla lag och klienterna ofta sätter ganska felaktiga odds. Ligger sedan oktober 45k SEK plus på denna nyfunna hobby med relativt små insatser (50-200 euro per spel ungefär). Skulle nog blivit en smula mer då det två gånger varit riktigt hjärtskärande mirakelskott som avslutat matcher (dock en annan gång till min fördel men ändå klart minus på dessa).

Såg till min förtjusning att jag varit helt ok 2009 i pocketfives turneringsranking som ni kan se i högerspalten här på bloggen. Tror dock att 80% av de "bättre" resultaten kommit det första halvåret då jag spelade mer på de klienter som trackingen använder.
Och i år kommer det att dala ordentligt troligen då jag inte har deg på någon av de siterna i dagsläget...brasklappar alltså för din usla placering 2011?...

Årets chock i basketåret 2009 blev undertecknads klubb Haga-Haninge. En chock för alla utom oss själva troligen...:)
"Haga Haninge i herrettans Final Four. Haga Haninge klarade inte kvalet till herrettans Final Four, men kamratgänget som tränar lite när de har lust halkade in på en friplats efter licensstrul hos kvalmotståndarna, och gick sen obesegrade genom slutspelet. I finalen körde de över hemmalaget och storfavoriten Lidingö efter magnifikt försvarsarbete och ett sällan skådat trepoängsfyrverkeri. Tack för kaffet"

Ja storyn var att vi kom tvåa i Norra serien och mötte Södra seriens trea, Srbija. Där förlorade vi snöpligt med ett poäng, men det visade sig att de använts sig av en otillåten utländsk spelare (sloven) som inte hade FIBA licens eller basketettan-licens (vi undrade varför han gled runt och snackade engelska och inte varit med Srbija tidigare under säsongen). Så vi fick semifinalplatsen och därifrån var det ingen match....jo två matcher till..

Läste i DN under klimatveckan om planer på speglar i rymden för att reflektera solljus och begränsa den globala uppvärmningen när isarna smälter. Jag kom då genast att tänka på mitt gamla inlägg "En 4-årings lösning på klimathotet" :) Här kommer det i repris...på allmän begäran?

"En 4-årings lösning på klimathotet

Såg dokumentären "En Obekväm Sanning" för några månader sen. Gillade den och hoppas att uppmärksamheten, och åtgärderna den förhoppningsvis ger upphov till, väger upp Herr Gores påstådda privata jetflygningar världen runt (lite som när jag är ruggigt loose i början på turneringar och min stack då ibland sakta krymper MEN till slut (hellre tidigt än sent) träffar bra och jag dubblar upp......eller?).

Howlikerather, så nämner dom att när isens spegeleffekt försvinner, då mer av ismassan smälter och försvinner (Extrem-TAG'ens stack som blir hackad på blir sakta men säkert ett mindre och mindre hot för de större stackarna, tills den till slut blir så liten att även en allin blir autocall oavsett hand hos fi - plisskins pokerskola) så stiger havstemperaturen och en ond cirkel dras igång.

En 4-årings analys (Okej, min analys):

Om vi kan sätta människor på månen, bygga kinesiska muren, spela poker online för riktiga pengar (Hur vet en 4-åring allt det här??) så kan vi väl bygga en oxmaffig spegel över polerna som reflekterar precis så mkt som behövs at any one time? (Rebuyformatet :)
Inget eftermiddagsprojekt och heller inget en forskare (förutom Nicholas Cage i en fiktiv film) skulle föreslå, men vaj de häll nott? :)
Det jag mest ser fram emot med detta scenario är slutscenen när en grupp forskare aggressivt skakar händer (du vet, med hela armen) på en glaciär, två föräldrar med rosiga kinder kramar om varandra, 4 åringens oförklarligt lite äldre kompisar (typ 9-13) bär denne i en kungastol och skrattar. En bit bort står "mentorforskaren" (som tog 4-åringen på allvar från början) och nickar kisande för sig själv med ett knappt märkbart leende och en finurlig I-knew-the-little-bastard-would-make-it uttryck. Ridå.

För en mer långsiktig lösning får vi vänta tills vårt geni fyllt 5."

Och lite Family Guy





RSS 2.0