Bloggskugga..äh vafan, bloggskuggs-kugginlägg-s-ägg


Sommar och poker går inte ihop riktigt och inte bloggande heller för den delen vilket jag märkt i bloggen det senaste tre månaderna. Poker har det blivit ungefär samma veva som alltid Mtts, lite PLO och lite HU Limit som blivit en ny trevlig bekantskap.
Det enda jobbiga med HU limiten är att när det rejkas 50 cent varje hand på $5-10 så blir det inte mkt kvar av edgen efter 45-50 minuter och ännu värre om du är on the losing side, vilket jag sällan varit dock. Troligen mest pga av sjukligt disciplinerad table selection på siten där jag lirar nu.

Körde även ett live event i biografen Astoria, som Pokerevent och Unibet anordnat tillsammans (tror jag). Det var en 100-manna freezout med €100+10 buyin. Eftersom jag bor ett stenkast (bokstavligen fem stenkast) därifrån blir det en trevlig lördagsförmiddag tänkte jag mig.

Jag kommer in i lokalen och känner inte igen en person på något bord (inte helt oväntat iofs men ändå). Borden fylls snabbt upp och jag ser en bit bort ett bord med Niklas från pokerevent, Dilba och Eichardt som fick rankas som ett bord som kanske var lite tuffare än genomsnittet.
Mitt bord ser ut som ett gäng ganska nervösa lirare, och jag själv då, som brukar vara ruggigt skakig den första kvarten i varje liveturnering jag spelar...som är gaaanschka så många..
En stol är ledig precis till höger om mig när vi ska sätta igång, och såklart kliver Bosse "Legato" in och tar den, jaha tackar tackar då, men position i varje fall :)

Jag får inga direkta kort i inledningen och märker rätt fort att det är ett riktigt noob-bord jag hamnat vid. Kanske det största noob-bordet jag suttit vid någonsin relativt min egen..förträffliga...skicklighet.
Bestämmer mig för att spela lite fler billiga potter och se om det går att spela ut folk då.
Det börjar bra då jag synar bosses SB rejs på min BB med 43s och sen synar cbet på J42. 3/4 bet på J428 och sen checkar vi ner då en kung faller på river Bosse får potten med JT, bra strategi, spela mot den enda bra spelaren på bordet med 43s!!

Synar på knappen lite senare på 50-100 med 86 då två spelare synat en miniraise från MP1. BB synar och vi är fem som ser floppen J76 med två spader, och det blir rundcheck.

Turn är spader 2 och det checkas återigen runt.

River är ruter 4 för en bräda med J7624 med tre spader

Nu betar original rejsern 450 in i 1200, positionen efter synar efter lite tvekan. En fold emellan och jag tycker det stinker stopbet, svaghet, rökelse och kussimurra och annonserar rejs.
Då känner jag att ett inneboende darr i halsen kommer att ta över nästa mening som kommer ut ur munnen, så jag vågar inte säga något mer, utan lägger tyst in 2050 i marker och hoppas att dealern säger beloppet (hade typ lite minipanik här för att jag inte var riktigt säker på att dom gjorde det automatiskt och att jag hade blivit tvungen att rossla ut något ohörbart) :)
Båda foldar dock ganska snabbt vilket inte förvånade mig så mkt, Var kanske ett par i 8or eller en A7 där.
Håvar in markerna och nu börjar ett leende darra i mungipan, som jag frenetiskt försöker hålla tillbaka men som ngn som känner mig skulle märkt att jag inte lyckades alls med.

Spelet fortsätter och lite småpotter tar upp stacken till ca 10k från start 7500. Då ska jag byta bord och är både nöjd att slippa Bosse men onöjd att missa värdet på resten av spelarna.
Går från askan i elden och hamnar en pos höger om Eichardt istället. Tappar några mindre potter direkt och har 8900 när denna hand utspelar sig.
Får KK utg och betar 350 på 75-150 av ngn onlineanledning och får mkt riktigt sex synare.
Floppen kommer underbara A9K med två hjärter och jag betar ut 850 direkt då checkraise efter utgrejs känns lite för starkt  tillika 2003..eller fan 1998, hursomhelst ser inget värde i ett sådant spel och om nån nu har esset så är det ett perfekt kort för mig. :) Får två syner iallafall.

Turn kommer 6 jag betar 2900 för en fin allin size på rivern. En envis kille synar.
Rivern kommer nästan bäst möjliga 9 icke hjärter för brädan A9K69
Potten ligger på 9700 och jag har 4800 kvar i stacken för ett halvt pottbet. Online är det ett givet värdebet allin då alla ess han synat med hittills  borde syna även en allin, live däremot känns en allin något starkare av ngn anledning och jag borde kanske betat typ 2500 här istället, men men.
AQ, AJ, AT borde kunna syna då splitten blev möjlig med parandet på rivern och att han kan få för sig att jag vill bullya ut honom nu, enda viket är om han sätter oss på exakt AK eller A9, Jag stektrycker allin och han steeeeekfoldar tyvärr.
Jag visar bordet av ngn oklar live-anledning och Eichardt försöker vända tillbaka mina kort och säger "Nej, visa inte, låt honom svettas lite". Hehe.
Den gamle räfven.

Missar ett stegdrag. Blir trebetad med TT. Missar floppar. Höjer bordsdonkens limp och blir donkbetad på floppen med tredjepar och får vika.
Vinner sen en stor sidopott med Q hög då jag fått original raisern att folda efter sitt cbet på K66 och jag satt honom allin med QJ för flushdraget, han såg genuint arg ut på mig efter det, då han hade tagit hem pottten med något slags mellanpar eller bättre esshög, typ AQ, 99-JJ nånstans (Märk att jag gissar helt och hållet här, men var nästintill hundra efter min ång-read av hans blick då alla kort låg på bordet och handen var över :P
Nu vann istället Eichardt potten, som var allin med A hög och quadrupplade upp till bordets förtret, men lika glad var jag för det men gladast var nog räfven, den gamle.

Har 13K på när jag gör en Boye-Blowup på 300-600, samme kille som donkbettade efter att jag rejsat honom preflop på K94 utan drag (jag 43 vik) limpar sb limpar och jag checkar med 32 off i BB.
Flopp kommer AT5 alla hjärter så jag har en gutshot och 3 högt flushdrag...okej då, 2 högt!!...rätt ska va rätt....:)

Limparen betar 1500 sb foldar och jag tror inte riktigt på honom, Ingen flush definitivt, isåfall good game to ya!. Troligen inget ess iomed limpen, skulle vara ett litet suited A i annan suit då som bäst.
Hursomhelst jag slår upp till 4600 och tror mig veta att handen borde ta slut här om han inte är riktigt stark, då jag kommer att ha 8700 kvar på turn med 11k i potten och han borde se detta. Nu har han en relativ jättestack runt 25-28K borde jag dock tillägga. Han ser inte mitt looming allinbet som ngt hot, utan synar efter en stund. Varningslamporna börjar sakta blinka (OBS sakta).

Turn kommer offsuit 9a vilket inte ändrar våra representerade händer. I efterhand tror jag att en allin här skulle gett mig potten oftare än inte men jag vågar inte skjuta då jag kände att han mkt väl nu kunde ha ett ess, eller bättre. Jag ger upp och checkar. Jag gör mig redo för att mucka handen men han checkar bakom istället. Jaha då kanske han drar till flushen, med K troligen kan jag tänka mig. Så nu kan jag ju göra om min hand till en "ett missat läge för checkrejs på turn" och beta rivern.

Rivern blankar med en offsuit 6a
För en vanlig motståndare så skulle jag nog beta ngt slags suckerbet -liknande summa och för en riktigt stark spelare kanske jag skull gå allin för att visa svaghet., I det här fallet kändes det som the power of the allin var det rätta beslutet för
1. Senaste gången jag gick allin hade jag nöten med KKK99 som bordet såg,
2. Nybörjare (som jag gissar att han var med tanke på tidigare spel) brukar respektera stora bets, och särskilt då allins givetvis.
Så jag ställer in efter ngn sekunds pannrynkande. Typ tveksamma-vad ska du ha-pannrynket.

Kändes 90-10 att han viker då han troligen var på drag, som jag ju också givetvis var..in a way..men kan inte riktigt checka ner med 3 hög :)
Möjligen att han kanske skulle bli lite förvånad att det kom ett så stort bet, som man kan bli när ngn pushar samtidigt som man har gjort det klart genom handen att man faktiskt är ganska svag och tanken "Ja ja du får potten lugn o fin!" går genom huvudet.

Nu tankar han totalt och kör en riktigt suck och stön rutin, vilket jag egentligen inte är så orolig för, men kanske att han faktiskt hade ett svagt ess som inte har ngn kicker och dessutom missat tvåparen.
Jag gör mig redo att håva in markerna men han sucksynar till slut med QT med hjärter Q, för draget och andra par. En mkt bra syn vilket jag nog också själv gjort iofs efter att fi (jag) checkat turn. Jag fick annonsera 3 hög i varje fall och var lite nöjd att jag had it in me. Men som sagt i efterhand (efter handen höhö) så skulle jag fullföljt och tryckt turn med vad som faktiskt kunde varit en semibluff med 9 hjärter + tre st 4or som outs, well well...det är lätt att vara efterklok..efterklonk!!!

Jag yrkar er alla att gå in på  denna länk och titta på alla videos med Lonely Island ett gäng komiker som gör ultraironisk rapp, men så pass framgångsrikt att de släppt en CD som ska sälja som smör i USA. En riktigt knäpp på näsan åt all synthhip-hop som kommit de senaste åren och tar fem sekunder att göra (som vars oskönhet även behandlats i många tidigare inlägg av eder skribent).

Favoriter är Im on a Boat, Lazy Sunday (som handlar om ett biobesök på the Chronicles of Narnia), Jizz in my pants (lite Flight of the concords) och dubbelskämtet We Like Sportz inspirerad av den gamla härliga Average Homeboy. Tror att alla ska finnas på länken ovan, så in och njut.

Unt now veckans Family Guy klipp :)



RSS 2.0