Gårdagens lineup..

..bestod av:

SvS stora:
Åkte tredje handen med AA vs Q6 på Q96 flopp med ett fl drag, då jag lollade åt hans range och åkte ut.

FTP:
100+9 åkte tidigt.
150+13 50k garanti kallt kallt kallt
Sunday Brawl: Kvällens halvlyckade trny som 42a av 2287 för $1052.

Ipoker:
200+15 Salzburg liveevent satellit miss
30k garanti 100+9 miss
300+20 250k garanti åkte 54 av 797 med JJ vs A8 i bb fight lite surt men låg också illa till i chips vid det laget. Inkasserade $875.

Party:
200+15 300k garantin, viktiga potten kom i en bb fight där jag satte fi's AK allin med samma stack med KT på JT4 han hittar synen och rivrar Q för nötstegen.

Stars:
142 av 1566 i 100+9 50k garantin för dubbla buyin ungefär.
Åkte i Warmup i mitten då jag synade en squeeze med KQ och hans AJ fick stå...gg..

Jag var riktigt sugen att spela million dollar turbo takedown på stars som bara kostar 5000 fpp. Till min förskräckelse så hade jag bara ca 3000 fpps vid 16-snåret igår och den började redan 20.30.
Då satte jag igång en ostressig sng grind för att få ihop dom. Så vid 20.54 dvs 24 minuter efter starttiden, men med stars late registration och en maraton-sng som vägrade ta slut och tre 10-20 limit bord uppe (jajamen, så drastiska åtgärder hade vidtagits) så lyckas jag hamna på 4990 fpps, då registration stängdes!!! Två händer senare har jag 5000+ =  sultankokning!!

Det värsta med det var att alla pågående trnys hade påverkats i 2 timmars tid då jag 12-tablat på min skärm som brukar bli sjösjuk vid 6 bord egentligen...skärmen eller du?..

Rolig sak i Sunday Brawl. Fick "nöjet" att ha Allen Cunningham till vänster om mig en bit in i turneringen. Han hade average och jag dubbla ungefär...yeah!.
Försökte vid två tillfällen framkalla en squeeze av honom.
Första gången med KK i sb då jag kallsynade co bet, men icke, trots att läget med hans stacksize var optimalt med vilken spelbar hand som helst i stort sett...skönt att du rackar ned på hans spel...
Andra gången funkade det bättre då co igen höjde upp till 1000 på 200-400 nivån jag synar med QQ på knappen med 19k i stacken. Allen pushar in sina, vid det här laget, 6k och co överställer med 13k.
Jag ser ingen anledning att ens överväga fold, då co inte kan sätta mig på ngn slags hand och översynar med mina damer.
Lyckas scoopa vs co's AQ och Allens TT och tog mig med den potten till 4e plats (med ca 300 kvar iofs).
Det bästa med det är att om man slår ut ett rödflaggat proffs, som Cunningham var, får man utöver de sedvanliga bountysarna på $40 (för båda i den här situationen) även buyin tillbaka och en t-shirt weeeeeeeee :) Gjorde min dag då jag gick even på kvällen i stort sett :)

Apropå Durrs utmaning och spekulationerna om vem som skulle våga möta honom, så kom jag över den roligaste beskrivningen av en pokerspelare ever på 2+2 forumet, den här gången om LarsLuzak aka Sami Kelopuro:

"Lars-Luzak, is simply a european legend that's been through crazy ups and downs at the high stake level. He enjoys a cigarette every once in a while so you can only imagine what his personality is like. Pain, pain, pain, that's all this character is thinking about."

?...:)

Gräsänklingsgrind

Efter en pokerfri helg med basket i Luleå (två vinster) passade jag på att köra ett maratonpass igår då min flickvän Diva (som spelar percussion) var bortrest över dagen till Cannes för en jazzfestival.
Hon spelade där med Magnus Lindgren, en i jazzkretsar hyfsat känd snubbe vars kommande album Batucada Jazz jag lyssnat igenom samtidigt som Diva övat. Ruggigt svängiga grejer, me like.

Blir mer och mer insöad på jazz som serveras till mig, serverad då jag har dålig koll på vad som finns och är bra. Far som är jazzpianist och mumma min som är musiklärare provade försiktigt att ge mig Jan Johanssons (Nej, inte Jan Johanssens) samlade verk häromåret vilket blev great success *med Boratröst* så på den vägen är det.
Fick även nyligen höra av pappa att "det var kul att du inte bara lyssnar på rap nuförtiden" som jag i stort sett uteslutande lyssnade på i hela mellanstadiet och högstadiet (lägg till lite blandad grunge, G'n'R och beatles men annars typ inget annat) och troligen "plågade" föräldrar med i bilresor, landställsvistelser och i pojkrum med högljudd stereo.

Tror det var extra jobbigt för ej insatta då jag var en förespråkare för eastcoastrappen (vs westcoastrappen) som på 90-talet kunde vara ganska omelodisk och hård många gånger (fast egentligen säkert 50-50, men de hårdare låtarna stack nog ut lite mer ur mängden och även lite mer i öronen).
Lägg till att den sjukaste mest grova textraden alltid tajmades när en förälder tittade in i rummet så förstår jag att det kanske inte alltid var den popluäraste genren att lyssna på.

För att klargöra så ogillar jag inte alls det jag lyssnade på då, nu, tvärtom, dock så har jag tröttnat rätt rejält på mkt av den nya hip hopen, som är till 99% klubbanpassad (av det som spelas i etern iaf). Helt okej att höra på klubbar och basketuppvärmningar. Rent musikaliskt är det ju dock tämligen bedrövligt med urvattnade/billiga synth-hejaramsslingor som tar sju minuter att göra per låt, och att alla låter som om samma snubbe har gjort dom, men det ofta är mellan åtta-nio st olika producenter som är så influerade av varandra, att den rådande normen för bas-beat-synth-tempo blir ungefär det (exakt) samma i alla nya hit-släpp....surgubbe...

Jag vill ha gammal samplad hip-hop eller mer muskalisk (läs:A Tribe Called Quest, Beatnuts eller snyggare hård hiphop som gamla Wu-Tang typ). Om jag ska sätta fingret på det så tror jag jag mest stör mig på alla avkommor av Lil Jon. Alla dom som fått sin chans av giriga skivbolagspajaser som försökt rida på dirty south-vågen, och sen gjort det uruselt men som ändå spelats flitigt i radion. Tror det är där eccodojan inhandlats i fel storlek. Men som sagt funkar oftast grymt på klubben, bilen och uppvärmingar (när man ska vara tuff och häftig dvs, alcohol is a helluva drug)...krökar du i bilen och på basketuppvärmningar?...

Sååååååå, jag körde som sagt ett maratonpass poker pga av detta...eh...utsvävningar för 800, tack.
Eller förresten, en annan sidenote innan jag glömmer det, tittade på "Are you smarter than a fifthgrader" häromdan, maken till enkla pengar har jag då aldrig sett. Man ska svara på tio frågor, på nivån lättast, lågstadie, till svåraste, femte klass. Och det är verkligen så lätta frågor man skulle kunna tänka sig dvs inga kuggisar eller fulingar.
En kille plöjer genom frågorna, där man också har tre livlinor i form av fem femteklassare som kan rädda ens svar ungefär.
Han kommer till miljonfrågan som är den sista (dollarmiljon mind you). Han kan gå iväg med $500,000 eller köra på och antingen vinna $1mille, eller vid miss få tröstpriset $25k. Kruxet är att ha inte få se frågan innan han bestämmer sig (som de otroligt nog får i alla de tidigare frågorna).
Han foldar dock trots att ämnet (som han fick se innan) var hans egen favorit US History. Frågan var vem som var USAs första secretary of state vilket han kunde direkt had he stayed to answer it. Ingen super bad beat kanske efter en $500,000 plussning iofs, och säkert rätt EV beslut om man ska gå så långt, då gameshows troligen har en någorlunda kuggis oftare än inte i situationer som denna.
Det roliga var att han var det semikända pokerproffset Alex Outhred och att hela programmet bara var en studie i billiga oneliners med pokeranknytning av både han och programledaren komikern Jeff Foxworthy.

Detta får mig osökt in på (sökt hela inlägget..) mitt maratonpass på 17 timmar (nytt rekord för mig i övrigt).
Det (o)hälsosamma i att sitta i en soffa så länge med nerver på helspänn kvittades av att min enda paus tillägnades åt inköpande och förtärande av nyttig sushi vilket icke var att fnysa åt då jag glömde min plånbok och därav fick gå dubbelt.
Osocial hobby. säger du? Jag hade ju fan Rosen med mig bredvid i fåtöljen!!...nåja, halva tiden..Till oroliga föräldrar och vänner så är detta inte en vanlig företeelse, då långa sittningar numer självmant är outruled till förmån för dagsgrind 11-16, förutom söndagar som kan vara lite längre (dock inte 17 timmar), så lugn i stormen alla som ser en förtappad hasardspelare framför sig.
Cashgamet slutade på fina 57 dollar plus (värt eller?).
Turneringarna gick bra, vilket oftast är helt ovidkommande då turneringar måste gå sensationellt bra om man ska vara nöjd efteråt.

Jag spelade iaf ett gäng olika trnys och hade fem ITM:

24 av 423 i $33 freeze åkte ganska omöjligt efter en squeeze på 1-2k. Cutoff höjning till 5199, syn av SB jag klämmer allin för 39k med AJoff från BB, varpå co foldar, men SB idiotsynar av 88% av stacken med 55, och trots den bästa brädan utan träff  6QTT på turn så missar jag mina sexton outs och är ute.

54 av 2365 i $11 turbofreeze "flippade ut" normalt i slutet :)

45 av 585 i $109 freeze med en donktänkare som slog ut mig så här.
Från midpos med AK gör jag min miniraise (som jag använt hela trnyn from 150-300 nivån) till 2000 på 500-1000 nivån.
Får omslag av knappen till 6199 som lämnar 38k bakom. Jag har 33k kvar och säger istället för shove 17771, han segställer med AQ och får in en Q på river för fjärdeplats i chipcount. Min strategi funkade perfekt, men i den trnyn som har mest prispengar (ca $11k 1a pris) så ska den få stå tycker jag :)

"Bubblar" finalbordet i en $30 rebuy som 12a då jag låg sist och ställde mörkarna med JT, syn av TT och jag missar.

Bubblar även ITM i en ftp $185000 garanti trny där jag i ganska desperat läge som 26 av 31 med 27 priser synar 24an med TT allin han har JJ som stod, gör nog om det spelet ändå varje dag i veckan ftw wtf :P

Som vanligt blev det min senast startade trny som gick riktigt bra (därav de tre sista timmarna i maratonpasset).
En $20k garanti där jag klonkade 3e av 622 för $3499. Åkte med 88 vs KK rätt standard med stackarna men surt då ingen ville deala femton minuter innan med lika stackar då payouthoppen hoppen var följande 3499-4742-7619.
Hade tänkt mig 4800-4800-4800 och spela om de sista ca 1.5k. Tji fick jag, men klagar inte..nej för hur var det nu..du klagar inte på plusset alltid?..

Nu hoppas jag att det har fuskats på 100+4 turbo double ups på Stars så jag får lite deg tillbaka där hehe. Känner dock inte igen deras nicknames direkt så jag är nog bara dålig :)

Fancy a cointoss, Sir?

...för 400,000 dollar?
 Philip Ivey och Ilari Sahamies hade det iallafall så tråkigt häromdagen på FTPs high stakes bord att de var så illa tvungna.
 
Ziigmund: lets take 1 flip
Phil Ivey: how much?
Ziigmund: what do u thin+k
Ziigmund: ????
Phil Ivey: what u have in front of u?
Ziigmund: when i flip i really flip
Phil Ivey: hahaha
Ziigmund: ok all in
Phil Ivey: k this hand for what u have in front of u
System: A $150+$13 Satellite to FTOPS Event #12 will be starting in 2 minutes. At least 2 seats will be awarded!
Ziigmund: ok gl m8
Phil Ivey: thx u2
Ziigmund: 247Q
Phil Ivey: j10 6 4




Full Tilt Poker Game #10141514394: Table Ivey Thunderdome - $500/$1000 - Pot Limit Omaha Hi - 22:13:18 ET - 2009/01/19
Seat 1: Phil Ivey ($609,930)
Seat 2: Ziigmund ($191,996.50)
Phil Ivey posts the small blind of $500
Ziigmund posts the big blind of $1,000
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Roland de Wolfe (Observer): lol
Phil Ivey raises to $3,000
Roland de Wolfe (Observer): glgl
Ziigmund: 247Q
David Benefield (Observer): jesus
David Benefield (Observer): christ
Ziigmund has 15 seconds left to act
Ziigmund raises to $9,000
Phil Ivey has 15 seconds left to act
Phil Ivey: j10 6 4
Phil Ivey raises to $27,000
Ziigmund raises to $81,000
Roland de Wolfe (Observer): ivey aces?
Phil Ivey raises to $243,000
Ziigmund calls $110,996.50, and is all in
Phil Ivey shows
Ziigmund shows
Uncalled bet of $51,003.50 returned to Phil Ivey
*** FLOP ***
*** TURN ***
*** RIVER ***
Phil Ivey shows a pair of Queens
Ziigmund shows a full house, Queens full of Sevens
Ziigmund wins the pot ($383,992.50) with a full house, Queens full of Sevens
*** SUMMARY ***
Total pot $383,993 | Rake $0.50
Board:
Seat 1: Phil Ivey (small blind) showed and lost with a pair of Queens
Seat 2: Ziigmund (big blind) showed and won ($383,992.50) with a full house, Queens full of Sevens



Phil Ivey: nice
Phil Ivey: u pay for drinks nex time lol
Ziigmund: i will
Ziigmund: gg sleep
Ziigmund: later


Jag hoppas att båda blir för stolta och pengamacho och det blir till en vana som alltid avslutar deras HU sessioner :)

En tegelsten gällande söndagen..

..och vi börjar med en fråga:

Hur skulle ni spela? Vi har ett trnyscenario med blinds 50-100 och ante 10 dvs 240 i potten varje hand på ett nio-manna bord. Du har 1600 i stacken, vilket är minst stack på bordet, och får AQ UTG +1, vad gör du? 
Push? Fold? Raise-Call? Raise-Fold? (utesluter calls). 
Why does one pose such a query, tänker den ivrige läsaren. 
Det får du se allllllllllllllra längst ner i inlägget, svarar den kryptiske (elegante) författaren.

Lyckades klara min ministack i Sundaybrawl till ett pengahopp efter ITM, sen blev det respass tyvärr. Dock stort fan av FTP strukturen i deras trnys. Jag är på supporten att fixa mitt konto så jag kan få rakeback (har ett riktigt gammalt konto där tyvärr som skapades innan rb fanns)  och börja grinda cashgame där för att bibehålla en stabil trnyrulle.
På Ipoker och Crypto gick det åt pipan i allt jag företog mig. 

Hann köra ett trettiotal Double or Nothing (DONs) sngs där jag efter en kanonstart var uppe sju inköp men de sista sju gick jag 1 av 7 med tre otrevliga toppset vs färg  KKK, JJJ, AAA på 1a, 1a respektive 2a nivån (fast pengarna i AAA potten åkte in när han hade färdig färg på turn förvisso). 
Ni bevittnade nyss den sista bad beat-rapporten från mitt sngspelande, då det, med den volymen jag nu tänkt mig spela, snabbt blir löjligt att ta upp alla bad- och good beats (slog ut t ex 99 på bubblan allin preflop med 36 när jag turnade stegen :).

Hade en pinsam söndagsuppvärmning på Stars, missade sen en satellit till Sunday Million och tänkte faktiskt strunta i den, men ändrade mig i sista stund och köpte in, ca tolv minuter efter starttid. 
Den gick segt till en början då jag var rätt trött och okoncentrerad men efter en dubbling i andra timmen blev det kul igen (för om man dubblar i just Million så får jag alltid känslan att förstapriset egentligen redan är bärgat, spelet på väg dit är egentligen bara en formalitet, nån annan som kan få den sjuka vilseledande känslan/ruset?) Aningen förmätet att säga ngt sådant men eftersom dina framgångar tidigare i "just million" lyst med sin frånvaro så låter jag det vara... 
Jag hade egentligen fokusen på mina Sngs så jag gjorde väl inga tricks alls, foldade det mesta (troligen inspirerad/påverkad av DONsen), 

Helt plötsligt var vi ITM iallafall (riktigt plötsligt imo) och jag hade en mesig stack med ca 50k och avg på 120k.
Dubblade med A5s vs 99 och får KK handen efter och hamnar allin mot samme kille som ångtrycker in sina 46k efter min obvious committande öppningrejs på 35500 på 5-10k nivån. Han har A9 off och får nötfärgen fyrfärgad redan på turn, så nu hade jag 37k igen och fina 2M.
Dubblar sen turligt med QJ mot AQ allin tack vare brädan 23TTJ, och får återigen KK handen direkt efter (?!) och hamnar återigen allin! 
Den här gången vs AJ som får floppen AJ4 och jag är back to square one igen..i en hand, eftersom jag får AA handen direkt efter den (!!??), med 31k i stacken varav 10k av dom var i BB (RNGn visade sig vara sadist åt alla håll den här kvällen).
UTG ställer iaf rakt av med 33 och jag tripplar nästan till 85k.

Får in några steals och resteals och bygger stacken till ca 150k då jag ännu en gång får AA. Denna gång UTG+1 på 7.5-15k nivån. UTG ställer allin för 10k, dvs mindre än BBn. Jag har här som sagt ca 150k i stacken och säger 50k jämnt, vilket kanske kan tolkas lite hur som helst för någon med en spelbar hand då jag hade en ganska lite stack och hade varit mkt aktiv (om än med både premiums och QJ) ..är inte QJ nöten?... Någon som misstolkade det för egen del var cutoff som använde hela sin timebank och sen ställde med AQ. 
Jag synar och dodgar hans öppna stegdrag på turn och låg nu över average för första gången.

På 10-20k nivån torskar jag 40% av stacken då jag utghöjde till 41141 med AQ och fick mothugg i form av 179k allin med 99 som stod.
Nu kommer jag till X-faktorn som Sunday Million för med sig, nämligen das tröttheit. Oavsett antalet koppar kaffe/red bull/juice så blir man seg runt 4-snåret.
Jag satt då med 220k på knappen och har A9 off. En brasse på co trycker då allin med 169k. Jag ska folda men missar trycket och återgår till sng fönstret, hör stars påminnelsepip efter en stund och slinter med musen när jag ska trycka fold igen och synar!!!!
Han har QQ!!
bräda 275....A.....A!!!
Jag skriver sorry i chatten och berättar om mitt - och för resten av spelarna vid bordet iallafall - mycket komiska misclick.
Får som svar "Vai jogar toto arrombado filhu puta" Vilket jag tytt till "gå (och) spela toto (lotto troligen) arrombado (?) son (till) prostituerad".
Jag drar mig snabbt till minnes en brasiliansk baile funk låt som jag spelat flitigt i ipoden på sistone, och skriver med CAPS LOCK tillbaka "PAGA PAGA PAGA", vilket snabbt översatt betyder  "betala, skicka sockret, pay up" typ. Min ovana är att ofta vara sarkastisk tillbaka i chatten om någon orkar starta larvet.

Har 273K och plötsligt bara 4.5M på 12.5-25k och ante 2.5k dvs 60k i potten varje hand. 
Kör en friskt vågat hälften vunnet med 69 suited från hijack. Instasyn av co, som missar totalt med sin AKoff medans jag skickligt tvåparar min twogapper. 
Får sen min tredje AA för kvällen och får syna en shortstacks ATs allin och vinna. 
Hade här 907k på 25-50k nivån och slår ut ännu en shortstack med ännu en AK med min 67 allin pre (jag var bully igen i sb) på bräda 234..(här var vinsten klart i mitt huvud)..och mkt riktigt 5 på turn..:)

Kom in på final table som...nej nu, lugn i stormen, så kul skulle vi ju inte ha det (för helvete!!!).

Låg iallafall som bäst 12a av 49 med 1.7 ggr average. Men mesade faktiskt ur lite (efter att jag sett hur flopparna hade kommit iofs...:) Några exempel:
Sista-sekunden-foldade ur en tänkt fyrvägssqueeze med A8 med lite under averagestack, och hade floppat tvåparet. 
La QQ på flopp A88 på vad jag kände var en stealbet av fi oop på floppen.

Hursomhelst så låg jag ändå ok med ca 1.9 miljoner chips (ouff så skönt att skriva) på 40-80k nivån. 
Höjde från utg+2 med 77 till 200300 och fick en kallsyn av sb och av chippon i bb. De täckte mig båda. Brrr, no set no bet typ.
Flopp 468 rainbow bästa flopp utan set i stort set(t) och jag ville inte ha ngt tjafs och betar 565k och lämnar 1.1 miljon bakom. 
Kallsyn av sb och rerejs av chippon till 2M jämnt!!...Jag får folda och de hamnar allin, sb hade 66 för trissen och chippon omöjliga T9off. 666 höll.
Nu var goda råd dyra för mig. Får slå ut en mindre stack med QQ vs T9 och sen flippa för stacken i BB med KJ vs knappens...?...nehej, han foldade, trots fina 2-1. Så desperat-shoven blev istället en genial resteal.

En sak som händer med mig när jag kommer djupt i en turnering är att jag blir rastlös (otroligt nog) och vidskeplig (vilket alla som chattat med mig på msn under dessa förhållanden vet om, då jag måste stava rätt i alla konversationer och går in och ändrar de felstavade orden trots att  det är 100% klart vad jag menar). 
Känner igen det från när jag som liten tittade på Stefan Edberg och Mats Wilander (var ett inbitet tennisfan som lågstadie-elev) och var tvungen att sitta i exakt samma position i soffan om det gick bra. Oj, säger du, måttligt imponerad, jag kontrar med att detta innefattade ansiktsuttryck, handrörelser, och t.o.m andningsrytm, in your face!
I basketen då jag själv spelar märks det inte (och jag tänker inte heller på det) men så fort jag är på bänken så måste alla ha samma sittplatser t ex efter en timeout om det gått bra innan. Och självklart snabbt byta formation på stolarna om det börjar gå dåligt. Också känt som "scramble" förra och förförra året i Sundsvall, då jag och David Baldwin var officiella scramble-tillsyningsmän på bänken.

Det andra är att jag måste sysselsätta hjärnan med något annat pga ngn sjuk rastlöshet jag får. Det löser jag oftast lättast med att bara lira andra bord i ett fönster bredvid, men när 100dollar DONSngsen började sina i deltagare runt 05.30 så blev det smärre panik.
Då i brist på annat kollade jag istället upp alla spelare på bordets stats i bluffmagazine's pokerdb, följt av statsen på resterande spelare på de andra borden, och skrev in dom som notes. Det var lika brutalt för självförtroendet, som förvånande att vissa lirare hade kommit så långt (vilkas blinds man attackerade friskare än andras), men it did the trick i frågan om att dämpa stressen.

Hursomhelst, till slut hamnade jag i samma situation som i fråge-scenariot i inledningen (om än multiplicerat med 1000 :) (Äntligen! tänker den nu ointresserade läsaren sarkastiskt)

Blinds 50-100k antar 10k jag får AQ utg+1 och ligger här 26 av 31 spelare. 230k i potten (då vi var åtta vid bordet) mitt M är ganska exakt 6.67 och jag har minst stack på bordet, dock inte så pass liten att folk synar med annat än starka händer. Jag tryckte in, då: 
1. Fold equityn var extremt hög pga av turneringens storlek och prispengar.
2. Restealsen stod som spön i backen, så så jag ville absolut inte hamna i en flip el fold situation vs säg 77-JJ eller KJ o dyl som större stackar gärna kunnat resteala med av samma anledning som 1. men, dock inte syna allin med.

Anledning till min extra rannsakan är att eftersom jag nu åkte mot bordets andra lite mindre stack som synade med AK, så funderar jag ju, för det är ju inte alla dagar jag kommer djupt i en trny som denna, om en raise-fold fanns i min repertoar här, eller i någons repertoar för den delen under dessa omständigheter? What sayeth thou?

2900 USD fick jag för plats 31 av 8268 startande och var förvånansvärt nöjd, kanske berodde det på att klockan var 06.38 eller att det inte fanns några fler spelare kvar att skriva notes om...ett faktum som obönhörligen (ja nämen, jo, jag gillar den) hade styrt mig mot pipsvängen till slut ändå..:P
  





Nicht Salzburg ikväll

Spelade en supersatellit till en liveturnering i Salzburg i April nyss. Kan väl inte säga att jag låg särskilt bra till iofs.
Jag spelade ABC-tight poker ungefär men hittade inga vidare lägen. Så till slut var det som vanligt klassisk trist push-fold mode som gällde. Och har man inte sina PT-stats på fienden någorlunda korrekt kan det bli så här härligt :P



Är f ö kvar i Sunday Brawl efter bubblan och ligger megasist.

Kompletski Tiltov Pokeriit

Eller egentligen inte så hemsk, då det hände i den billigaste trnyn för kvällen, men väl en lite elak setup back to back :)

Hand 1:



Och hand 2 direkt efter, då jag ska köra den klassiska fejktilten, mkt listigt spel, och på så sätt få syn av alla händer jag dominerar...or so I thought.....RNG basturrrrrrd!

Hand 2:



Kvällen fortsätter ju dock alltjämt.
Har tre knockoutbountys i FTP Sunday Brawl hittills, från att typ aldrig haft en sån nånsin tror jag. Missade även en med 97 vs 98 på 976 då han stegade i en rätt stor pott allin.
Until utslagningar I bid you adjöken!

Edit: En till direkt hehe dock var jag shortstack, om än liiite övermodig.
Summa kardemumma: Jag JJ vs QQ vs KK allin preflop efter att jag squeezat tre st med extrem tunn fold equity..se nedan för detaljer.

Game #6924243523: Sunday £35K (ID8858497) £110+£10 - Hold'em NL (50/100) - 2009/01/11 - 16:14:22 (EST)
Table "8858497 - 11" Seat 9 is the button.
Seat 1: Luckywiz (3240 in chips)
Seat 2: Kingy1uk (3010 in chips)
Seat 3: Carll1909 (3085 in chips)
Seat 4: THEFORCE (2350 in chips)
Seat 5: eddiem (7663 in chips)
Seat 6: sleener (1942 in chips)
Seat 7: Marcp2612 (900 in chips)
Seat 8: Talebi82 (3657 in chips)
Seat 9: kiddo (2325 in chips)
Seat 10: potaddict (1828 in chips) jag som precis dubblat (från extrem shortstack tidigare i trnyn pga KK vs T8).
potaddict: posts small blind 50
Luckywiz: posts big blind 100
----- HOLE CARDS -----
dealt to potaddict [Js Jd]
Kingy1uk: raises to 400
Carll1909: folds
THEFORCE: folds
eddiem: calls 400
sleener: folds
Marcp2612: folds
Talebi82: folds
kiddo: calls 400
potaddict: raises to 1828 and is all-in
Luckywiz: folds
Kingy1uk: raises to 3010 and is all-in
eddiem: calls 2610
kiddo: folds
----- FLOP ----- [9s 2d 6d]
----- TURN ----- [9s 2d 6d][4d]
----- RIVER ----- [9s 2d 6d 4d][5h]
----- SHOW DOWN -----
Kingy1uk: shows [Qd Qs] (A Pair of Queens, Nine high)
eddiem: shows [Ks Kc] (A Pair of Kings, Nine high)
potaddict: shows [Js Jd] (A Pair of Jacks, Nine high)

80-20? Jo det e förvisso sant, men inte när det gäller...det vet ju alla..

300+20 double stack freezeout jag glider in megasist på finalbordet och ligger kvar sist som 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4 då alla slår ut varandra på ett närmast parodiskt sätt då turneringen var megadjup i chips.
Då kommer en dubbling, och strax därefter en trippling med KK efter en fyrvägssqueeze då jag fick en caller, som jag sen slog ut med TT. Tre kvar.
Jag slår ut, eller slår ut, han slår ut sig själv då han synade min rerejs preflop med A5 då jag höll KQ och floppen kom 975. Jag bet han syn, turn K, jag check, han allin jag snapouflitsa-synar och han åker ut. Nu leder jag turneringen!!!!
Då hände det här...med....öhh..65bbs för honom och 75bb för mig...wp both...

Det är jag som var SUPERHB1 och hade 88 :(
Sen har ju jag faktiskt 8M nästan efter men får åka med A9 mot hans A3 to add insult to injury..men $5100 kändes fint. Dock en 80-20 för 2550 dollar extra (första pris var $7650) är lite försmädligt må jag säga, fast jag klagar inte på plusset...ävörrr!


Annat nytt är att jag är en elegant, nej inte att jag är elegant (som jag förstås oftast är ändå iofs), men faktiskt också en elegant, se bara i den här skrävelartikeln

Har börjat grinda dblup sngs på $100 nivån (dvs halva fältet dubblar inköpet minus rake).
Det går i skrivande stund exakt plus minus noll efter ca 40 spelade. Dock så var jag rätt ovan och förlorade 4 buyins första dagen och har således spelat upp mig och lärt mig lite mer hur dom fungerar.
För att göra det mer seriöst så uppgraderade PT2 till PT3 och betalade äntligen för Pokerxfactor, och har redan sett några videos (dom om just dblup sngs).
Målet är 65% winrate (dvs topp fem i tiomanna eller topp tre i sexmanna sngs) och ca 500 spelade/månad det ger en summa på $65000-54500=$10500 innan rakeback.
Mer troligt är dock kanske 60% winrate och 400 spelade vilket ger $48000-43600= 4400 innan RB vilket räcker för mig egentligen, men det känns som rätt mkt jobb för så lite (av ngn fartblind pokersnobbig anledning).

Ska ge uppdates hur det går här på bloggen, stay tuned.....och skicka för bövelen in en inviterequest för ett Spotifykonto (se inlägg nedan). Jag fick min idag och har grindat Dungen hela dagen...Spotify? Gå in här!

He-Man på 4an!!!!!!! Häpp!

Mys på de här...

Ok sorry men de här måste ses :)


PokerStars Game #23687379458: Tournament #132528677, $100+$4 Hold'em No Limit - Level V (75/150) - 2009/01/08 6:53:10 ET
Table '132528677 1' 10-max Seat #8 is the button
Seat 1: MICKYRAY007 (3135 in chips)
Seat 3: RostovCowboy (1790 in chips)
Seat 4: 1820024 (2485 in chips)
Seat 5: oginge (515 in chips)
Seat 6: archjazz (3715 in chips)
Seat 8: Scoup77 (1395 in chips)
Seat 9: KappaPunch (1965 in chips)
MICKYRAY007: posts the ante 15
RostovCowboy: posts the ante 15
1820024: posts the ante 15
oginge: posts the ante 15
archjazz: posts the ante 15
Scoup77: posts the ante 15
KappaPunch: posts the ante 15
KappaPunch: posts small blind 75
MICKYRAY007: posts big blind 150
*** HOLE CARDS ***
Dealt to KappaPunch [Kc Kh]
RostovCowboy: folds
1820024: folds
oginge: folds
archjazz: folds
Scoup77: raises 1200 to 1350
KappaPunch: raises 600 to 1950 and is all-in
MICKYRAY007: folds
Scoup77: calls 30 and is all-in
Uncalled bet (570) returned to KappaPunch
*** FLOP *** [Ah 7c 6c]
*** TURN *** [Ah 7c 6c] [8c]
*** RIVER *** [Ah 7c 6c 8c] [5c]
*** SHOW DOWN ***
KappaPunch: shows [Kc Kh] (a flush, King high)
Scoup77: shows [4c Ad] (a straight flush, Four to Eight)
Scoup77 collected 3015 from pot

PokerStars Game #23687609421: Tournament #131675659, $30+$3 Hold'em No Limit - Level V (75/150) - 2009/01/08 7:10:00 ET
Table '131675659 32' 9-max Seat #8 is the button
Seat 1: DidjHam (7800 in chips)
Seat 2: milly58 (4425 in chips)
Seat 3: golteb (2900 in chips)
Seat 4: saintsrcomin (11654 in chips)
Seat 5: zhukvlad (3905 in chips)
Seat 6: ibla72 (4600 in chips)
Seat 7: blanch78 (2475 in chips)
Seat 8: real swaffie (6015 in chips)
Seat 9: KappaPunch (8835 in chips)
KappaPunch: posts small blind 75
DidjHam: posts big blind 150
*** HOLE CARDS ***
Dealt to KappaPunch [Ks Kc]
milly58: folds
golteb: folds
saintsrcomin: folds
zhukvlad: folds
ibla72: calls 150
blanch78: folds
real swaffie: raises 150 to 300
KappaPunch: raises 600 to 900
DidjHam: folds
ibla72: folds
real swaffie: calls 600
*** FLOP *** [8d 6s 7c]
KappaPunch: bets 600
real swaffie: calls 600
*** TURN *** [8d 6s 7c] [5c]
KappaPunch: checks
real swaffie: bets 1050
zhukvlad is disconnected
zhukvlad is connected
KappaPunch: calls 1050
*** RIVER *** [8d 6s 7c 5c] [9c]
KappaPunch: checks
real swaffie: bets 2250
KappaPunch: calls 2250
*** SHOW DOWN ***
real swaffie: shows [Jc Ts] (a straight, Seven to Jack)
KappaPunch: shows [Ks Kc] (a straight, Five to Nine)
real swaffie collected 9900 from pot



Ny turnering nya duster

PokerStars Game #23686721704: Tournament #131675659, $30+$3 Hold'em No Limit - Level I (10/20) - 2009/01/08 6:01:59 ET
Table '131675659 16' 9-max Seat #3 is the button
Seat 1: KappaPunch (3000 in chips)
Seat 2: byggarn__ (2920 in chips)
Seat 3: panky30 (2970 in chips)
Seat 4: bodinarn (2900 in chips)
Seat 5: TrinhDaMastr (3000 in chips)
Seat 6: Ko8e_B (3000 in chips)
Seat 7: banjolucky (3330 in chips)
Seat 8: Gamblow (2880 in chips)
bodinarn: posts small blind 10
TrinhDaMastr: posts big blind 20
*** HOLE CARDS ***
Dealt to KappaPunch [Qd Ad] <------ NUTS!!!!
Ko8e_B: calls 20
banjolucky: folds
Gamblow: calls 20
KappaPunch: raises 60 to 80
byggarn__: folds
panky30: folds
bodinarn: folds
TrinhDaMastr: folds
Ko8e_B: calls 60
Gamblow: calls 60
*** FLOP *** [Td 3s 9c]
Ko8e_B: checks
Gamblow: checks
KappaPunch: bets 120
Ko8e_B: raises 120 to 240
<----- Jag har ju för fan runner runner drag!
Gamblow: folds
KappaPunch: calls 120
*** TURN *** [Td 3s 9c] [Jd] <----- bästa turnkortet i kortleken typ
Ko8e_B: bets 620
KappaPunch: calls 620
*** RIVER *** [Td 3s 9c Jd] [Tc]
<------ Helvete...
Ko8e_B: checks <--------------- ....eller Yes!!
KappaPunch: bets 720
JokerCards11 is connected <----- här tar han timebank...och steker mega
KappaPunch said, "big decision?" <------ prat = nuts
Ko8e_B: folds
Uncalled bet (720) returned to KappaPunch
KappaPunch collected 1990 from pot
KappaPunch: shows [Qd Ad] (a pair of Tens) <---------- Visar då jag sällan bluffar så här och vill bli betald i framtid

Framtiden = Nästa hand (med ny grym image :)

PokerStars Game #23686745559: Tournament #131675659, $30+$3 Hold'em No Limit - Level I (10/20) - 2009/01/08 6:03:58 ET
Table '131675659 16' 9-max Seat #4 is the button
Seat 1: KappaPunch (4050 in chips)
Seat 2: byggarn__ (2920 in chips)
Seat 3: panky30 (2970 in chips)
Seat 4: bodinarn (2890 in chips)
Seat 5: TrinhDaMastr (2980 in chips)
Seat 6: Ko8e_B (2060 in chips)
Seat 7: banjolucky (3330 in chips)
Seat 8: Gamblow (2800 in chips)
Seat 9: JokerCards11 (3000 in chips)
TrinhDaMastr: posts small blind 10
Ko8e_B: posts big blind 20
*** HOLE CARDS ***
Dealt to KappaPunch [4h 4c]
banjolucky: calls 20
Gamblow: calls 20
JokerCards11: folds
KappaPunch: calls 20
byggarn__: folds
panky30: calls 20
bodinarn: folds
TrinhDaMastr: folds
Ko8e_B: checks
*** FLOP *** [3c 4d 2s] <------ playing for stack
Ko8e_B: checks
banjolucky: checks
Gamblow: bets 240
KappaPunch: raises 240 to 480

panky30: folds
Ko8e_B: folds
banjolucky: folds
Gamblow: raises 2300 to 2780 and is all-in
KappaPunch: calls 2300

*** TURN *** [3c 4d 2s] [3h]
*** RIVER *** [3c 4d 2s 3h] [Ac]
*** SHOW DOWN ***
Gamblow: shows [4s 3s] (a full house, Threes full of Fours)
KappaPunch: shows [4h 4c] (a full house, Fours full of Threes)
<--------- Cold deck för honom
KappaPunch collected 5670 from pot

En setup i min smak...eller?...och en hjältesyn..

PokerStars Game #23686303933: Tournament #131675645, $30+$3 Hold'em No Limit - Level II (15/30) - 2009/01/08 5:27:53 ET
Table '131675645 82' 9-max Seat #1 is the button
Seat 1: crf88 (2570 in chips)
Seat 2: mlindholst (3030 in chips)
Seat 3: Affairante (2085 in chips)
Seat 4: mattwut1 (3770 in chips)
Seat 5: schorpioen70 (2795 in chips)
Seat 6: Jako (3060 in chips)
Seat 7: shadow_wins (4430 in chips)
Seat 8: manpoker44 (2965 in chips)
Seat 9: KappaPunch (2815 in chips)
mlindholst: posts small blind 15
Affairante: posts big blind 30
*** HOLE CARDS ***
Dealt to KappaPunch [Ah Ad] <----------- Jaaa 80% mot alla par!!
mattwut1: folds
schorpioen70: calls 30
Jako: folds
shadow_wins: folds
manpoker44: calls 30
KappaPunch: raises 120 to 150
crf88: raises 390 to 540
mlindholst: folds
Affairante: calls 510
schorpioen70: calls 510
manpoker44: folds
KappaPunch: raises 2275 to 2815 and is all-in
crf88: calls 2030 and is all-in
Affairante: calls 1545 and is all-in
<---------- Och båda har AK off!!!!!!!! 92.7% favorit!!!
schorpioen70: folds
Uncalled bet (245) returned to KappaPunch
*** FLOP *** [9h 7c 5h] <---------------WEEEEEE!!
*** TURN *** [9h 7c 5h] [6c] <------------------- Jo weeeeeeeeeee fortfarande
*** RIVER *** [9h 7c 5h 6c] [8d] <-------------------------------------------------------Buuu
!
*** SHOW DOWN ***
KappaPunch: shows [Ah Ad] (a straight, Five to Nine)
crf88: shows [Kd As] (a straight, Five to Nine)

KappaPunch collected 485 from side pot
crf88 collected 485 from side pot
Affairante: shows [Kh Ac] (a straight, Five to Nine)
Affairante collected 2280 from main pot
KappaPunch collected 2280 from main pot
crf88 collected 2280 from main pot

..och hjältesynen, vad ska han ha liksom...;)

PokerStars Game #23686396820: Tournament #131675645, $30+$3 Hold'em No Limit - Level III (25/50) - 2009/01/08 5:35:32 ET
Table '131675645 82' 9-max Seat #7 is the button
Seat 1: crf88 (2765 in chips)
Seat 2: mlindholst (3178 in chips)
Seat 3: Affairante (2650 in chips) is sitting out
Seat 4: mattwut1 (3722 in chips)
Seat 5: schorpioen70 (2555 in chips)
Seat 6: Jako (3060 in chips)
Seat 7: shadow_wins (4310 in chips)
Seat 8: manpoker44 (2270 in chips)
Seat 9: KappaPunch (3010 in chips)
manpoker44: posts small blind 25
KappaPunch: posts big blind 50
*** HOLE CARDS ***
Dealt to KappaPunch [Kc Js]
crf88: folds
mlindholst: folds
Affairante: folds
mattwut1: folds
schorpioen70: folds
Jako: folds
shadow_wins: folds
manpoker44: calls 25
KappaPunch: raises 150 to 200
manpoker44: calls 150

*** FLOP *** [5h 8h Tc]
manpoker44: bets 2070 and is all-in <---------------- öhh ok....
KappaPunch: calls 2070 <----------------------------------------------- såja!

*** TURN *** [5h 8h Tc] [6h]
*** RIVER *** [5h 8h Tc 6h] [Ad]
*** SHOW DOWN ***
manpoker44: shows [5c Ks] (a pair of Fives)
KappaPunch: shows [Kc Js] (high card Ace)
manpoker44 collected 4540 from pot

Var rätt hundra på att han hade drag plus att jag var precis rätt tiltad för att orka hjältesyna. Hade säkert varit ngn bra  imagefördel om jag vunnit den...eller förlorat och haft någonsånär stackstorlek kvar..men...det hade du inte nej..just det..

Nyår utan spyor..

..vare sig galla eller bar. Dock har man spytt galla över kön till spyan i sina dar <-----OBS rim! (ohh hänger du på spy bar!!!).
Dock en illa avvägd strumpdans runt 05.42 på efterfest, som slog upp min tåskada som precis hade fått en välbehövd rehabperiod över julen.
En efterfest där jag för första gången fick leka med ett spotifykonto. Det kan ha varit det bästa jag varit med om.
Att få skriva in Lords of the Underground, Boot Camp Click, Das EFX eller Gravediggaz och få upp hela deras samlade alsterarsenal gör en smått euforisk, och speciellt då på efterfest när känslor av nostalgi (och dolm-mätning i musiknörderi) är som starkast.

Söndagstoursen slutade illa med endast en (1) ITM i en 10+1 megatrny på stars med ett löjligt stort deltagarfält på prick 30000 pers. Jag kom på en hedrande 1661 plats och inkasserade då genast trettio stycken amerikanska dollars.
I resterande trnys var "ond bråd död" ett centralt begrepp, förutom i en särskilt lyckad tillställning där jag med nöd och näppe lyckades bubbla trots att min stabila stack och mitt faktiskt rätt bra läge bjöd på hårt psykologiskt motstånd. Jag bluffade med AJ hög på 9KT75 efter missad dbl gutter, blev synad av AT, mycket snyggt faktiskt.

Då var istället måndagen en studie i hur man effektivt spelar poker, med bara en turnering spelad och inget cashgame.
Det var en av de tre mindre turneringar jag bestämt mig för att börja grinda på förmiddagarna (09.30, 11.00 och 12.00 startar dom).
Detta var den sista av de tre, då jag sov över de andra två. 423 deltagare pungade ut $30+3 buyin och plisskin klonkade 1an för $2411 (vilket borde ligga runt $3000 med lite brantare payoutschema!!).
Dock klagar jag inte (aldrig mer) på plusset, då det obönhörligen (oklart komponerat ord) lett till generaljinx och motgräs i alla dess former, och då speciellt när tiraderna kommit i bloggformat. Så inget mer sånt i år/Quoth the raven, nevermore..
Klart slut...eller oklart..

RSS 2.0