MiniFtopsMania

Nu är MiniFtops avklarad som är samma sak som Ftops men med 1/10 av buyins.
Det har sina för och nackdelar.
Det är sjukt spännande att spela turneringar för en spottstyver och ha chansen att tjäna tusentals av dollar (hundratusentals i vissa fall). Det är heller inget fel i att de gigantiska fälten då också oftare består av genomsnittligt sämre spelare än vanliga turneringar.
Det irriterande är dock att komma riktigt djupt i dom och där man i vanliga fall ändå kanske skulle tjäna 2000-4000 dollar så blir det ju nu istället 20-40 dollar.

För att åskådliggöra hur sjukt det egentligen är med turneringar så har jag otroligt ovetenskapligt slagit ihop mina insatser i de fyra turneringar som jag kom någorlunda djupt i på detta vis:

Buyin $354 (266+11+22+55) med 37331 deltagare. Jag "överlever" 36727 av dessa motspelare och hamnar således på 604 plats och fick då $1475.19 dvs 4ggr pengarna, weeeeeeeee. Per är glad tills han märker:

Den totala prispoolen i denna turnering var $2,033,340.
Min vinst blev då 0.0007% av prispoolen efter att ha "slagit" 98.4% av spelarna med en sammanlagd tid i soffan på 34 timmar :)
Nu är ju det här ingenting jag inte var medveten om innan jag satte mig, utan bara ett försök att illustrera hur viktigt det är att ta sig till top tio eller hellre top tre lite då och då för att turneringspel ska bli lönsamt...och hur frustrerande det kan vara att inte göra det.

Så tänk på det nästa gång när du funderar om paret i nior är tillräckligt att syna cutoffs preflopallin med, även om han kanske täcker dig med några chips...:) I bästa fall klonkar du till slut....och kan spela fler turneringar!!

Eller för att citera två travgubbar som stod utanför min lokala tobakshandlare och kommenterade den senaste travstorvinsten på löpet "Tänk dig att vara han nu, han kan spela hur han vill nu, han behöver inte bry sig"..

Ja, tänk att få vinna så mycket att man kan unna sig att spela mer och sämre för pengarna..för det är ju mer spel man vill åt med vinsten...ellur?



Vajert med varians!

Nu har det gått ca två veckor av Plorpande och resultatet var tills i fredags mycket bra. Turneringarnas och Plorp-grindens sammanlagda plus var $1400.......sen kom Herr Varians in i bilden.
Troligen i kombination med den klassiska minihybrisen som ofta kommer då allt går som på räls direkt.
I turneringarna hamnade jag i ofattbart bra situationer men hade lika ofattbart motgräs heeeela lördagen....och heeela söndagen....och heeela måndagen.
Minitilten över det + den vanliga PLOvariansen gjorde Plorpandet sämre det med. Så nu är jag tillbaka på square one :(

Jag har en sadistisk drift att skriva ner bad beats i trnys som ngn påminnelse att jag faktiskt spelar bra...och okej, för att få visa att jag är "otursförföljd"..Så här kommer en potpurri med turneringssortier från de TRE senaste dagarna, OBS sortier, jag åker alltså ut här, inte vanliga småpotter som förloras, utan de potter då degen ska in och som verkligen gäller något...okej, okej..we allll get it

Samtidigt på två bord i en $26a och en $75a varav en var första handen i turneringen :)

QT vs 55 på QT5 -utslagen! inget konstigt bara att det var första handen i den trnyn och sekunden efter sker detta på andra bordet...->

AQ vs 22 på Q52 - utslagen! inget konstigt här heller, bara länge sedan jag hamnande i en sådan situation och extra mysigt med tanke på tajmingen med den andra handen.

Samma kväll i  Sunday Brawl som hade gått tungt men då jag äntligen flippat till mig en spelbar stack på 40BB ca så misclickrejsar jag utg+1 med 22 på 100-200 till 5999 istället för 599 en kille ställer in i co och jag är committad, han har JJ som får stå givetvis. utslagen!

AK vs AQ allin pre efter trebet av mig utslagen!

AK vs AQ jag synar hans trebet allin utslagen!

KK vs AQ han synar min rerejs allin utslagen!

AA vs JT flopp JJ2 jag orkar inte vika utslagen!

På nivån 200-400 så trebetar jag Hijacks öppning på 1050 till 3289 och lämnar ca 4500 bakom (kan ju lika gärna pusha men det är kul att trebeta ibland och kan se starkare ut). Han synar och donkbet/StopnGoar allin på 886 flopp, jag synar givetvis occh han har AJoff som rivrar ett A. utslagen!

QQ vs 66 på 599 flopp...7....8...Och kom ihåg nu att alla dessa är utslagningar!!!

BB fight med 76 vs 52 på 753 vi hamnar allin på floppen...J...5 utslagen!

A9 vs Q6 - K59...Q....6...utslagen! Det hade iofs räckt med Q men extra kul med tvåparet, och vi var ju allin pre här också så onödigt att whina egentligen då 60-40 självklart ska vara omöjligt om 80-20 inte går att vinna.

Det var helgens skörd, nu till dagens händelser..

Först en rolig hand där jag synar en trebet kallt med QQ på CO. Originalöppnaren lägger så vi är två som ser floppen och jag i position.
Flopp 23J han checkar underligt nog, jag betar och lämnar mig ett potbet om han synar - syn. Turn T han checkar jag bettar in resterandet syn av AKoff river Q - utslagen!

Och de sista från idag:

KK vs TT allin pre utslagen

och sista trnyn idag 77 vs Q7 på 689...A....Q utslagen!

Noll ITM av dessa redovisade trnys blev en ganska dyr helg.

Förlorade även idag mot Rstraight flush i PLO'n med nötfärgen, och mot Rivrat fyrtal i knektar mot min nötkåk på turn AAAJJ. Är dock plus i PLORPen och låg efter 16k händer plus ca 900 med ca 5BB/100 efter idag vet jag inte var jag ligger på, men aningen sämre.


Så inte några roliga dagar av poker, summan av kardemumman är väl om jag hade följt planen såsom den stod beskriven i föregående inlägg så hade jag legat ca $600 plus. Ska försöka (måste!) hålla mig i skinnet och avstå de dyrare trnysarna tills jag har 50k Plorphänder att titta på och se vad rullen ligger på då.

Mosgrädde/Laxlök/Över-i-Prick: Ska även tillägga att vi med all säkerhet missade slutspelet med Haga-Haninge i Basketettan och att vi nu måste vinna resterande två matcher och förlita oss på att Blackeberg förlorar sina två sista matcher, vilket ser ganska/väldigt otroligt ut.
I vår senaste match slog jag även en volt över en spelare och landade så härligt att jag fick en spricka i
underarmsbenet och nu inte kan lira även om vi mot all förmodan skulle ha tur att ta oss till slutspel.

Det går bra nu!....Not!!!!!!!!!!1

RSS 2.0