Låt den rätte komma in...

.....är en viktig aspekt i limiten och omahan. Att ofta och gärna isolera för att få spela hu mot bordets donk (-ar). Det är också den första boken av John Ajvide Lindqvists tre böcker om vampyrer och odöda i Stockholm, som jag nyligen börjat beta av.

Har analyserat mitt spel i Maj i PT och har ganska kassa limit stats (vilket jag iofs visste om) men tar igen det i omahan. Anmärknningsvärt var att min 1-2 plo var avsevärt bättre än min .50-1. Om jag ska lita på PT så verkar det vara min preflop aggresion factor på den lägre limiten som är den största boven. Det innebär ju att jag bygger potter tidigt och om min hand inte håller så förlorar jag oftare större poltter när jag väl förlorar.
I 1-2 var jag mer timid och såg mer floppar billigt vilket nog är rätt melodi på båda nivåerna. Det verkar som om att .50-1 nivån inte är lika "bully-bar" som den var förut utan att .25-.50 är den enda nivån där bullyfasoner fortfarande fungerar. 
Verkar som om att plo'n har utvecklats och att tidigare skill-level per nivå har gått upp en smula.

Har börjat komma in i nån slags rutin nu efter tre veckors "semester" från basketen.
Vaknar mellan 10-12 och laddar hem nattens NBA match och börjar äta en alldeles för liten frukost och läser DN.
Sätter mig sedan i fåtöljen med laptopen i knät och drar på 5 limit bord och 2-3 PLO bord och glor/lyssnar på matchen.
Lirar egentligen enbart på dagarna nu vilket inte är optimalt, eftersom det enligt myten bara är "proffs" som kör under vanlig arbetstid. Nog är det samma skara lirare man ser varje dag, men vete tusan om alla är så vassa som de "borde".
Ska försöka uppdatera lite oftare, har varit lat om sanningen ska fram. Nej, dom här uttömmande sammanfatts-inläggen är jätteroliga...



Ogräs

Har varit härligt produktiv de senaste dagarna och sett säsong 2 och 3 av serien Weeds med tjejen vara av 15 avsnitt betades av igår (med en kortare gympaus på stekiga S.A.T.S).
Blev därför bara en trny igår, den på Crypto. Där hade jag ett sjukt kortsnitt och fick KK tre gånger första timmen. 
De två första kom det A på floppen och flervägsaction så jag fick lägga båda kungarna trots mycket gnäll.
I den sista hade min stack blivit så liten att jag tryckte allin preflop och fick syn av AQ som för tredje gången fick se esset redan på floppen och jag var ute.
Åter till S.A.T.S.
Jag tror det var ngn slags tävling där igår. Den innefattade bröst-, axlar- och biceps-träning i kombination med att se exakt hur högljutt man kunde prata om antingen sitt fina jobb alternativt hur mkt man tjänat på börsen. Riktigt oskönt och roligt på samma gång då det i 9 fall av 10 var den lite för plufsiga stekaren med det inte riktigt "godkända" White Room-hårsvallet som pratade högst...
Inhandlade John Ajvide Lindqvists tre ihophörande böcker och är töntladdad. Det är tre svenska vampyrromaner som utspelas i Stockholm, och eftersom jag är en sucker för skräckgenren i film så måste jag detta testas. Har precis börjat på den första "Låt den rätte komma in" som f ö delas ut till alla sthlms dörrvakter *Hepp!* 
Ahh....
Howlikerather en vecka som arbetslös hemmaman/pokerproffs (mm smaka på den) har nu gått och det är awesome, so awesome. Så dags att börja mala igång limiten och PLO'n, vilket dagsgrinden består av då nl cash är rena grekiskan för mig. Va? 
 

Tukholma - Ruotsi

Har efter säsongssluts-berusning i några dagar lyckats ta mig till Sthlm och vara färdiginflyttad äntligen. Calle fick en introkurs i truckförning (förande?) då han fick först hjälpa med flytt fredag, åka 39 mil ner, lasta av och in, åka 39 mil upp lördag morgon, lämna truck och sen bila ner 39 mil direkt i egen bil lördag förmiddag. Stort jobb!

Fick ett intro i travets underbara värld av Bommen i torsdags, vilket var ironiskt då jag medvetet hållit mig utanför i 3 år för att slippa bli hooked, men nu troligen är fast. Vi gick back med små marginaler stadigt tills näst sista loppet då vi fick ett insidetips som höll! Jag klonkade 2700kr på det; vilket tog mig till plus 650kr för dagen (hade jag torskat även det hade kanske trav inte varit lika roligt, men nu är jag fast, vart det leder får vi se...heheho)

Turneringarna har varit intressanta på sistone. Tog mig till ITM i Primas söndagsturre (99 av 1053 fick stålars) och hade 27k med average ca 40k med 85 st kvar. Hittar 99 utg + 1 och blinds 1500-3000 med ante, så givet autoställ blev det. Ville både få syn och inte, men har tur i att en shortstack synar med 17k i stacken.
Han har......tamtararataaa! 96 suited och floppen kommer QT5 inga i hans suit...3 sekunder senare är markerna hos honom...Turn kommer sämsta kortet 8 för en dbl gutter och river en neslig 7a!
Kombinationen: synen ITM allin och utdragningen var så sjuk att jag inte ens förmåddes bli tiltad.

I suns suntrny (a lil pun there..so..) hamnade jag fel fel fel i tre händer i rad!
Först  i SB med 75s efter knapp limp, jag limp, BB höjer 3X BB, knapp syn och jag foldar.. floppen kom str flush drag för mig, topp-par för den andre, och BB hade AA och jag hade tripplat då dom båda sa "Tapis! på floppen.
Handen efter får jag sköna redeem-myself AA och det blir folds i både SB som BB och av limparen innan efter 4 x BB höj av mig.
Handen direkt efter det får jag QQ och BB har AA som får stå. Kalla spel, deck och situationer mao (-s lilla röda).

Söndagens sista fadäs var efter jag varit bordschippo i en 35 rebuy på prima fått en iskall image på bordet.
Jag hade precis haft två oddssyner på rerejsar med 54 och 98 vilka jag båda förlorat mot 98 resp. AQ (dvs inte dåliga situationer men ändå).
Nu fann jag mig i en rejsad pott med 9T suited på flopp 249. Betar, blir rejsad och retrycker in på halvt ånga halvt image-valuebet. Han synar glatt med 98 och får in en vacker runner-runner färg.

Basket blev det igår för första gången sen....öhh...sist..på anrika KFUM på Rosengatan - min gamla hemvist och arbetsplats. Jag förväntade mig kanske 4-6 pers men hela 28 lirare hittade dit varav merparten var ligaspelare eller div1 folk. Bra game blev det, med många fula armbågar, gnäll på fouls och linjer som det sig bör med vuxna män i tävlingssituationer. Att mitt fotarbete hade fått sig en törn efter all postseason alkohol var det enda andra anmärkningsvärda ("enda andra anmärkningsvärda", smaka på den, en sån där tonguetwister)

Nu blir det påkermalning (Vilket är mitt jobb tills vidare :). Har hittat några okej trnys på Nextpoker på tidiga morgnar så man slipper kvällsgrinden när tjejen är hemma och kan äta och glo film tillsammans oftare. Dessa är 50+4 och 100+8 trnys som drar mellan 70-150 pers inga jätteprispengar men heller inga mastodont startfält (mastodonk?)

Heads up 3-6 limit kan vara kul ibland:

Dealer: Game #7086773364, potaddict wins pot ($7.50)

Dealer: Game #7086773384, potaddict wins pot ($71.50) with Two Pairs, Jacks and Threes, Ace high

Dealer: Game #7086773484, jesperp3 wins pot ($3)

Dealer: Game #7086773504, potaddict wins pot ($7.50)

Dealer: Game #7086773514, potaddict wins pot ($3)

Dealer: Game #7086773524, jesperp3 wins pot ($3)

Dealer: Game #7086773544, potaddict wins pot ($7.25)

Dealer: Game #7086773614, potaddict wins pot ($3)

Dealer: Game #7086773624, potaddict wins pot ($6)

Dealer: Game #7086773664, potaddict wins pot ($7.50)

Dealer: Game #7086773704, potaddict wins pot ($3)

Dealer: Game #7086773724, potaddict wins pot ($46) with Two Pairs, Nines and Fours, Ace high

Dealer: Game #7086773814, potaddict wins pot ($7.50)

Dealer: Game #7086773834, potaddict wins pot ($17.25) with A Flush, Queen high

Dealer: Game #7086773904, potaddict wins pot ($20)

Dealer: Game #7086773954, potaddict wins pot ($7.50)

Dealer: Game #7086773964, potaddict wins pot ($3)


"Plisskin up for grabs"

Har bestämt mig att flytta ner till Stockholm igen efter 3 säsonger i Sundsvall, Magnus Stråhle på Basketsverige.se skrev så här om detta.
Själv tycker jag det känns lika vemodigt som kul och spännande. Och flyttbilen åker ner inom en (väldigt) snar framtid (med Calle som chaufför :). med vetskapen om att det kommer att bli väldigt svårt att hitta en plats där upplägget är lika klockrent som i Sundsvall.
Vi har en avslutningsmiddag ikväll med laget och sen drar folk tillbaka till sina respektive hemvister. Känns alltid lika konstigt med ett abrupt slut med folk man varit nära varje dag i över ett år (ett år och en vecka denna säsong) men så är det, hur trist det än kan vara.
Har lyckats bo så länge i Sundsvall att det faktiskt känns lite jobbigt, kommer sakna de människor man lärt känna på vägen och klubben självklart (dock inte "radio ga ga" eller "johnny b" som uppvärmningsmusik). Tänker inte göra inlägget till nån officiell goodbye note (mer än så här) så jag tackar för mig och tackar klubben och coach Peter som värvade dit mig vilket jag nu i efterhand ser var helt rätt val...dom läser nog inte bloggen..so stop smööööring..

Ska f ö skicka alla framtida matchdvds till Mike Palm så jag fortfarande får en highlight-mix efter säsongerna ...ehh yes!
Har alltid undrat vad våra importer tycker om Dragonslåten som vi har på uppvärmningarna. Det är en bra "peppig" låt inspelad av Melody MC på 90-talet men med det lite underliga ordvalet i sammahanget "Shoot it up, shoot it in its the dragons the dragons"...Shoot what up?....hmm....."Shoot it up, shoot it in/i ditt ben heroin" tror jag fler associerar till än ett basketskott när dom hör de orden. Eller så fungerar den bristande engelskkunskapen hos publik/lyssnare som ett skyddsnät, men who knows och who cares! Lite White Dragon på uppvärmningen skulle nog ge en laddad första quarter om inte annat. HB-Dunken out!

Plisskindags!

"Flykten från New York" om fem minuter på Tv4 Film :)..och ja, vi förlorade Sm-finalen mot Solna igår. "Second place is the first loser" och ungefär så känns det faktiskt.

Så ska det låta!

Kollade lite på det idag på dagen och kom fram till att Patrik Isaksson har karisma som ett älgstängsel och mes-sjunger med slutna ögon lite för ofta för att jag ska tro honom.

Basketen är i allinmode nu. 0-2 mot Solna vilket är förvånansvärt då vi var "skyhöga favoriter" på förhand, med två stabila 1-poängssegrar i grundserien och en 10-poängstorsk......öhhh..vad mer.. och att vi i sista omgången, i stort sett, knipit grundseriesegern och då blev "jättefavs". Det är något som både är taget ur luften och som skadar oss, då det satt sig mentalt i laget och att vi nu spelar en final där varje vinst är "förväntad" och varje förlust är katastrof.

Inte alls rätt utgångsläge för att ha få en inneboende motivation, som underdogs kan ha, och Solna, medvetet troligen, nu hela-havet-stormat-till sig.
Bara vetskapen om att man kan vinna ett SM-guld ska räcka som motivation, men den mentala biten är outgrundlig ibland och kan rucka på det stabilaste av lag. (läs: Boston i årets NBA slutspel). Kort intervju kan ni läsa här...och även här!..i bloggen!

Pokern bjöd på en lillklonk på 6k i cryptos 20k garanti efter att ha legat sist med 23 kvar till ca 5 kvar med 20 priser.
Hade vid ett tillfälle 7500 chips med 1500-3000 blinds med ante och tryckte utg med Q5 off och lyckades skrämma bordet till en rundfold??!! Sen rullade det på i coinflipsen så att jag höll mig levande medan folk rök höger och vänster.
Segade fram mig till 4 med 5 kvar mha blind- och resteals preflop.
Torskade då en allin med AKs vs KQs mot chip-5an då han satte en royal straight flush (!?) och jag var sist igen. Några steals senare fick jag dock tillbaka "mina" chips mot honom via A7 vs A3 BB fight och vi var 4 kvar.
Två vältajmade KK och AA och en blindfight med Q5 vs 22 med Q river tog mig sen till 2a plats med 3 kvar. Chippon slog ut 2an med AJ vs A6 och jag hamnade heads up med 1/4 av chipsen endast (endast ! CA15).
Där segade jag upp mig till 3/4 av chipsen med ett set i 5or som största hjälpreda., där han synade en stor bet på river,
Efter det blev han mer desperat och tryckte, med lotteriblinds, in med A2 och mina 99 fick stå. Klonk!

Dagens skryt: Synade ett river bet med 8 hög med brädan AQT2J som fick stå :)
Vi var i HU'n och vi hade limpat och checkat både flopp och turn, och han betade halvpott på river. Syn maddehfffakur!
Han visade sin 5 hög och jag började tänka på hur jag skulle beskriva det i bloggen :)
Detta funkar ju såklart bättre i headsup-spel efter man sett hur motspelaren betar sina händer och en viss rytm har uppstått i spelet, men det här var en blixtsyn faktiskt.
Han (fortsätter) ju att checka sina träffar om han nu redan checkat dom hela vägen. En K räknade ja bort pga prefloplimpen och 9 hög kan han tro vinna och checkar isåfall den med, oftare än inte. Slutsats: Han kan bara vinna med en bluff och checkar annars sina winners, därav blixtsynen.
Lyssnade f ö på twoplustwos pokercasts hela kvällen under liret, riktigt bra och matnyttiga intervjuer, rekommenderas.

Imorrn basketträning inför match 3 och lagmiddag hos sportchef Åhnstrand, så inga söndagstrnys troligen dock NBA senare på kvällen/natten.

Stora grattis till Calle som igår på R.O.S.Å (ren och skär ånga) tog oss de 39 milen från Sthlm till Sundsvall på 2.45h.
Nu sovering.

RSS 2.0