Stolpe ut!

Nej FTOPS har inte varit ngn solskenshistoria direkt, tidigare bad beats kan läsas i tidigare inlägg och motgräset har bara fortsatt.

I Event #11 $322 som var en 6max shootout så lyckades jag hamna jag heads up på mitt första bord.
Väl i HU'n så ledde han med 2-1 i chips med blinds på 150-300 med ante 25 och min stack på 4000 mot hans 8000. Helt plötsligt dimper ljuvliga QQ ner, och han säger 680. Jag trycker in (känns fånigt att trebeta mindre) och han snappar med AT. Boom A på flopp och man var ute. Det störiga var att det räckte att vinna sitt första bord för att komma ITM, vilket visserligen var blygsamma $528 men som snabbt ökade för varje placering. Förstapriset låg på $57K.

I event #18 $300 rebuy 6max var jag inne för $900 totalt och hade egentligen bara startstacken plus en rebuy och addon när rebuyperioden var slut (Scared Money!!!). Efter det gick det som på räls mkt pga av en maniac vid bordet som hade gett mig en uppdubbling så här:
Blinds 80-160 CO säger 400 med 5400 bakom. Jag har KK på knappen och säger 1080 med 6k bakom och lämnar lite falsk fold equity. Nu säger maniacen 3777 från BB. CO foldar och jag trycker in min sista 6k. Han synar så fort med sin AQ att jag undrar om han kanske sett fel på korten. Kungarna fick stå iallafall och jag hade 14500 nu vilket var dubbla average.

Sen tappar jag 2k genom att rivra triss i 2or på bräda QJ5J2 och vi checkat den tills river då han betar 376 eller något konstigt nummer var det iallafall.
Jag funderar och tänker bara syna egentligen, men jag hade precis innan i en hand rivrat set i treor och kunnat fått betalt men resonerat (mkt riktigt resonerat tyckte jag) att han bara synar med bättre på en underligt spelad bräda med 26KA3, där han rejsat utg och sen checkat floppen vilket kändes som miss eller KKK då han brukade vara aggressiv. Nu hade han AQ och turnade toppar, och hade nog synat en riverbet iallafall.
With that in mind så tänkte äsch nu ska jag fan ta betalt, och ställde hans sista 1700 chips (han var shortstacken vid bordet) och han instasynade med 555.  Det känns bra att instinkterna verkar vara på semester på Island.

Jag slår upp mig igen till ca 15k när det kommer en drömsituation med AA på knappen och maniacen i BB.
Jag höjer till 480 på 100-200 och han synar.
Flopp J96r
Han checkar och jag säger 890.
Han rejsar fort som fan till 2380 med knappt 4k bakom. Jag pushar, han snappar med blixtens hastighet och visar KToff för hålpipedraget med ett överkort :)
Turn 5
River Q...och back to square one.

Hursomhelst så lyckas jag ta upp stacken igen till 15k utan några showdowns då en ny kille kommer till bordet. Han trebetar mig i vår första batalj och är allmänt aktiv, men aktiv på ett bra sätt, till skillnad från maniacen, som också hade åkt ut här någonstans mot en annan spelare. Maniacens stats var f ö intressanta, han hade $62k i wins totalt på FTP och största win $1179, det visade sig att han hade $59k av dessa $62k i mttsngs (förstapriset i en 75 dollars är $1179)
Det var kanske därför han körde så pass stressigt, för jag vill minnas att i dom mtt-sngs som FTP erbjuder är strukturen så pass turbo att AQ nog ska degas om läge ges. Hursom, han var ute nu, och vi går vidare till den ödesdigra potten mot bordets nya kille.

Blinds 100-200 och den nye killen har 15k, jag 16.5k, average ca 8k, 389 kvar och 102 priser med ett gigantiskt förstapris på $213k. ITM innebar $1900.
Han minrejsar till 400 UTG. Jag har KQruter på knappen och synar bara. Blindsen foldar.

Flopp T 8 2 med två ruter.

Nya killen pottar insta ca 1200 (?).
Jag har flushdraget och två överkort, som jag vissrligen inte värderade särskilt högt om jag nu skulle träffa ett av dom.
I vanliga fall hade jag nog rejsat direkt men hans pottning drog igång lite varningslampor. Det är ju inget standard c-bet så något måste det betyda, och då troligen styrka oftare än bluff, då vi båda var djupa och han då borde vilja bygga pott. Ev att han hade JT eller AT, som jag upplever att många ofta pottar på T-höga floppar för att man är så paff att man faktiskt träffade med dom :). Skönt med position och att vi båda var hyfsat djupa så att en syn inte blev skevt rent stackmässigt. Jag synar.

Turn kommer ljuvliga ruter 7.

Jag träffar alltså min flush, som förvisso slås av en esshög flush och den osannolika J9 el 96 ruter för straight flush.
3200 i potten ungefär och han checkar nu.
Jag betar 2000 jämnt med 12k bakom.
Booom han instaställer!!
Jag hinner tänka "fan va oskönt med en sån här flush vs flush setup" och låtsas vara ledsen i en hundradel innan jag trycker syn och high-fivar skärmen. Och mycket riktigt så hade han ingen flush......men väl set i 8or....och visst så parar sig tian på river.
Så istället för en 9e plats, som en vinst av potten hade resulterat i, så låg jag nu sist, vilket var en plats jag några händer senare givmilt nog överlät till spelaren som låg näst sist.

Idag var det Event #20 $322 PLO heads-up trny med 250k garanti och jag hade turen att få stå över första rundan, och behövde således bara vinna två matcher för att komma ITM. Förstapriset var på $43500.
Jag mötte en ganska jobbig spelare. Aggresiva och knepiga bets och bra beslut överlag.
Sen om PLO var hans starka sida kunde man undra de gånger vi kom till showdown. Så ganska jämnt overall.
Annan fakta var att han enbart spelade den trnyn under tiden vi spelade (man kan söka på spelarnamn i klienten och se på vilka bord de har aktiva) och slutligen att han hade ca 33k i winnings dvs en medioker snubbe tänkte jag om man jämför med de vanliga trny-rävarna.
Vi körde ganska vilt för en så pass dyr trny och jag överlevde tom en allin efter en missad bluff och handen efter fått AA6T som fick stå.

Nu var blindsen 30-60 och jag får K654ds. Han minirejsar och jag synar.
Floppen kommer 56J med mitt K-höga flushdrag och backdoor flushdraget.
Han betar 180 och jag slår om pott till 780 och är redo att spela för stacken med botten-två och K-högt fld (vilket givetvis är självmord i vanligt PLO cashgame, men HU och i en match som vår var det meganuts).
Han steker och använder nu timebanken förvånansvärt länge jämfört med tidigare händer. Jag gissar att han kanske har en open-ended utan flushdrag eller ev en J med tvåparsdrag utan flushdrag.
Han ställer mig allin till slut iallafall och jag synar som planerat.
Han visar totalt miserabla Q489 med 9 högt flushdrag och hålpipan och jag är 77% favorit!
Turn Q hjärter
River T klöver och han springer in en stege och jag är ute.......Ångmaskin!!

Nej FTOPS har sannerligen inte varit lyckosamt för mig och samtidigt ätit en bra bit av rullen. Så imorrn blir det Valborgsaktiviteter med alkohol istället, lördag födelsedagsfirande för flickvän Diva på grymma libanesiska restaurangen Tabbouli, och sen på söndag en all out bakis-tilt-trny-kväll (testar omvänd jinxning) då main event går och två andra avslutande events. Wish me bad luck!








JJ

JJ nr 1: Finalbord 30+3 trny 5 kvar jag squeezar 20bb med JJ får två syner och dras ut av T9s som flushar rivern. Ute som 5a :(

JJ nr 2: Jonas Jerebko första svensk i NBA. Nuff said.

JJ nr 3: FTP 24+2, 14 kvar av 2000+ i 33k KO guarantee. jag ligger 10 av dessa 14 och hittar äntligen en hand efter en turnering med kassa händer och turliga flips , ja JJ alltså. Har 300k på 10k-20k och höjer till 48840 på hijack. Synar alla som slår om givetvis och hoppas speciellt på BB med 530k som visat sig vara en lös trebettare. Mkt riktigt trycker han in degen, och jag synar glatt men förlorar flippen mot hans AQ tyvärr.

JJ nr 4: Den mystiska svenska popduon "JJ" har gjort en egen version av Lil Waynes "Lollipop" kan lyssnas på här om du har spotify.

JJ nr 5: FTP $24+2 32k guarantee 12 kvar av 2349. Dock inget slagläge alls med 174k på 8000-16000 med 2000 ante dvs ett M på 5 och 11BBs. Jag ligger sist här och är utg med JTs. Trycker in degen och får två syner från ett hittills ganska tight bord vilket inte bådade gott.
En visar AQ ruter och den andra JJ. Floppar flushdraget dock och rivrar en tia, som hade räckt om inte JJ i BB hade bestämt sig för att spela för att vinna turneringen.

JJ nr 6: FTOPS Event #7 470st kvar av 8586 bubblan är förbi och jag har 37k på 1200-2400 nivån med ante 300 efter att ha förlorat en 88 vs A4s som squeezade och jag synade. Får nu AA på CO. Hijack öppnar för 5600. Till saken hör att tusen saker händer samtidigt nu, för många bord, TV, tekopp, jag vet inte vad, hursomhelst ser jag handen lite försent och hinner bara syna.
I efterhand är det iofs inte ett kasst spel alls, då det ger mörkarna och knappen ett riktigt bra läge att squeeza, vilket vore mumma!
Ingen squeezar dock och BB synar. Vi är tre som ser floppen
A78r
dvs en nästan "för" bra flopp för min hand och stackdjup på 31k med potten på ca 20k. Jag bestämmer mig för att ta risken att bli uttdragen och checkar efter att de andra två också checkat.
Turn 9
Ett overkligt otrevligt kort, men jag kommer inte vika här inte. BB betar nu 8400 och Hijack minrejsar. Jag pushar in mina 31k, BB ställer och hijack synar. Ajajaj då.
BB har JT för stegen, men smaka på den här, Hijack har 99 dvs han satte tvåoutaren of destruction för oss båda, 9an gav honom triss i nior och BB stege mot min färdiga toptriss.
River 3
Första pris på 137k riktigt tiltig pott mao.
Löjligt många olika faktorer som spelade in till att den handen gick åt helvete. Att jag inte hann trebeta handen preflop, och att BB synar och att jag checkar floppen osv...ehh dom har redan läst det, du behöver inte förolämpa dina läsare mer..

Så all in all (haha!) tre jättefält nästan besegrade (även om det var 400+ kvar i FTOPSen) men istället en mesig cash på $250, $250 och $420 samt ca $900 för femteplatsen i $30 rebuyen :( och just det JJ nr 6 var ju självklart Jävla Jäkelskap!!

F ö så får jag kramp i själen av den tredje domaren i TV4s tvprogram Talang. Han ger ett så psykotiskt självgott intryck och verkar spela nån slags roll hela tiden som man inte riktigt kommer underfund med. Obehagligt är det iallafall. Perelli är bara menlös och tillför inget förutom att bli grupptryckt i röstningen (no pun intended) och kanske ha lite för lätt att försöka höja alla sångare i programmet till Susan Boyle status (som visserligen hela programmet har förändrats till med förinspelat bakgrundsjubel och svepande filmningar över publiken som tvingats ställa sig upp pga någon kutryggig man med "Jubla!"-skylt). Bert är otroligt nog den som verkar vettigast i skaran.....i skaran alltså....*host*......ahh Skaran! lolololololololol  vilket osökt för mig in på Trolololololo-mannen :)




En bild säger mer än 1000 ord

Trevlig flopp :) Sen kom det en K på turn. De andra hade KQ respektive AK, men anade ugglor i mossen tyvärr, så det blev 480 var till på rivern endast då dom inte betade turn.


fyrtal


Åkte på en fin bad beat lite senare med AA i 60k garantin $163 buyin.
Blinds 100-200 jag med 8k säger 480 med AA i midpos. Knappen med 5200 går allin och SB går allin också för 10k. Bara att syna då :) Dom har 66 och KK, och givetvis måste det komma en 6a på turn och förstöra min tripp till 5eplats där jag hamnat om spikarna hade fått hålla. Så istället för en chans till förstapriset på $18k så åkte jag istället ut strax efter på ren och skär ånga. Fast han med KK var nog inte så glad han heller.

En trny kvar för kvällen....

Och där åker man på ännu en wrath of the donkey, det är en 6manna PL Holdem/PLO trny.
Det är 20 kvar med 10 priser jag ligger 10a med 8k.
På 80-160 höjer jag till 440 på CO med A7s och får synen av donkeyn som precis tappat halva stacken då han betat sin AJ på en 7 hög bräda hela vägen och 88 synat ner.
I vår hand kommer nu floppen AQJ med två ruter.
Han donkar pott med 2k bakom. Det gör han bara med drag eftersom han troligen checkrejsar KT, slår om preflop med AQ/AK och checkar AT-AJ. Så jag ställer honom, och han har nöthanden K8s.
Turn A
River ruter 6. Hej flush!

Det byter lite senare till PLO och han UTG pottar på 100-200 till 700. Jag synar på knapp med KQJT med ett fld och lämnar 3.8k bakom.
Flopp KJT med ett flushdrag.
Han checkar och jag pottar med mina tre par och stegdrag. SB foldar och han synar??
Okej om han har AQ och flushdraget men kom igen jag har 1500 bakom liksom.
Turn offsuit 4
Jag allin och han synar med kanonhanden AA86 utan flushdrag dvs han hade alltså inga outs på floppen, då ett ess ger mig stegen.
Men han synar sig alltså till möjligheten till tre outs dvs i de tre kvarvarande 4orna för ett bättre tvåpar..gissa vad som kommer på river?

God natt!






Wait.... wait wait..I must do...someTHING ON THE PAPER!!!!

..Min gode vän Love skickade det här klippet till mig igår.






Jag kan inte få nog av totala urspårningar och har nog hittills sett det 30ggr  :) Man får lite Magnus Ronell från Torsk på Tallinn vibbar av honom :)


magnus ronell

Poker Update: FTP har börjar köra 135-manna 24+2 Rush trnys med första pris på $923 och 15 priser. Dom tar ganska exakt 1.5 timme och är ganska roliga och har hittills attraherat hyfsat dåliga spelare. Jag minicashade en och missade i två-tre andra men kommer definitivt att fortsätta med dom.

Körde även en HA PL trny och hade äran att få vara med i den här handen :)

Full Tilt Poker Game #20229521642: $3,000 Guarantee (155146174), Table 1 - 25/50 - Pot Limit Omaha Hi - 19:02:23 ET - 2010/04/20

AL SWEAR1NGEN sits down
Seat 1: SeeDee12 (2,670)
Seat 2: Cornbeef40 (2,619)
Seat 3: RI_classic (3,635)
Seat 4: AL SWEAR1NGEN (4,250)
Seat 5: TraderGuys (8,316)
Seat 6: Hero (2,480)
Seat 7: devillosoK10 (3,650)
Seat 9: jimmy995 (5,171)
jimmy995 posts the small blind of 25
SeeDee12 posts the big blind of 50

*** HOLE CARDS ***
Dealt to Hero [Ah 6h 9d As]

TraderGuys calls 50
Hero raises to 275
devillosoK10 folds
jimmy995 folds
SeeDee12 folds
AL SWEAR1NGEN has returned
Cornbeef40 calls 225
TraderGuys calls 225

*** FLOP *** [Td Jh Ad]

Cornbeef40 has 15 seconds left to act
Cornbeef40 bets 900
TraderGuys raises to 1,800
Hero raises to 2,205, and is all in
Cornbeef40 raises to 2,344, and is all in
TraderGuys calls 544
Cornbeef40 shows [3d 3h Tc Jc]
TraderGuys shows [4h Jd Js 9c]
Hero shows [Ah 6h 9d As]

*** TURN *** [Td Jh Ad] [Ts]

*** RIVER *** [Td Jh Ad Ts] [Th]

Cornbeef40 shows four of a kind, Tens
TraderGuys shows a full house, Jacks full of Tens
Cornbeef40 wins the side pot (278) with four of a kind, Tens
Hero shows a full house, Aces full of Tens
Cornbeef40 wins the main pot (7,515) with four of a kind, Tens

Alltså: Flopp AJT, inga konstigheter, jag har topset och backdoorflush med megaaction. Någon har ju KQ tänker jag men what the hell liksom.
Händerna är alltså på floppen jag AAA med backdoor flushdrag, mittkillen JTxx inget flush el stegdrag dvs 7e nuts utan redraws :) , och tredje JJJ utan redraws.
Turn T :)
River T :(
Var hyfsad favorit på floppen :)
cards          win   %win  lose  %lose  tie  %tie     EV
Jc Tc 3d 3h 17 2.55 649 97.45 0 0.00 0.026
Js 9c Jd 4h 30 4.50 636 95.50 0 0.00 0.045
As 9d Ah 6h 619 92.94 47 7.06 0 0.00 0.929

På turn:

cards win %win lose %lose tie %tie EV
Jc Tc 3d 3h 1 2.78 35 97.22 0 0.00 0.028
Js 9c Jd 4h 0 0.00 36 100.00 0 0.00 0.000
As 9d Ah 6h 35 97.22 1 2.78 0 0.00 0.972

Jag spelade min andra favorit-trny 100+9 kl 18.00 igår och lyckades schneaka mig in till pengarna dvs jag låg under av average hela trnyn ungefär och lyckades steala en pott per varv i snitt och höll mig flytande. Sen fick jag vinna en AK vs AJ och dubblade upp till 25BBs.
Inte långt efter slog jag ut en shortstack med QQ vs 88. Och låg nu rätt fint till med 39k på 500-1000.
Blindar ner mig till 31K och synar en sen allin bvb med A8. Han har J9 och sätter en 9a som står och jag är nere på 22k.
Här spricker dock bubblan till finalbordet och jag är delad shortstack med tre andra.
Stealar/Reshovear upp mig till 31k och åker sen på en A7 vs AT på 1200-2400 nivån och låg inte så värst bra till med 8k och ett M på 2 :).
Får sen 53s i BB och är tvingad att syna knappens allin med 18K att spela om :). Han har A9 och....jag träffar en 5a som står!
Handen efter så minrejsar co till 4800 och jag pushar mina 18k med K9. Givetvis har han AA och givetvis rivrar jag tvåparet och har nu 40k :)
På nivån 1500-300 så pushar samma kille som hade J9 förut in sina sista 9000 och återigen har han J9s, jag synar med 55 men han rivrar en flush och får dubbla. Han var omöjlig den jefveln!

Jag ligger och harvar runt 30-35k och ingen vill åka ut först. Sen åkte fyra spelare ut i rask följd men samtidigt min chipstack.
Jag hade 18k på 3000-6000 med ante 750 och trycker in med T9 UTG, och det blir rundfold!!! Det skadade inte att tightaste killen satt med 37k i BB och inte fattade vilket pris han fick, det var en nyckelpott om någon.
Sen dubblar jag direkt med JJ vs 88 och en till kille blir utslagen strax därefter. En till åker ut och vi var tre. Då hade jag 57k och de andra 300k och 200k (detta var J9-killen) på nivån 4000-8000 med ante 1000 :) Så gambla var ordet.
Tredje handen körde jag in med A7 vs K3 där jag rivrade ett A, men som samtidigt gjorde att bordet fyrfärgade och han tog hem den med flushen.
$3300 satt dock fint, särskilt då jag aldrig hade över averagestack och egentligen var glad för att ens casha.
Sammanfattningsvis så hade jag hade ett ruggigt flyt i alla allins mot större stackar, men förlorade å andra sidan gång på gång mot de mindre.

FTOPS börjar på fredag....




Ja dåså..

..Jag var på väg att skriva ett glatt inlägg om hur jag lyckades klonka en Rush Poker Trny som FTP började med i fredags. Jag tror att den jag vann var den andra som spelades nånsin, 2288 deltagare och $2.3k i första pris.
Det Rush Poker konceptet blev lite underligt när det var 30 deltagare kvar, då det plötsligt blev 8manna bord, med 21st kvar 7manna, 18st kvar 6manna, 15st kvar 5manna, och slutligen 10-12st kvar så var det 4manna bord. Sen spelades finalbordet som vanligt med ett 9manna bord, som då kändes om slowmotion och ruggigt segt.

Han jag mötte HU var ofattbart dålig och foldade bokstavligen varje hand och jag pumpade minirejs varje knapp. Jag uppskattar att jag förlorade totalt kanske sex händer i HU'n som ändå varade i en 20 minuter.
Dom han lyckades vinna var ngn gång då han inte foldade och 6xade preflop och jag gladeligen fick folda 95 eller ngt liknande.
Till slut när han blindat ner sig för mkt så kör hamnade vi allin. Han med A7 och jag med 77, och A på floppen givetvis. Det tog inte lång tid innan vi var allin igen. Jag med AA och han återigen med A7. Han floppar stegdraget som sitter på turn, och nu ledde han i chips.
Jag minirejsar upp mig till en 2-1 ledning igen då han dodgar nästa allin med A9 på Q96 och jag med flushdraget med K6s, och nu ledde han igen!!
Strax därefter lyckas jag också dodga en allin med AJ vs hans AQ, så jag hade min beskärda del av tur jag med.
Tills slut rejsar han preflop, jag synar bara med AQ och floppen kommer A hög. Han betar alla gator och går allin på rivern med bräda AK926 med A4 och jag gjorde något så underligt att checksyna hem den, vilket kändes ganska konstigt och kanske inte så skickligt, men, men, ill take it. Kul kul dock och jag var laddad inför söndagens trnys.

Den laddningen dog ganska snabbt då söndagens resultat blev att hela vinsten i Rushtrnyn gick åt i buyins men inte en enda ITM om jag minns rätt.
I 150K garantin fick jag in degen med AA vs AK och suckade inombords redan då jag såg floppen 2Q9. Turn J och river T var givna.
Flippade ur mig med AK vs QQ i FTPs Double Deuce.
Superturbo Trnyn KK vs A3
I en annan 100+9 turbo så har jag 2000 på 60-120 nivån och får QQ på knappen. Nu ställer Hijack med 3700 in stacken och jag synar. Han har 66 och får fyrtal.
I en 215 turbo så får jag i en bvb (blind vs blind) A6 vs A2 och lyckas inte ens splitta då han tar turnar en 2a. Vinst i den och jag hade legat topp 20 strax innan bubblan.
Sunday Brawl och 4-5 trnys till kommer jag inte ens ihåg men misär och elände var inblandat iallafall.


Spelar sen min favorit-trny $109 en rebuy/addon som börjar lite för sent men är för kul att hoppa på en söndag.
Jag hade ett riktigt härligt bord tidigare i trnyn, med "MoormanI"(3a på P5s ranking och välkänd LAG-expert), "Daisyxoxo" (2009 online player of the year), "G8vMyLfeAway" (Etta i Sverige på P5s) och två killar till som jag hade notes på sen tidigare med $700k+ i vinster.

Blindsen ar 400-800 med ante, jag har 38k och får 22 UTG. Jag höjer upp till 1885 och det foldas fram till SB Arsenal46 om jag minns rätt, som säger 5335 med 68k bakom, vilket var ganska väntat. Det var antingen en trebet eller rundfold i det här skedet.
Situationen är dock denna att jag (har fått för mig att jag) kan utnyttja att mina FTP stats inte är i närheten av de andras vid bordet, då dom ofta borde tro att jag inte spelar för att vinna och är scared money.

Jag är en sekund att fyrbetspusha då jag "vet" att han inte kommer syna den på bubblan utan stål och att jag troligen anses som en spelare som bara trycker in innan bubblan spräckts med QQ+ och det är därför jag blivit trebetad till att börja med, och då av any two i stort sett.
Jag får dock ganska exakt 10-1 och bestämmer mig för att setmina. Flopp kommer 28Jr, vilket inte kan vara bättre egentligen även om ett A eller K hade varit fint för att få action.
Nu checkar Arsenal46. Hans range är sjukt polariserad här. Han är antingen tom och förväntade sig inte att jag skulle syna hans trebet eller så har han JJJ, 888, eller AA, KK och ska trixa på något vis. Men det lutar åt heltom (även om han nog skulle cbettat tom ändå) eller set.
Det är ca 15k i potten och jag säger 6780 med 26k bakom så att han kan spewa och reshovea med AK eller AJ eller vad som.
Arsenal46 instatrycker nu och jag får väl ta coolern då om han nu har set. Men icke (och ni har nog redan gissat resten av handen) han har 9Tspader och öppet stegdrag..Turn 5.......River.......       ...........           ............. Q JÄFVEL!!!!!!! och jag är ute.
En hemsk söndag blev det, men nya tag om en vecka.

Körde lite trnys idag också och låg bra till i ett flertal av dom men det blev inga storcashar, en bad beat, en missad nyckelflipp och en klantighet av mig själv stoppade det tyvärr.. Dock några ITM men de täckte inte buyins ändå, så minus idag med.

Har blivit bättre på mitt endgame helt klart men känner ändå att jag måste utvecklas där. Så jag gjorde slag i saken och köpte "How to win poker tournaments one hand at a time - Volume 2" på Amazon. Första delen var grymt bra och jag är rätt peppad över den här delen, då det är precis endgame den fokuserar på.
Där gjorde jag dock det snygga misstaget att betala expressdelivery (som kostade mer än själva boken) trots att Eyjafjallajökullagulla redan hade spytt ut aska i tre dagar. Så det var ju pengar i sjön om Amazon inte har ett gäng amfibiespeedboats som korsar atlanten och sen plöjer autobahn fram till Svedala.


Oops!

Edit: Råkade posta mina stödord för nästkommande inlägg (ja, jag jobbar med stödord) istället för att spara som utkast, och nu hinner jag inte avsluta det och hittar heller inte delete post-knappen. Men det kommer ett riktigt inlägg imorrn :)

Mer trnys

Igår blev det en helkväll med trnys:

$10+1 one rebuy one addon
$109 och $26
$26 PLO HU ,
Två till $26or
$55a 
Superturbo KO $14+1.
Kvalade även in till $163an kl 21.
120+9 KO 35k garanti
Total kostnad $433 + satellit kostnad $40+4 och 24+2 (missade en till samma) = $503

Målet är att vinna alla turneringarna :)....och i andra hand att inte gå minus :)

I 26orna går jag oftast aktivt in för att tidigt få en megastack och tar i stort sett alla fliplägen jag kan hitta då det förhoppningsvis leder till att man lyckas i minst en av dom och har bra slagläge (borde vara varannan med flips, no?).
26orna har oftast 1500+ deltagare och 10-minutersnivåer vilket känns som turbo om man är van vid FTP's struktur så chipsmaximering är ledordet i dom.
Dock så kan man argumentera att det är sämre spelare i de billigare trnysarna och att man därför ska spela ut dom istället för att flippa. Det håller jag med om, dock så är det otroligt mkt lättare med en dubbel average stack eller större, så därav gamblar jag gärna tidigt i dom.

I 10+1 en rebuy/addon 10k garanti åkte jag innan rebuyperioden var över med AK vs AQ vs 99 preflop. Ingen att säga om den.

$109-trnyn blev en ganska tråkig trny på det hela taget. Foldade ner mig till 2500 sen blev det respass på en AT3 flopp med AQ vs AK, visst kan man vika den, då det känns som AQ är den vanligaste utslagningshanden man haft i sitt pokerliv men det var en "Äntligen en bra hand..ouff, träff, in med degen"-situation. Svårt att värja sig ibland mot det tänket.

$26a numero 1 blev en, förvisso välkommen likväl förödande, wrath of the n00bs bad beat.
Det är 100-200 nivån jag har slagit upp mig till 7500 från startstack 3000. Jag sitter i SB och det är foldat till CO som limpar på sedvanligt 26a maner. Jag säger 650 med QQ.
Nu synar BB och CO också.
Flopp J34 rainbow, jag betar 1180 i 1950, halvt induce halvt värde. SB slår om allin med sina 3500 ca. CO foldar och jag synar han har.....KQs fast utan flushdraget.....som dock kommer på turn!!!!...men blankar på rivern...men som var en offsuit K och han tar hem potten! :(
Då var jag plötsligt nere på 4000 på 100-200 och tänkte pröva en ny grej.

Har ni varit med om folk som 4xar varje gång dom ska in i en pott. Visst, det kan vara onödigt när någon sitter med AA och man får vika, och man i bara farten har slösat bort 1.5 extra BBs...men, hur många gånger synar man någon som 4xar med andra händer än den verkliga toppen av sin range eller ev. alla par  med tillhörande djupa stackdjup för implicita odds? Jag gör det otroligt sällan iallafall om jag inte har 10bbs och hittar något som spelar sig själv.

Så nu var jag nere på ett M på 10 med 15BBs och får KJ utg. Normalt instasläng, men nu...4x :) Rundfold till BB som var en fransman som spelat ca 90 trnys totalt som nu synar brrr.
Flopp K44.
Visst ingen kass flopp men vad ska han ha som synar och inte slår mig om jag betar? Så det underliga nu är att båda checkar flopp och turn, och jag ler inom mig att haha han var ju trots allt en framsnamsnoob och har synar med QJ eller nåt. Så på river och brädan K4467 så betar jag 400 in i 1700 potten efter hans check...och han säger 900...?
Jaha har han verkligen spelat AA/KK så här kasst så förtjänar han mina extra 500 resonerar jag, så jag betalar av av ren nyfikenhet. Han har den osannolika handen KQoff, som faktiskt slår mig med minsta marginal, och som spelats på ett så underligt sätt att tom ansiktena på hans Kung och Dam såg förvånade ut.
Hittar AQ lite senare utg med 10bbs och får syn av QJoff som floppar tvåpar och turnar kåken.

I HU PLO trnyn tar jag mig till bubbelmatchen innan pengarna (16 fick pris) och möter en riktig ärkedonk som i HU PLO är ganska svåra att spela emot då de rankar toppar utan redraws lika högt som en 21 kortswrap. Jag märker av hans stats i bluffpoker och hans händer han visar, att här ska det bara väntas in nöthänder och mjölka, bluffa går bort totalt.

Jag tappar 25% av stacken med triss, gutshot och nötfärgsdraget på AJ9..J...x med KJTT med två hjärter och han har mördartoppen av sin range med AAxx. Åker ner ännu mer till 1100 chips och blinds på 50-100 och minhöjer pre med QJJTds han synar och floppen kommer 279 med backdoor flushdrag överpar och hålpipan för mig.
Jag betar 288 in i 450 och han ställer in mig. I vanliga fall i CG så instaläggger jag men han kan ha lite vadsomhelst här. Så jag synar ganska committad. Jag får en lyckoträff och möter botten av hans range med 3889 utan flushdrag och låg riktigt bra till.

http://twodimes.net/h/?z=7240462
pokenum -o qh jh jc tc - 3c 8h 8s 9c -- 2h 7d 9d
Omaha Hi: 820 enumerated boards containing 9d 7d 2h
cards win %win lose %lose tie %tie EV
Jc Tc Qh Jh 632 77.07 188 22.93 0 0.00 0.771
8s 9c 3c 8h 188 22.93 632 77.07 0 0.00 0.229

Men som alltid så har ju faktiskt de där 23% just 23% chans
vilket kom i form av en 9a på turn,som iofs gav mig ytterliggare
färgouts men rivern blankde ut och jag var ute och irriterade mig
något enormt på det.
$26a numero 2 var rätt ointressant då inga lägen riktigt kom upp. Fick dubbla efter första pausen med en reshove med A9 som fick dra ut KK. Tappade lite med J2off i BB efter jag c/r en midpos limpare på flopp J5Q, han synar. T turn check check..river 5 han liten bet jag synar och han har A5.

Låg hyfsat till ändå och hade 16k på 250-500 med ante 50 då jag överväger en trebet med 77 i SB vs en större stack som öppnat till 1000, med en 8k stack i BB, jag synar bara till slut. BB synar också.
Floppen kommer 56K med två spader.
Jag donkar 1980 in i 3450 och BB går in i tanken. Jag utesluter alla kungar då han rimligtvis borde squeezat dom allin preflop med 16BBs. Kvar finns A5, A6, 78s ev. eller alla spader drag. Han går allin till slut. Den andra foldar och jag synar. Han har nu AK. Blir ständigt överraskad av alla typer av spel folk kan göra. Jag missar och var nere på 16Bbs och det var 40 spelare till bubblan ungefär.

Byter bord och hamnar bredvid några riktigt nya lirare enligt databasen och bubblan närmar sig. Folk foldar och spelar vekt och jag har bara en allin stack som ska användas vid läge. Det läget tyckte jag av någon anledning kom med T4 off i BB. Rundfoldat till den nya spelaren i SB som har 20bbs och minihöjer till 1200. Jag gör en ruggigt fancy och bra trebet med min fina T4 off till 3600 med 6k bakom, läs den meningen igen...
Han synar nu jag vet inte vilken range man sätter på en hand som synar här med ovan nämnda stackdjup och bubbelsituation. Floppen kommer magiska T49 med tre klöver. Han checkar och jag går allin. Han synar med QJ klöver för floppad färg och jag är ute :) Kan man inte en gång i sitt liv få lyckas vara en spewylagtard :) Ganska fin setup f ö att först få synen och sen träffa, men jag förtjänade kanske den :)

I $163an hade jag rejäl tur med 55 vs QQ då brädan fyrfärgat och han floppat set. Åkte med AQ vs AK i en BB fight till slut.

I $55an åkte jag med KK vs AJ på 100-200 nivån.

$26a numero 3 gick det lite bättre då mitt bord var väldigt dåligt och jag kunde lätt bygga stacken utan några showdowns.
En rolig hand därifrån var med KT i ruter på nivån 300-600 jag i SB med 42k och BB är allin eller har en halv BB kvar. Det blir rundfoldat till knappen med 17k som är en rätt dålig spelare. Han säger 1200 och jag trebetar till 4188. BB går allin med det lilla han har kvar. Nu minifyrbetar knappen till 7000 nånting med 10k bakom. Jag "måste" syna och gör det.
Flopp J72 med två spader occh en ruter. Jag checkar och knappen checkar också?
Turn ruter 7 och jag får flushdrag -check, check igen.
River ruter 4!!
Jag steker ganska länge då jag inte borde ha blivit hjälpt av den här och betar till slut 5300. Knappen steksynar och visar 33?!
BB hade AK och var ute.

Sen tappar jag mot samma spelare som sen slog upp sig ordentligt i ännu en BB fight jag med 74 och fancy play syndrome och han med Q9 och stationsyndrome.
Han minirejsar till 1600, båda har ca 50k på 400-800 med ante 100 nu.
Flopp K4Q rainbow.
Han betar 3600 jag synar men vet inte varför riktigt annat än jag har bottenpar och han är "dålig" och då inte borde få träffa händer, något liknande går tankegången. Pott 11400
Turn J. Bräda K4QJ
Han betar 3600 igen och jag säger 9888 dvs en riktigt kass rerejs size stinker svaghet och inte gör någonting utan att eventuellt sizea min riverallin (som jag inte alls tänkte på då). han instasynar. Pott ca 31300
River 2.
Han betar 3600 och jag säger 23k i 35k potten. Han instasynar med Q9. Urrrrgh! På något sätt så borde jag vunnit den potten trots att jag spelade den uselt. En note om station borde kanske kommit upp med 33 synen tidigare men istället fanns bara donkey i huvdet och för det fick jag betala...riktigt dyrt också då den stacken var topp 15.
Sen har jag tur jag stealar upp mig till 42k och få sen en trevägs allin mot två shorties i en Knapp-SB-BB fight med A5 vs A2 vs A2!! Flopp 23Q....J....4 :) 68K och tillbaka till topp 20 och bubblan var spräckt här också.

Lite senare limpar en shortie med 12k på 600-1200 nivån in i min BB jag ställer honom med A4off och han synar listigt med 22 (?). Jag träffar A och har nu 80k och låg sjua här tror jag med kanske 100 kvar.
Träffar set mot AA och är uppe på 109k. Allt gik som på räls, men den mänskliga faktorn ska aldrig räknas bort.

Jag letar upp bordets donk enligt databasstatsen iallafall och han sitter till vänster om mig.
Därför ska det höjas till 5885 med 97 off på 1200-2400 med ante 300 tycker jag, jag på knappen och han i SB. Han synar och floppen är 5JT med flushdrag. Han checkar och jag betar 9800, och han synar. Handen över? Nej nu ska det bli soulreads och allehanda bullyfasoner. Pott ca 35000.
Turn A, han checkar jag checkar, bra då har jag en chans.
River blank 3.
Jag tycker av erfarenhet att nybörjare respekterar stora bets och isåfall kan vika. Nu har jag dock ett gyllene läge att INTE behöva beta stort om han nu var på flushdrag och jag kan representera esset och en missad checkrejs eller en dålig potcontrol check på turn. Så en bet på 14k borde göra susen om han är tom, ev upp mot 19-21k om han har en QJ el liknande och man vill få fold. Men mina instinkter gör att jag pottar 35K insta efter hans check. Han ställer insta in sina 36K så jag har 1k att syna med min 9 hög. Jag skäms och foldar och undrar vad jag håller på med.Set, KQ eller AJ gissar jag även om hans rivercheck var ganska risky.

Hämtade mig inte riktigt efter den och åker med AT vs QQ lite senare och ångar på att det faktiskt bara var mitt eget fel den här gången.

Den sista trnyn $129 KO 35k garanti gick åt helvete jag låg på 70% av average hela trnyn, ja asså hela trnyn, jag spelade så fegt och väntade och väntade , men hade inga händer att ens shovea med. Jag skulle vilja se mitt PUFF-värde för den här trnyn. Det fina med FTP är ju dock att man faktiskt kan vänta på bra händer om man så önskar iom deras grymma struktur. Så jag ställde in mig på att sega mig in i pengarna och se hur långt jag kunde sega mig fram i trnyn.

Det här är också situationen när utebliven klonk ändrar målet för dagen lite dvs att jag nu vill vinna tillbaka buyinkostnaderna. Troligen inte +ev att fega sig fram nånsin, men nu hade jag typ inget val och tänkte in ställa ne2, utan istället se hur långt fegliret kunde ta mig.
Jag klarar bubblan med en JT vs A7 på flopp AQ9 efter att han i mitt pos minirejsade min SB och jag tänkte stop n go alla floppar, och vilken bättre än den här...nu hade han A7 och synade men Turn var en K och jag var med i matchen igen.
Fortsätter att feglira och gör bl a några riktigt fina Hellmuth raisefolds med 14bbs ;).
Hittar AA och blir trebetad av samma kille som verkade ha hängt lite för mkt på 2+2 men inte fattat hur/när/med vad man ska trebeta då han minitrebetfoldade 9 av 10 ggr. Hela bordet snappade upp hans spel och hans stack dalade men han skulle likvälfarao trebeta hela tiden från alla positioner.
Han trebetar iallafall mina AA med 33 och synar sen min allin och jag dubblar till näästan average.

Nu är det plötsligt bara 20 kvar och folk ryker höger och vänster, jag vinner en viktig flip med KQs vs A4 med 12 kvar och några händer senare var vi på finalbordet, helt sinnessjukt.
Jag låg sist iofs men en dubbling innebar 5e plats då chipfördelningen var väldigt skev.
En kille hinner åka ut och jag får äntligen en hand JJ!!! UTG + 2 en annan shortie öppnar till 8000 på 2000-4000 nivån. Jag har bara 43k men trebetar ändå, för att det är kul till 21800. Hej säger chippon och ställer oss båda allin. Jag synar, faktiskt motvilligt haha, och han har AA som får stå.


Även fast det var en cooler, så var jag äckligt nöjd med resultatet, desto mindre med spelet kanske, men ska inte helt rula ut fegliret som strategi. Nu var jag tvingad till det, men jag ska ta reda på om det är möjligt att med FTPs struktur spela ngn light-variant av fegliret och gå bra.
$900 blev det i den och jag fick registrera ett plus för kvällen på $400.

Nedan en föreläsning från TED.com av en Tvspelsfrälst tjej om hur man ska lösa världens klimat/energiproblem. Man kan tycka vad man vill, hon är lite virrig, men har en ganska bra slutkläm.


Det rullar på..

..bankrullen alltså, den rullar upp ena dagen och ner andra och av den tredje och på den fjärde.
Det beror i stort sett uteslutande på att jag har givit mig på tilltaget att grinda MTTs den senaste månaden och lirat en hel del (fick in 269st bara i Mars!??!!!).

Plorpandet var ju min plan och det är det till viss del fortfarande, men FTPs turneringschema är MTT-nördarnas våta dröm. Bra garantier och överlägset bäst struktur av alla sidor, och detta flera gånger i timmen, dygnet runt!! Det blir omöjligt att sitta och grinda PLO då. Så som det ser ut nu så kör jag bara PLORPen när jag har färre än fyra MTTs igång (vilket inte hänt särskilt mkt i ärlighetens namn).

Jag hade planerat att gråta ut igen om min otur då jag har ett dokument på datorn med de mest osannolika bad beats jag nånsin varit med om tror jag, vilket iofs känns bra då det betyder att jag får in pengarna rätt, men vissa är så sjuka att dom inte ens kan uttryckas i den här bloggen utan att ni skulle ta mig för en man som far med extraordinära osanningar som bloggkrydda i syfte att bygga läsarkrets (Kretz?)
Jag har istället valt ut fem st favoriter som pga av det sjuka i hur och när dom hände var extra störande.

4e handen i Stars Warmup i söndags jag får in hela stacken pre efter att jag meeeeega fyrbet-överbetat med AA. Syn av AK, K8K flopp. EZ game 215 dollar åt skogen.

Andra leveln 100 trny på FTP jag får in hela stacken med KK vs K6s (?) mot ngn kille som enligt bluffpokers db spelat 20 trnys totalt på sidan. Han får runner runner triss i 6or.

Party million guarantee jag har ca 24k på 500-1000 nivån och 33 i BB. Knappen öppnar 2600 och jag säger 8600 från BB för att kanske ge sken av en starkare hand än 33 men som vissa/många nuförtiden genomskådar (bör nämnas att jag är en smula tiltad här efter en tidigare squeezebatalj där jag förlorade Aq vs Ak.
Hursomhelst nu synar han min trebet? Vafan betyder det när jag har ett potbett kvar?
Floppen kommer 556 vilket får anses godkänt för 33 även om hans hand skriker QQ-AA, whatever, jag kör på och trycker in resten dvs ca 15k in i 17.7k. Han tänker ett tag och synar sen med A8 off och jag leder!!! men det var inget som en 8a på turn inte kunde ändra på. Hur gick tankegången? Ruggig TLKread.

Party trny 20k garanti AA vs 55 allin preflop. Flopp AJ8 men bordet fyrfärgar och 55 scoopar med flush, jobbigare för att den var viktig.

FTP 10+1 superstack trny på 30-60 nivån. Jag har AQs i BB, en limp i tidig mittpos och sen en 4x höjning av näste man till 320. Vi har alla kring 5000 chips. Jag synar och limparen synar, även om jag hatar AQ vs 4xare men jag skyller på att ftps mindre megatrnys så gäller tidig chipsmaximering vs donkarna (som synar 4xor med AQ i BB menar du....?).
Floppen däremot var det inget fel på 6QQ. Vi checkar och han drar iväg 660.  Jag synar den andre foldar. Jag rular ut att han ska ha 666 här och i stort sett alla små par efter hans 4x, troligen 99+ AJ+.
2000 ca i potten.
Turn 4 han drar iväg 1480.
Jag synar igen vilket oop var ganska konstigt kanske så här i efterhand men men.
River 5 ingen flush ute potten är på ca 5300 och jag donkbettar in 1250 dvs hälften av det jag har kvar (ja, såna här spel funkar fortfarande som inducerare mot random donks),
som sagt han dundrar allin med 2500 dvs 1250 mer jag snappar och han visar såklart...ja ni vet redan 87off för stegen.
Det var nog den mest osannolika men så rolig då det hände att den inte ens kändes jobbig (kanske för att det var en 10 buyin istället för 100?) Indeed.

Bra resultat lyste länge med sin frånvaro förutom en 6e plats i en superturbo trny för $1193 en klonk i en annan  superturbo för $1385 och en klonk i 40+4 omaha hi-lo trny för $1284 nånting den med. Dessa superturbos är ganska roliga dom kostar 14+1 och man börjar med 300 chips med 3 minutersperioder det är ofta ca 1800 spelare med så att vinna en så som jag gjorde kräver ett löjligt flip-flyt, som man gärna skulle ha i vanliga trnys lite oftare då prispoolen ofta är ganska liten i jämförelse.

Förutom dessa miniklonkar så gick det hyfsat trögt. Jag hade 21st turneringar där jag hamnade mellan placering 6 och 20 vilket som mest gav $758. Det var som förgjort att komma till topp tre. Antingen var det ren otur, eller så  spelade jag dåligt (det händer faktiskt) eller så förlorade jag dom viktiga flipparna, kort sagt inget flyt alls i slutskedet. Om jag försökte vara aggressiv så blev jag utspelad, körde jag tight blindade jag bort mig och spelade jag bra blev jag utdragen. Det var bland det mest frustrerande jag varit med om i pokerväg, att ta sig väldigt djupt gång på gång under en ganska kort tid i flera turneringar men knappt ens gå plus.

Men..till slut vände det en smula. En klonk i en söndags-26a dvs en vanlig 24+2 men på en söndag då dubbla antalet brukar hosta upp degen. Så 3833 spelare ställde upp jämfört med ca 1400 i vanliga fall. Det blev en klonk på $9500 efter en ganska osannolik upphämtning och missat 1a pris på $15400.
Vi gjorde en deal med tre kvar på 9k, 9k, 13,2k och $500 kvar att spela för med chipcount: Chippo 7.8M, plisskin 1.8M och den tredje 1.8M med blinds på 80-160k, kändes ganska lotteriartad med egentlig utdelning på 7k-9.5k-15.4k. Sjukt att chippon sänkte sig med 2k tycker jag :)
Jag dubblade ganska fort och slog ut tvåan med 99 vs A4 och sen så lekte jag ut den sista vilket var rätt störigt, men han kanske inte brydde sig över de sista $500 vad vet jag.

Angående heads up på slutet har jag på sistone börjat köra precis som om det var en limit HU, med minibets och halvpottbets på floppar. Det fungerar snuskigt bra. Jag vet inte varför men min image måste bli helt sjuk i deras ögon om dom inte snappar upp vad jag gör (från tight till ultraaktiv). Jag tackar indirekt Heltok från pokerforum.nu som någon gång på där la upp länken till Freedom25's heads-up video han gjorde för länge sen och som i sin tur fick mig att köra en massa Limit HU (se långt bak i bloggen). Kan f ö rekommendera hans videos som finns på youtube, grymt pedagogisk och de klart bästa pokervideos jag sett i ngt sammanhang.

Efter den klonken så fick jag för första gången trnyhybris att jmf med PLO hybris som jag hade i mina tidigare år och brände 3k i trnybuyins på 10 dagar efter att uttagsriggen gjorde sitt och då ovan nämnda trnyhybris, men...som kom det en till klonk i en 6k garanti HA trny (hälften PLO hälften pl holdem för $1720 efter en deal som inte kommer med på pocketfives rankingen då den har mindre än 100 deltagare, ånga!)) och även en större på $7k i den dagliga $100 trnyn som går kl 18.00 varje dag som blivit en favorit.

Den var extra sweet då min motspelare vägrade deala och jag lyckades gambla hem den.
Ja alltså bokstavligen gamblade hem den, då han krossade mig HU (vi var rätt djupa med ca 400k var på 5-10k), så jag tog till den hederliga lets flip it taktiken och överallinade bra händer preflop och träffar postflop. Han tröttnade till slut på 26T med 77 när jag hade QT och segern var bärgad. Andrapriset var på $4.7k i den. Dom extra $2.5k dämpade min slagna stolthet då han faktiskt var den bättre av oss.

Skottade samma kväll en $200+15 turbo 6manna som jag hamnade 12a i för $785 där jag hade en AQ vs J9 med 20 kvar för chipandraplats som jag förlorade allin pre (med den nesliga floppen AQT). 1a pris på $12k hade ju suttit fint samma dag.

Söndagen gick åt pipan den med förutom en 33k garanti $100+9 one rebuy/addon. Den slutade på 99k i prispool då söndagslirarna hjälpte till att trissa upp potten. Där tror jag att jag spelade min bästa poker nånsin och hamnade på 14e plats för $1093 efter en QQ vs AK med ca 25 kvar som istället för chiptrea förpassade mig till sist i fältet. Låg sist med 14 kvar och 9M, tryckte in med A9 och fick syn av AJ och var ute. 1a pris på $23k.
Jag hoppade av Pokerxfactor då jag tyckte det blev tröttare och tröttare MTT videos, men deras replayer skulle jag gärna komma åt och lägga upp den här trnyn. Ska spara summaryn och se vad som kan göras med lite mer tid och pengar (läs: inte snåla och köpa camtasia).

Sen dess torka i dagarna två med en riktigt skön dag igår då jag började bättre än jag nånsin gjort och ledde en av de fem trnysarna jag körde halvvägs in, var topp 20 i tre andra, och dubbla average i den sista. Det slutade dock med en minicash och resterande ut huvudstupa efter dessa härliga sortier (inte shortstack i ngn av dessa bör nämnas):
KK vs AQ, AK vs AQ, AK vs A2 (den i bb fight med 22BBs så inte full stack, but still), KK vs AQ.

Det var fyra av fem, den sista då, jo, den sista var extra intressant så den kräver lite mer text.

Jag höjer i tidig pos 3x med AK blir trebetad två pos efter, so far so good, men nu kallsynar knappen. Den är rätt äcklig, det kan ju vara vilket par som helst som setminar eller JJ+ AQs+ eventuellt trixigt lir av ngn med AA, KK som hoppas att jag ska slå om igen (lite övertänk här men äcklig nonetheless) jag synar nu bara vilket var fel i efterhand då jag vill se fem kort om jag ska lira AK i en större pott oftast.

Flopp A87 rainbow, vilket kan ha varit den bästa floppen jag skulle kunna önska,
Jag check, han betar lite mer än halvpott, knappen foldar.
Jag överallinar och gissar på split eller syn av AQ men, icke sa nicke nyfiken, han visar uppp A8s och får gratuleras för sällsynt clairvoyanta RNGkunskaper och 12 stycken "so sick" i chatten.

Har spelat en sjuk volym den sista tiden vilket verkligen har hjälpt tänkandet och resultaten, men jag har märkt att jag kan slaska om jag spelar fler än fem trnys samtidigt. Jag har också märkt att oskyldiga tv-program i bakgrunden faktiskt stör mig, eller snarare så att de gånger de gått väldigt bra så har jag haft tvn avstängd och spelat 4 bord, istället för 9 bord med söndagsfilmen i bakgrunden.

Ska försöka hitta ngt slags schema under veckorna som inte är lika variansfyllt och sen spela desto "dyrare" på  söndagar.

En rolig hand från $100 one rebuy/addon trnyn. Jag har som vana att kolla upp alla på bordets trny stats i bluffpokers db och jag gissar att alla andra gör det också nånstans.

Det är en 6manna trny och blindsen är på 500-1000 med ante. Jag har 72k. Trebetsen står som spön i backen. Fyra av spelarna har $400k plus i inspelade pengar, några mer än så, men vi har en kille på bordet som har $310 dollar inspelade på kanske 40 spelade turneringar (vilket är ganska ovanligt och rätt dåliga stats i jämförelse om man nu ska gissa hur bra han är) dock har han spelat turneringar med $1000 i buyin så man undrar vad det här är för kille. Jag har trebetat honom två gånger med skräp och en premium och han har lagt båda.

Han öppnar nu till 2250 på CO och knappen trebetar till 5750 med ca 58k i stacken, dvs ytterst lite. Varför det då? Jag gissar att han liksom alla andra på bordet vet att det är CO som är fisken och vill isolera i position. Sb lägger och jag tittar ner på A5 off (eller tittar ner den har jag sett ganska länge eftersom det är en online trny).
Om jag fyrbetar nu hur stor är chansen att jag tar hem potten? Ganska stor om jag inte är helt ute och cyklar tänker jag. Jag säger 16288. CO lägger och knappen instafoldar. Success!!

I efterhand drog jag mig till minnes en hand från High stakes Poker häromveckan då Lex Veldhuis gjorde "samma" move mot Barry Greenstein och Phil Ivey och faktiskt var helt rätt ute...synd bara att Phil Ivey var ännu mer rätt ute när det gällde Lex och re-re-stealade med 52 allin och tvingade fram en fold (med otroligt snäv fold equity) :)

I detalj var det något liknande. Historien bakom är att Barry Greenstein försöker titta på Iveys kort i handen innan och Phil med all rätt surnar till lite.
Handen efter, Lex straddlar till $1600. Barry rejsar till $5500 med QT off. Ivey i positionen efter trebetar till $18000 jämnt med 52 off. Lex (dvs jag i min hand) tänker efter och druttar (helt rätt) upp det till $51600 med KJs med $140k bakom. fold fold och Ivey börjar fnula. Han frågar hur mkt Lex har kvar och kör efter en stund in resten, med 52!!. Lex foldar. Sinnessjukt snyggt och vågat spel då Lex nästan är committad här, men bara nästan.
Det roliga var att Lex efter att han foldat sin hand säger "I thought u were just angry at Barry," Vilket troligen stämde men att Ivey återigen fick visa att han verkar vara född med ett extra ess i rockärmen hohoho...ehh?
















RSS 2.0