Sha la la la la

Ja jag har också smittats av unibethypen men inte av den remarkabelt irriterande reklamen (där f ö en vän sjunger den första jingeln) utan istället av deras 60% rakeback-kampanj som gäller tom 31 maj. Får se vad som händer där.

Är psykiater och psykiatriker synonymer? Isåfall kan dom (Horace och vänner) väl sudda psykiater. Sitter fel i munnen.

Har pratat med ett antal mäklare de senaste dagarna och många överhuvudtaget det senaste året och blir alltid lika förbluffad (som i mina tidiga holdem dagar..lååååååångsökt) hur dåliga dom är på att tala för sin sak. Istället för att vara lite personliga och no bullshit så kör dom:
"Ehh jag tror vi kan erbjuda ett mkt förmånligt arvode (inget prisexempel eller jämförelse med andra mäklare som de konkurrerar med) och vi har ehhh effektiv marknadsföring" (...okej..iofs bättre än ineffektiv) det dom inte fattar är ju att om personen i fråga vet med sig att denne själv kan tala, har tillgång till hemnet.se och tar någorlunda snygga bilder på bostaden så skiter jag i vilket. Pressa ner ditt arvode!!!!!!
Man blir ju inte omkullpratad, eller ja, lägger märke till mäklaren i fråga på en visning.
Det är mer ofta än sällan istället "Hej vad kul att du kunde komma i snofsig kostym och öppna dörren till lägenheten jag är intresserad av".
Men men, dom har det jobbigt nu mäklarna, om man får tro på tidningarnas skriverier (vilket jag nu benhårt gör eftersom, yes u guessed it, DN's scoop förra veckan om göteborgsrånet).

Uber unt aus

Lägenhet till salu :)


Med tanke på att det är ca 20-25 besökare här varje dag så tänkte jag att det
säkert finns eventuella lägehetsköpare bland dessa
(ehh njet absolut inte men ändå).
Hade trevliga 25000 kr i hyra + låneräntor den här månaden pga av en envis ovilja hos de sthlmska boköparna. Så om ni letar, bjussa på ett välgörenhetsinhandel!
Här är blocket texten innan jag la upp den på hemnet (hackade hemnet vägrar mäklare, I wish iallafall :P

"Fräsh etta på 39 kvadrat i en ny förening Brinckan (www.brinckan.se) säljes
till fast pris 1 690 000kr. Först till kvarn!
Fyra stora garderober i en rymlig hall, nyrenoverat kök (augusti 2007), stort
förråd i källaren. Gård med grind och egen kod, samt en kod til porten.
Bredvid södra station och linje 4 med buss.
Bredband från comhem.
Vitkaklat badrum.
Avgiften är på 2775kr eller 2525 om man inte vill ha förrådet som ingår i den högre hyran.
Tillträde 1 feb - 1 mars"

Hur kan denna mästerligt ihopknåpade objektsbeskrivning inte locka fler hemlösa??

Sista visningen idag så wish me luck!

Brejk

Match ikväll i Uppsala sen långledigt till måndag. Blir en avkopplande flickvänshelg hemma i Sthlm, se Lidingö lira match i basketettan och bastutävling med Rosen. Troligen inget bloggande, om inte DN scoopar något hett dvs.
Salut!

DN scoopar

DN skriver att ett kriminellt gäng kan ligga bakom postrånet i Göteborg.

Psykologi-Tisdag/Deep thoughts by Jack Handey (hette han så?)

I brist på något vettigt att säga.. Just throwing it out there, har ni några intressanta/sjuka tankebilder av saker? Jag har alltid haft rätt sjuka med dagar, alfabetet, månader och siffror:

Tisdag är gul, måndag blå, lördag röd, torsdag svart, söndag ljusgrå. Fredag och onsdag är svagt grön (men kan skifta) respektive skumt svart hehe.

Datum och siffror är en annan historia.
Månaderna är som en oval cirkel som ser ut som ett O (Ja kan ni tänka er som ett O) som är puttat 45 grader motsols men nästan ligger ner (som en tiltad gloria liksom)?!? Men beroende vilken månad det är så ser man cirkeln från olika håll (fast man är alltid inuti cirkeln). Låter helt mongo när man beskriver det märker jag..:)

Siffror är någorlunda lätta att följa från 0-130 typ.
De går från 0-10 från vänster till höger sakta snett uppåt med stora siffersymboler som är lätta att "se", därefter blir de mindre och fortsätter uppåt till höger och svänger bakåt uppåt till nästan en halvcirkel vid 100 (som man själv "finns" i mitten av" fast den är ovanför ens huvud) och fortsätter då bakåt hmm så att säga bakåt uppåt bort från ens högra öra uppåt. Haha va sjukt det är det här..och siffrorna blir mindre och mindre...

Alfabetet påminner om siffrorna och brer ut sig från vänster framåt uppåt till höger i en svag uppåtbacke (30 grader ca) till "K" ungefär då börjar den slutta neråt och med en kraftigare lutning/svängning 45 grader varpå bokstäverna sakta blir mindre och mindre. Är dock inte en sammanhängande cirkel som månaderna.

Vilken kul läsning!!!

Någon som har liknande tankebilder?

ps. Pokern är också ofta gul ;)

En 4-årings lösning på klimathotet

Såg dokumentären "En Obekväm Sanning" för några månader sen. Gillade den och hoppas att uppmärksamheten, och åtgärderna den förhoppningsvis ger upphov till, väger upp Herr Gores påstådda privata jetflygningar världen runt (lite som när jag är ruggigt loose i början på turneringar och min stack då ibland sakta krymper MEN till slut (hellre tidigt än sent) träffar bra och jag dubblar upp......eller?).

Howlikerather, så nämner dom att när isens spegeleffekt försvinner, då mer av ismassan smälter och försvinner (Extrem-TAG'ens stack som blir hackad på blir sakta men säkert ett mindre och mindre hot för de större stackarna, tills den till slut blir så liten att även en allin blir autocall oavsett hand hos fi - plisskins pokerskola) så stiger havstemperaturen och en ond cirkel dras igång.

En 4-årings analys (Okej, min analys):

Om vi kan sätta människor på månen, bygga kinesiska muren, spela poker online för riktiga pengar (Hur vet en 4-åring allt det här??) så kan vi väl bygga en oxmaffig spegel över polerna som reflekterar precis så mkt som behövs at any one time? (Rebuyformatet :)
Inget eftermiddagsprojekt och heller inget en forskare (förutom Nicholas Cage i en fiktiv film) skulle föreslå, men vaj de häll nott? :)
Det jag mest ser fram emot med detta scenario är slutscenen när en grupp forskare aggressivt skakar händer (du vet, med hela armen) på en glaciär, två föräldrar med rosiga kinder kramar om varandra, 4 åringens oförklarligt lite äldre kompisar (typ 9-13) bär denne i en kungastol och skrattar. En bit bort står "mentorforskaren" (som tog 4-åringen på allvar från början) och nickar kisande för sig själv med ett knappt märkbart leende och en finurlig I-knew-the-little-bastard -would-make-it uttryck. Ridå.

För en mer långsiktig lösning får vi vänta tills vårt geni fyllt 5.

The coooolest pokerwear ever!

Jag är inget fan av poker t-shirts men nu har jag i några nummer av Poker Magazine fått upp ögonen för det topphäftiga märket ...ja hör och häpna, "PokerFucks",....ROFLMAO, beskriver det bäst....Det låter både ball, tuff och häftig..

Fucks....? Har det ens varit "trotshäftigt" efter 1950? "Jo för att jag svänger mig med såna uttryck i min vardag ändå OCH det är ofta inte accepterat att användas i dagligt tal i engelskspråkiga länder, MEN jag kan ha det på min pokertröja ändå." typ..
Vi ges en förklaring på konceptet på hemsidan:

"Någon gång under hösten 2006 började vi fundera på varför det enda som fanns i pokerklädväg var nördiga t-shirts med nakna tjejer och pistoler på. Vi tror inte att pokerspelare är mer sexistiska eller vapenfixerade än andra - vi hoppas att du håller med om det!
Vi kände helt enkelt inte att vi kunde identifiera oss med det som fanns att tillgå på marknaden. Vi tyckte att det var vår skyldighet att försöka göra nånting bättre och smartare, nånting som vi själva skulle vilja ha. För om vi vill ha det - så vill säkert andra också ha det."
Reklamen blir här nästan som en parodi på sig själv.

På www.pokerfucks.se hittar man webshopen och reklamkampanjen med, av utseendet att döma, fyra stycken smala internetgrindare med en passande attityd :)
Det gör en direkt sugen att bli en del av fenomenet poker och köpa en t-shirt och passa in.
The coolest pokerwear ever.

P.S Dom har börjat bra tydligen och jag hoppas det kommer går bra för dom, (har inget otalt med dom, beundrar att nån försöker än inte alls då det är mer än jag åstadkommit i mitt liv) men jag kommer nog inte att köpa någon produkt.

D.S Det finns två läsvärda bloggar från de två helsponsrade spelarna i team pokerfucks.

KarToffeLknödl..betyder nästan potatisknöl på tyska..

Patrik...Klüft?

Jämställdhet i all ära men med redan erkänt "ehh..ehh..yes jag e också känd"-Patrik (Kristiansson) blir det så...så..fel..?
Lika bra att färga håret blont, fläta det och bli chaufför åt Carro så är dominatrix-förhållandet komplett.
But whatever works for you..

Plisskin säger att han förvånar sig själv med dessa utspel men även detta har uppfångats under mellandagarna:

"Visste inte att I had it in me liksom, men jag har också svårt för Kajsa Bergqvist och Staffan Strand...och lite Stefan Holms pappa" - Fångat på tunnelbanan i mellandagarna.

Får till mitt försvar hänvisa (kastandes sten i ett glaspalats) till den pretentiöst genombittra (towards Stefan Holm då) tillika tokiga hemsidan www.StaffanStrand.com och särskilt delen med fotoalbum med kommentarer till (vänner och fritid är en favorit), Får inte missas!!

Over n out

Din schizonarcissistiska knöl, håll kääääfft!




Antiklimax

Lirade en 100+9 freeze igår med double stack dvs man började med 4000 chips. Klart roligare poker om man inte tycker 1500 turrar har så mkt "poker" i sig.
141 deltagare var det och jag hade ett kortsnitt av guds nåde.
Jag behövde dock inte använda ngn (eventuell) skill överhuvudtaget för att ta mig till 6e plats med 17 kvar, så egentligen hade ett turboformat passat mkt bättre med de korten jag delades :)
Jag hade nu i turnerningen fått otroliga AA, AA, KK, KK, KK, QQ, QQ, AK och JJ där bara en QQ fått se sig besegrad av AA vs en kortare stack allin preflop.
Då händer detta med blinds 1000-2000. Vore kul med synpunkter på mitt spel här.
Jag är BB med 44k och en av de sämre/ofarliga spelarna på bordet minihöjer till 4000 i utg + 2 alla foldar och jag synar med T7 clubs (kanske var misstaget synen här?)
Floppen kommer A83 med två clubs.
fi har nu 15.8k kvar, det ligger 9000 i potten och jag har flushdrag. Troligen så är potten min om jag betar om fi inte vill gambla med ett träffat ess.
Jag tänker om jag går allin efter en BB syn (dvs jag har nog inte AJ-AK här) så skriker det flushdrag.
Jag vill dock inte checka och låta honom gå allin med 88-KK och beta bort mig från potten.
Jag gör ett commitande bet på 6000 i 9000 potten varpå han blixttrycker in resten på 15.8k (Ångrar att jag inte betade 9000 i efterhand då det hade varit "mer" commitande).
30.8k i potten 9k för mig att syna. Jag har troligen 9 outs även om set i 8or inte är omöjligt (eller kanske tom AAA).
Hursom helst så synar jag halvgambligt då 9 outs inte räcker egentligen, döm av min förvåning när han visar upp KQ hjärter???!!!!???

Jag har alltså 15 outs ggr 2

Turn 9 spader som ger mig stegdraget dvs 6 outs till när man räknar bort färgkorten...men rivern visar ännu en 8a och han drar hem potten med K hög.
Väldigt surt mao och genialiskt spelat eller idiotiskt.

"Tvådajmade" matchupen och fick på floppen

 http://twodimes.net/h/?z=4146412
pokenum  -h tc 7c  - kh qh  -- ac 8c 3d 
Holdem Hi: 990 enumerated boards containing Ac 8c 3d
cards win %win lose %lose tie %tie EV
Tc 7c 540 54.55 444 44.85 6 0.61 0.548
Kh Qh 444 44.85 540 54.55 6 0.61 0.452
..och turn..
http://twodimes.net/h/?z=4146413
pokenum -h tc 7c - kh qh -- ac 8c 3d 9s
Holdem Hi: 44 enumerated boards containing 9s Ac 8c 3d
cards win %win lose %lose tie %tie EV
Tc 7c 21 47.73 23 52.27 0 0.00 0.477
Kh Qh 23 52.27 21 47.73 0 0.00 0.523

Så race helt klart.

Hursomhelst så har jag nu fortfarande 24k kvar och inte alls ute ur leken.
Slarvar dock bort mig iallafall när jag minihöjer med QJ på Cutoff lite senare och både SB och BB synar.
floppen 3 7 8 check check jag betar 8k av mina 20 resterande i 12k potten och BB som täcker mig ställer in efter stek.

hade floppen varit 3 8 9 hade jag synat men här slår jag bara T9 som jag också säger i chatten, så jag foldar och BB skriver i chatten "T9".
Konstigt spelat om han sätter mig på överpar. Och med överkort som AK efter check kunde jag ju ställt och han hade fått ett race istället. Kändes som han skulle betat med T9 tyckte jag eller ställt mig redan på floppen, så jag vet inte hur sann hans chat var, men men.
Åkte sen i SB med 9k allin med J8, fick syn av QT och han floppar en Q.
15e plats 169 dollar yipppiiii!

24 timmar i snarkofagen

Kände lättare bröstsmärtor i söndags morse (och har haft från och till under ngn månad) och kände mig tvungen att iallafall kolla om man kunde kolla upp det relativt fort, då vi tränar ganska mkt och hjärtnoja inte är att leka med. Ringde tränare Peter som reagerade med att skicka upp mig till akuten vilket var skönt.

Hamnar i barnrum 07 vid undersökningen vilket sjukt nog var ganska lugnande med bl a Nalle Puh på väggen, robotar i en leklåda och mumin serietidningar till min förtjusning (har snusmumriken tatuerad på bröstet). Det enda lite osköna var att britsen (mer gangsta med brits än bädd) var ca 160 centimeter och att det var tämligen obekväma 2 timmar man låg där och blev klämd, klistrad, masserad, lyssnad på....(Och raggad på av manlig läkare?) Inte bara hypokondrisk utan även paranoid hybrisk.


Hursomhelst så var det uteslutande lugnande besked och den tredje doktorn som kom in sa att jag med stor sannolikhet skulle få åka hem alldeles snart. Klockan var då 15.10 och jag hade varit där i två timmar.
50 minuter senare glider han tillbaka och sa att hans uberläkare ville hålla kvar mig för observation över natten. Tilt!
Förklaringen var att just pga att jag var basketspelare så tog dom inga risker dvs om jag inte spelat så skulle jag fått åka hem! Trots att detta egentligen var bra så gjorde det mig såklart ännu mer stressad.

Klockan var nu 16.05 och jag var uttråkad mega. Frågar om man kunde köpa ngn bok i kiosken jag vet dom har i stora entren. Men icke, den stängde kl 16.00 givetvis.
Blev flyttad till Akuten Observation (AO'n) som var ett större rum med fyra andra patienter förutom jag själv och jag var med god marginal fyrtio år yngst förutom den finlands-svenske gubben bredvid mig som var kanske 50 år gammal. Sängarna skiljdes åt med mystiska, fula oranga skynken.
Jag lyckades få en 18 tummar TV framrullad halvägs fram till sängen men var tvungen att samsas med svenskfinnen. Synd för honom att jag norpade fjärrkontrollen....
Så en kvart av "Surf Patrol" blandades med Vinnare plus på tv4 och sen när början på skitrullen Hidalgo drog igång så hörde jag att hans skynke sakta drogs för.
Mission accomplished!
Oetiskt på en akutmottagning? Kanske, men ändå så värt att dra fram tvn de där extra två decimeterna och vinkla in den perfekt för min bädd!

Sen kom geniala "Kenny och vänner" med gästen Izabella Scorupco som jag tycker borde laddas hem om ni inte sett. Riktigt bra,,med reservation för viss tristess hos mig som gjorde det mesta 102 ggr roligare än det egentligen var.
Plötsligt hör jag ordet "raise" från ena hörnet av rummet och listar ut efter en stund att far och besökande son sitter och kör heads up texas. Får även reda på att det är om äran det spelas så jag kväver ett infall (kvävs dom?) att tassa dit och lira. Men det hade varit sjukt underhållande (no pun intended) att köra på riktigt då vi hade långtids-EKG kopplade till oss, med pulsen fullt synlig i en monitor på väggen.
Jag hade redan en taktik i huvudet, nämligen att nypa mig själv stenhårt när jag satsade med bra så att pulsen skulle stiga avsevärt och han syna ner mig och samtidigt sig själv i fördärvet muhuhuhaaa. Men hade säkert inte varit det bästa ändå att dra igång hasardspel på Akuten Observation..

Tröttnade snart på TV'n och tänkte sova klockan var ju ändå......22.00 jaha vad göra nu? Jag behövde inte vänta länge innan lösningen otroligt nog kom i form av en sköterska som kom in med ett "sömnhjälpspiller".
Det var tydligen läskigt för många att sova på sjukhus så dom brukade erbjuda såna här. Sweet! Jag nafsade kvickt i mig pillret.

 

Läste sedan 45 minuter "De Utvalda" av David Eddings vars tidigare böcker jag brukade läsa när jag var yngre. Märkte snart att boken sög och säkert var nåt slags försök att tjäna lite på gamla meriter, ungefär då började pillret verka och jag somnade....tills jag vaknade klarvaken klockan 03.02!
Då hade ngn klagande kvinna kommit in som nu snarkade i kör med tre andra med sann rosenklass på snarkerandet!. Det var otrolig akustik i salen och jag njöt inte så mkt. Det sjuka var att jag kände mig pigg som fan. Jag hade en halväten nattmacka på bordet bredvid som jag åt lite av och sen la mig ner o försökte somna om....o vips så var klockan 10.00! Dessa sömnpiller worked in mysterious ways.

Satt sen on my ass och fick massa mat tills klockan 15 ungefär då jag fick göra ultraljudet. Det sista testet. det visade sig vara det oskönaste jag någonsin gjort i hela mitt liv, vilket var underligt då jag gjorde ett för fem år sen och inte minns några obehag alls.
Kort beskrivet så låg jag på vänster sida och var spänd i hela kroppen för att sättet jag låg på gjorde att kroppen ville ramla av britsen ner i hennes knä. Det ville inte jag. Det var askallt i rummet och jag var genomsvettig.
Vänster arm skulle ligga bakåt invikt under huvudet så att man spärrar upp revbenen för undersökningen. Den somnade domnade direkt och sved och var kall. Det var mycket synd om mig här.

Sist av allt så tryckte hon in ultraljuds-staven med kallt geggsmet mellan revbenen som pga av min sällsynt smala kropp blev som nån slags tortyr där revbenen gneds och smärtade och jag hade halv panik eftersom det kändes som hon skulle spjärna hjärtat till slut med allt sitt grävande och till sist triumferande hålla upp det som i Indiana Jones och de fördömdas tempel. "Vi fann det!!"
Det jag bäst kan jämföra det med är några av de jävligare yogapassen jag gjorde när det begav sig (ca 8 år sen sist) förutom att det här var längre och inte skönt efteråt.
Kom ut 16.00 dan efter frisk som en nötkärna men missade flyget till skåne och då vår match i helsingborg som grabbarna nu leder med 11 poäng med 5 minuter kvar, jobba!

Slutligen bör det sägas att Beck-filmerna borde förstöras och aldrig mer ses av nån. Fyfan vad det är dåligt. Som massproducerad tuggummitechno. Förutsägbart så in i skandinavien - Den trötta skildringen av Pappa Beck och Dotter Beck, tonlägena, pannrynkandet, suckarna, att alla är så luttrade och bittra. Vad är underhållningen i det?

Vilken realism! *med Toivo Pawlos röst*


RSS 2.0